Też się mnie to dziwiło. Troche się przestarszyłem bo zorientowałem się, że mam 32-bitową Viste już po zakupie laptopa. Oczywistym dla mnie było, ż jeśli kupuję komputer z 4GB RAMu to ma on wersje x64. Myślałem, że jak go odpale to będzie czytał mi tylko 3. Tak się jednak nie stało, więc sam tego do końca nie rozumiem. Możliwe, że z tymi to tylko 32bitowy XP nie czyta więcej niż 3GB a Vista radzi sobie z każdą ilością.
sin napisał/a:
Tak przynajmniej wszędzie piszą, tak mówił sprzedawca, wreszcie sam się o tym przekonałem testując 2 maszyny z asortymentu sklepu...
To jest troche dziwne. Po co sprzedawać tak skonfigurowaną maszynę na której część sprzętu (np. 1GB RAMu) nie działa. Ja bym tutaj powiedział nawet o błędzie w składaniu kompa.
sin napisał/a:
Vistę x64 na... 512MB RAM
To jest dobry żart. Minimalne wymagania Visty to 512MB, przy czym będzie ona tak słabo chodziła, że już nic innego na takim komputerze nie ruszy. A jakiś czas temu widziałem oferty w jakiś marketach jak sprzedawali kompy z Vistą, które miały 512MB RAMu.
Mikez napisał/a:
Ma wyjść w przyszłym roku (za trzy dni ten post będzie już nieaktualny )
Mikez, a może dopiero za trzy będzie prawdziwy. Ale oby nie.
Tak, to dobry plan. Ja się zastanawiam czy tego starego CRT 17" nie postawić na biurku, problem w tym, że ma spore gabaryty i już się trochę wypalił... Brakuje mi przestrzeni na ekranie, 1680 x 1050 to jednak mało.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Do mojego sprzętu dokupiłem sobie słuchawki, bo potrzebowałem jakichś lepszych głównie do kina domowego. Poprzednie, za 19,90 mi pękły (Easy Touch ET-278 - jak na swoją cenę to i tak całkiem udane :p). Chciałem kupić Sennheisery HD 201 (ze względu na cenę - około 80/90 zeta), ale dzięki bogu w Media były wszystkie słuchawki podpięte i okazały się jak dla mnie fest niewygodne. Dopłaciłem trochę i wziąłem Sennheisery HD 437 i gorąco je polecam. To i tak raczej ta niższa półka cenowa (119 zeta dałem), ale jakość dźwięku jest naprawdę bardzo dobra, no i są bardzo wygodne, co przy oglądaniu filmów czy graniu też jest bardzo ważne. Polecam.
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Chwilę się zastanawiałem, ale sobie pomyślałem, że nie po to do roboty poszedłem żeby się o głupie słuchawki szczypać ;p A tyle filmów oglądam że warto było w końcu zainwestować w coś lepszego.
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum