Pragne poinformowac Panow adminow, iz od jakiegos czasu, na forum powsataja wlasnie takie tematy reklamujace ten wlasnie srodek. Nie wiem czy to sprawa jakichs botow... zapewne tak.
Mozna temu jakos zaradzic? Bo znudzilo mi sie kasowanie ich ;p
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
Ja widziałem tylko konta zakładane przez takie boty, ale z racji, zę miały zerowe liczby postów nie kasowałem ich narazie. Postaram się jakos temu zaradzić. Btw. forum w najbliższym czasie powinno uledz modernizacji.
Jak pewnie Marta zauważyłas ostatnio pousuwałem wszystkie te boty, ale nasze foum jest tak popularne (;)) że pojawiają się nowe... Włączyłem konieczność potwierdzenia rejestracji, może to pomoże (przynajmniej na posty, bo dodawać boty będzie dalej...). W każdym bądź razie dobrze że kasujesz
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Szit, no zrobcie cos z tymi botami... co nie wchodze na forum to jakies nowe topici sa... Nie da sie tego jakos zablokowac? Bo niedlugo to jeszcze bede sie wpieprzac na tematy i tam spamopwac po kilkadziesiat postow naraz...
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
Mi też. Ja codziennie conajmniej jeden taki topic usuwam. Trudno sie zabezpieczyć przed takimi botami. Można by wstawić system tokenów, ale czy to by nie było męczoące, gdyby co krok na forum trzeba było wpisywać jakiś kod? Przed stworzeniem temat, przed napisanie postu.
Myśle, że narazie Ekipa Modów i Adminów sobie poradzi z tym.
Ja też, czyli wychodzi że mamy średnio 2 dziennie A może nawet 3, bo Marta tez pewnie usuwa.
Btw, żeby zabezpieczyć się przed tym wystarczy włączyć aktywację kont przez e-mail, ale niestety ostatnio ta opcja szwankowała i nikt nie dostawął linków aktywacyjnych na swój adres... Dlatego ją wyłączyłem...
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Eh, widziałem... Za niedługo pójdziemy za to z Archonem do paki na 2 lata... :p
Dokładnie. Prawie zawsze kończy siena paru tematach z linkami, ale ostatnio usunołem stronę z temstem w którym było pełno zdjęć i to dość ostrych. To sie robi wkurzajace.
A co do aktywacji konta poprzez link na mail to najlepiej zainstalować najnowszą werjse phpBB bo już jakaś nowa jest. Ale to tym to na priv pogadamy, Mikez.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum