No to w porządku. Miałem jedynie obawy o to, że 5400 obr./min będzie mnie czasem kosztowało więcej czasu niż posiadam. Chodzi głównie o zgrywanie dużych plików.
Intel Core Quad 2.4
2GB DDR2 DualChannel HyperX Kingston
Dysk - Samsung 400GB
LG 17' Wide 2000:1
GeForce 8600 GTX Silent Asus 512MB
ASUS P5KC plytka glowna - tzw. przejsciowka - obsluguje i DDR3 i DDR2 i ma kilka innych fajnych bajerow, jak zewnetrzne wyjscie SATA2 do podlaczania dyskow bez potrzeby rozkrecania kompa.
Zasilacz nie pamietam jakiej firmy ale cos kolo 450W Hellfire czy cos takiego.
Jutro mój sprzęt prawdopodobnie powiększy się o Samsunga N210, stwierdziłem, że lepiej opłaca mi się kupić netbooka i go ze sobą tachać niż wydawać fortunę na ksero w uczelnianej czytelni... A licencjata trzeba w końcu napisać, potem miejmy nadzieję przyda się jeszcze do magisterki
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Idzie się przyzwyczaić. Ja się wolę przyzwyczaić i mieć mały, lekki, poręczny i prawie bezgłośny sprzęt, który można ze sobą wszędzie zabrać bez problemu i który dobrych kilka godzin wytrzyma na baterii, niż wywalać niepotrzebnie kasę na laptopa, którego i tak w domu używać nie będę, bo będzie dużo gorszy od stacjonarnego kompa, a którego mobilność w rzeczywistości pozostawia wiele do życzenia
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Do notatek wystarczy iPhone z zainstalowanym Evernote.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Także kwestia wprawy, Iphone'a z podstawowym narzędziem do notatek używam, gdy napadnie mnie wena. Idealnie sprawdza się do pisania tekstów piosenek, które później importuje na pc.
Do notatek wystarczy iPhone z zainstalowanym Evernote.
iPhone to wiesz... ssie delikatnie mówiąc. Ja tam wolałbym HTC jeśli już w tym dziale jesteśmy.
Netbooki od Samsunga to na pewno dobry wybór, ale nie są wcale takie tanie.
A co do mojego sprzętu to (chyba) miesiąc temu kupiłem sobie jednak tego Samsunga S2 (500GB) i spisuje się świetnie... swoje trzeba odczekać jak się zgrywa dużo danych, ale nie jest tragicznie.
Do notatek wystarczy iPhone z zainstalowanym Evernote. ;)
iPhone to wiesz... ssie delikatnie mówiąc. Ja tam wolałbym HTC jeśli już w tym dziale jesteśmy.
Mnie chodzi raczej o Evernote niż iPhone - ten program jest niezastąpiony do notatek. Nie ma różnicy czy zainstalujesz go na iPhone, Androidzie, Blackberry, Palm Pre, czy Windows Mobile. Jednak daleki jestem od stwierdzenia, że iPhone ssie. Tak było, ale dawno temu - jak jeszcze nie potrafił MMS-ów wysyłać i brakowało mu wielu innych funkcji. Teraz to już zupełnie inny telefon. Tylko multitaskingu mu brakuje... ale i nad tym pracują, a projekt jest już w fazie testów. Jedyne co się nie zmieniło niemal od samego początku, to wygoda użytkowania. Interface jest tak przyjemny, że po pół godziny z iPhone obsługa każdego innego smartphone'a wydaje się katorgą.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Jednak daleki jestem od stwierdzenia, że iPhone ssie. Tak było, ale dawno temu - jak jeszcze nie potrafił MMS-ów wysyłać i brakowało mu wielu innych funkcji. Teraz to już zupełnie inny telefon. Tylko multitaskingu mu brakuje...
No chybaże. Trochę stare mam doświadczenia z iPhonem więc możesz mieć rację. Ale i tak nie mienia to faktu, że wolałbym się HTC pobawić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum