FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: s!n
21-03-2009, 12:46
Witaj na polskiej, oficjalnej stronie...

Co myślisz o zrobieniu z paparoach.pl oficjalnej Polskiej strony PR?
Tak, to świetny pomysł!
66%
 66%  [ 6 ]
A po co to nam?
33%
 33%  [ 3 ]
Głosowań: 9
Wszystkich Głosów: 9

Autor Wiadomość
Filipo11 
Wierny słuchacz

Znaków: 83796
Znaków/post: 201
Wysłany: 24-06-2007, 12:44    Witaj na polskiej, oficjalnej stronie...

Jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że paparoach.pl to jest JEDYNY Polski site o PR. A zważając na brak konkurencji, jesteśmy jedynym reprezentantem PR w Polsce - czemu więc nie można by było 'postarać się' o oficjala (a gdyby urosła konkurencja, kto by ją w takim wypadku wolał?) ? ;] Jak jakaś strona o zespole zwie się wg schematu: nazwazespołu.pl , trudno postarać się o bardziej urzędową i oczywistą nazwę. Moim zdaniem napis 'nieoficjalna' obok takiej prestiżowej domeny jak paparoach.pl jest co najmniej dziwny. Jest to przecież najlepsza nazwa nadająca się na stronę oficjalną!
-
Innymi słowy, myślę, że z pewnością da się gdzieś Im napisać, by mianowali paparoach.pl 'stroną oficjalną' :mrgreen:

Dudek-13 
Wierny fan

Znaków: 369114
Znaków/post: 164
Wysłany: 24-06-2007, 2:40    

zgadzam sie z Tobą . przydalo by się uzyskac status oficjalnego serwisu:PP

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Znaków: 768666
Znaków/post: 377
Wysłany: 24-06-2007, 3:18    

No przydałoby się. :) Ja już od dawna planuję jak tu zrobić w przyszłości z mojej drowningpool.pl oficjalną polską stroną o DP. :P

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Znaków: 928725
Znaków/post: 269
Wysłany: 24-06-2007, 3:26    

Sprawa wygląda tak: do tej pory oficjalnym polskim fanklubem Papa Roach była paparoach.fan.pl - teraz po wpisaniu w przeglądarkę tego adresu pojawia się co? PapaRoach.pl :) To zasługa Archona, który dogadał się z adminem tamtej w ogóle już nieaktualizowanej strony. Co za tym idzie, papierek od Universala (czyli certyfikat oficjalnego fan clubu) też mógłby być teoretycznie nasz... Tylko po co? Ja osobiście nie lubię nic oficjalnego, nie widzę też sensu robic z PapaRoach.pl strony oficjalnej. Jak Filipo napisał domenę dobrą mamy, w google wysoko jesteśmy, mi to wystarcza :P Poza tym co innego "oficjalny polski fanclub", a co "innego oficjalna polska strona" - to drugie jest prawie nierealne do zrealizowania.

Btw jak byśmy się stali oficjalną polska strona PR to nie liczcie na linki do jakichkolwiek plików w newsach/na forum, no chyba że będą to oficjalne tapety/wygaszacze :P

Filipo11 
Wierny słuchacz

Wysłany: 24-06-2007, 3:33    

Mi chodzi też o to, że GDYBY pojawiły się inne Polskie strony o PR (nawet jakieś dobre), to chociaż taki jeden wyraz może zrobić dla wielu osób różnicę w wyborze...

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 24-06-2007, 3:54    

Niekoniecznie. Pierwsza rzecz, na którą zwraca uwagę user po wejściu na stronę jest wygląd, estetyka. Dalej częste aktualizację, zawartość merytoryczna. Myślę, że w tych aspektach nie mamy się czego wstydzić. A to słowo "oficjalna" w naszym wypadku byłoby neutralizowane przez najlepsza z możliwych domen paparoach.pl :)

Btw konkurencja by się przydała, mówię całkiem poważnie. Teraz muszę się zadowolić konkurencją z PapaRoachUnit, bo reszta stron o PR (wszystkich, nie tylko polskich) już odstaje wyraźnie (zresztą tak naprawde jest ich bardzo mało, jak na kapelę taką jak Papa Roach). Może to nieskromne, ale prawdziwe :P Choć w przypadku PRU ciężko mówić o szczególnej konkurencji, PR.pl jest skierowana głownie do polskojęzycznych userów, PRU do angielskojęzycznych.

~Marta 
VIP

Znaków: 702655
Znaków/post: 197
Wysłany: 24-06-2007, 5:03    

I właśnie niestety dlatego zawsze będzie miał przewagę nad .pl ;p

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 24-06-2007, 8:51    

~Mart napisał/a:
I właśnie niestety dlatego zawsze będzie miał przewagę nad .pl ;p

Jesli chodzi o liczbę odwiedzin to pewnie tak. Ale już nie raz powtarzałem, że nawet jakby miało tu wchodzić 5 osób dziennie to i tak będę dalej prowadził tę stronę, bo ja to po prostu lubię ;) Myślicie, że zakładając paparoach.xt.pl spodziewałem się, że w dwa lata 'dorobię' się domeny .pl i całkiem sporej liczby dziennych odwiedzin? Oczywiście ze... tak :lol: A co do wersji językowej, Polakom też się coś należy :wink:

Archon 
Administrator

Znaków: 565623
Znaków/post: 326
Wysłany: 30-06-2007, 9:56    

Gdybyśmy byli oficjalnąstronę pewnie mielibysmy jakieśwarunki Universal Music. Jakieś linki do ich strony, informacje o innych kapelach itd. Tak przynajmniej myślę. Kiedysjak pierwszy raz w życiu wszedłem na linkinpark.pl to się przestraszyłem słowa "nieoficjalna" strona o LP. Ale później rozumiałem ,żę każdy moze mieć domenę .pl :P Jesteśmy najbardziej Oficjalną z nieoficjalny stron o Papa Roach. Szkoda tylko, że jedyną. :(

Co do fanklubu to zupełnie co innego. Oficjalny fanklub Polski i nie tylko jeszcze powstanie. I ja tego dopilnuję.

Mikez napisał/a:
Jak Filipo napisał domenę dobrą mamy, w google wysoko jesteśmy

Nuu ba! Pierwsze miejsce na frazę "Papa Roach". Wygrywamy nawet z Wikipedią i Last.FM. :P

Dudek-13 napisał/a:
zgadzam sie z Tobą . przydalo by się uzyskac status oficjalnego serwisu:PP

Można się postarać o coś innego. Na przykład o status najciekawszego serwisu muzycznego. Można zgłosić stronę do jakiegoś konkursu. :)

Mikez napisał/a:
Btw jak byśmy się stali oficjalną polska strona PR to nie liczcie na linki do jakichkolwiek plików w newsach/na forum, no chyba że będą to oficjalne tapety/wygaszacze :P

Dokładnie. Tak jak mówiłem, wtedy wytwórnia by nas ograniczałą za bardzo gdybysmy byli "oficjalni". Nakąłdali by jakieś tam swoje wymagania, które według ich zmniejszyłyby piractwo w Polsce, ściąganie nielegalnych MP3... bla, bla, bla.

Filipo11 napisał/a:
Mi chodzi też o to, że GDYBY pojawiły się inne Polskie strony o PR

Tak, cały czas czekamy na nie. :]

Filipo11 
Wierny słuchacz

Wysłany: 02-07-2007, 8:42    

Wg mnie 'Najlepsza' brzmiałoby trochę kiczowato ;/

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 03-07-2007, 10:49    

No to może: "Witaj na polskiej, JEDYNEJ stronie...". Przy czym "najlepszej" jest wtedy oczywiste :lol:

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Znaków: 768666
Znaków/post: 377
Wysłany: 03-07-2007, 1:42    

Archon napisał/a:
Dokładnie. Tak jak mówiłem, wtedy wytwórnia by nas ograniczałą za bardzo gdybysmy byli "oficjalni". Nakąłdali by jakieś tam swoje wymagania, które według ich zmniejszyłyby piractwo w Polsce, ściąganie nielegalnych MP3... bla, bla, bla.

Tak by było gdyby to była oficjalna strona Papa Roach w Polsce. Wtedy byście ich reprezentowali i takie coś by nie przeszło. Ale jako oficjalny fansite reprezentujecie fanów. :)

Archon 
Administrator

Wysłany: 16-07-2007, 8:55    

Mikez napisał/a:
No to może: "Witaj na polskiej, JEDYNEJ stronie...". Przy czym "najlepszej" jest wtedy oczywiste :lol:

To by było jeszcze dobre. Moze sprowokowalibyśmy tym kogoś do stworzenia innej strony o Papa Roach. Stworzylibyśmy sobie w ten sposób konkurencje. :)

Archon 
Administrator

Wysłany: 19-07-2007, 7:53    

gallegher napisał/a:

jassne :)

wszyscy fani PR w PL albo są tym forum albo nie znają sie na webmasterce :)

Ja myśle, że taki fanów tylko Papa Roach to mało jest. Widziałem wielu takich co głównie słuchają jakiegoś tam Korn, Deftones czy innych zespołów i Papa Roach też, lae jest to taki drugąrzędny zespół, ale czy wtedy mozńa nazwać ich fanami?

Archon 
Administrator

Wysłany: 19-07-2007, 6:07    

gallegher napisał/a:
ja szaleję na punkcie PR i jestem roachowym maniakiem :D

Przynajmniej twój status na forum jest prawdą! ^^

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi