Wysłany: 20-03-2009, 10:09 Zmiany personalne w załodze
Drodzy użytkownicy największego, najwspanialszego, najstarszego... i jedynego polskiego forum o Papa Roach w Polsce,
chciałbym ogłosić, że w wyniku niejawnego i ustawionego głosowania nowym moderatorem forum został użytkownik sin, słownie sin. Dlaczego tak? Bo tak. Nie najstarszy na tym forum, nie ma najwięcej postów, ale zdaniem szefostwa najodpowiedniejsza osoba na te stanowisko. Od teraz on jest tu szeryfem i jego się słuchajcie a żywot wieczny na tym forum będziecie mieć.
Jednocześnie za sprawowanie władzy dziękujemy Marcie. Bez niej to forum pogrążyłoby się w syfie i chaosie, a później zapewne wciągnęła by je czarna dziura. Marta na zawsze zapisała się w dziejach tego forum jako "ta zła", oczywiście w dobrym tego zwrotu znaczeniu. Marta dobrowolnie zrezygnowała z pełnionej funkcji.
W najbliższym czasie spodziewajcie się drobnych zmian.
Ale przecież nikt jej nie zzbanował. Nadal będzie na tym forum... chyba. To zależy od niej, teraz jest userem jak każdy inny. Powiedziałbym nawet Very Important User.
qki napisał/a:
wiedziałem że Marta nie zrezygnuje ze swojego "zielonego koloru"
Nie chodziło mi rangę specjalną Chciałam przypomnieć o usunięciu stamtąd słowa 'Moderator'.
Rozumiem, ale po prostu wczoraj jak zmieniałem wszystko to zapomniałem usunąć Ci rangi 'Moderator' dlatego było to słowo tam. Chociaż prawa moderacji na wszystkich forach już wczoraj zabrałem.
Archon przedstawił już bieżącą sytuację, więc nie będę się powtarzał i przejdę do konkretów związanych z moderacją... Pewnie zauważyliście już pewne zmiany na forum. Nie są one spowodowane zmianą moderatora, tylko planowanymi zmianami w regulaminie forum, które Archon ma zamiar już wkrótce wprowadzić. Nakazano mi stosowanie się do ogólnych założeń przyszłego regulaminu, stąd te zmiany na forum... Oczywiście póki nie pojawi się nowy regulamin, to nie będzie ostrzeżeń (bo przecież absurdem byłoby egzekwowanie zasad które jeszcze nie powstały), ale wprowadzam już pierwsze poprawki.
Na pierwszy ogień poszły nazwy wątków. W dziale "Przywitanie" każdy temat wątku powinien zawierać nick zakładającego - te które nie spełniały tego wymogu zostały poprawione. Natomiast na całym forum z wątków zostały pousuwane literówki, oraz wszelkiego rodzaju emotikony i udziwnienia. Wątki których temat nie odzwierciedlał zawartości również zostały poprawione.
Kolejnym krokiem było wyrzucenie wszystkich (no dobra, nie wszystkich... ale wszystkich które jak dotąd znalazłem) offtopów do działu "Śmietnik". Przy okazji połączyłem też niektóre wątki traktujące o tym samym, oraz stworzyłem nowe korzystając z dyskusji które wcześniej trafiły do "Śmietnika", ale były ciekawe. Aktualnie w śmietniku dalej znajduje się wiele ciekawych dyskusji z których można będzie stworzyć nowe wątki... jeszcze je przejrzę, ale czekam też na Wasze propozycje, więc przejrzyjcie sobie ten dział... szczególnie te odrzuty które mają najwięcej postów.
Wątków jako takich nie kasowałem, więc jeśli nie możecie czegoś znaleźć to prawdopodobnie trafiło do innego działu. Nie edytowałem też treści Waszych postów (z wyjątkiem kilku literówek, które aż prosiły się o poprawienie przy okazji poprawianie nazw wątków). Jeśli zamykałem jakiś wątek, to dodałem o tym informację w ostatnim poście.
To na razie wszystko...
Mikez napisał/a:
Archon, czy przekazaleś sinowi, że post admina jest święty i nie wolno go ruszać?
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Jeśli na forum jest dobry regulamin, stosunkowo mało użytkowników, a większość z nich to stali bywalcy, którym też zależy na porządku, to nie potrzeba wielkiego zapału. Wystarczy regularnie odwiedzać forum, co zresztą i tak bym robił. Podobna sytuacja była w grupie Poland na Last.fm, gdzie w pierwszy dzień wyrzuciłem 500 wątków, a kolejne 160 pozamykałem. Teraz jeśli zamknę jeden watek na dwa tygodnie, to już jest dużo. Nie dlatego, że brak mi już zapału, ale po prostu nie ma potrzeby robić więcej...
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Ale że co, że te emotikonki? Nie popadajmy w skrajności, to nie forum PWN-u, czasami aż się buźka prosi :p Przy "Włatcach" owszem, jest zbędna, ale już przy "zapach" pasuje do nazwy tematu :p
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Tu raczej chodzi o czytelność a nie skrajność. Emotek można siekać ile się chce w treści tematu, ale dobrze by było gdyby tytuł po prostu informował o czym jest wątek, bez przekazywania żadnych emocji.
Mikez napisał/a:
to nie forum PWN-u
Owszem, ale zasady ortografii, poprawnej pisowni, estetyki itp. nadal obowiązują.
Owszem, ale zasady ortografii, poprawnej pisowni, estetyki itp. nadal obowiązują.
Tego nikt nie neguje, ale wszystkiego można używać, jeśli potrafi się to robić z umiarem. A na takim forum jak nasze na pewną swobodę można sobie akurat pozwolić, zwłaszcza jeśli jest ktoś (teraz sin ) kto będzie czuwał nad tym, żeby z tą swobodą nie przesadzać.
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Ja się stosuję do tego, co Archon napisał mi na Tlenie i też uważam, że emotikony w tematach wątków wyglądają nieestetycznie. Oczywiście w przypadkach typu Emotikona ":-)" została opatentowana, czy Poczta Polska daje ciała! :( użycie ich jest uzasadnione. W większości przypadków emotikony są jednak niepotrzebne, a nawet niewskazane np. The Paramour Sessions :D. Tak czy inaczej jestem bardzo konserwatywny w sprawach netykiety i Internetu, więc wolę akronimy.
Jest całkiem przyjemny jak na mój gust. Proszę się zapoznać i przestrzegać. Jeszcze taka mała zmiana zaszła na forum, mianowicie na forum "Out..." (śmietnik) nie są naliczane posty. Oznacza to tyle, że jeśli trafi tam twój psot nie będzie Ci on dodany do licznika postów. Tak więc proszę się starać, aby jak najmniej postów tam trafiało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum