powiem tak - jedna wielka nadzieja swiatowego metalu
wcale sie nie dziwie ze Roadrunne sie odgraza ze w swoich szeregach ma Trivium, bo obok Soulfly, Fear Facrory i Black Label Society to oni beda zarabiac konkretne pieniadze
to wydaje sie malo mozliwe ze w takim wieku jak on (srednia wieku to ok 20-21 lat) gra sie ta dobra muzyke
starsznie techniczne zagrywki prowadzacego gitarzyszty, wokalista nie zostaje dluzny grajac takze bardzo dobrze solowki
przez pierwsze dwie CD - Ascentacy i Ember to infermo ich piosenki byly naprawde dobre ale ulozone dosc schematycznie - agresywne, growlowe zwrotki i ładne melodyjne refeny
W ich wydaniu bylo to bardzo dobre, lecz na nowej cd mamy rewolucje
"The Crusade" to juz thrash, heavy i speed metal w najlepszym wydaniu. wokalnie bardzo przypomina Heatfielda z czasow od Kill'em all po ...AJFA
Szalenie gitarowa to płyta, mnostwo riffow, choc pojawiaja sie melodie, ale nie juz tak słodkie jak na poprzedniej Cd
Polecam, podaje teledysk do najnowszego teledysku - http://youtube.com/watch?v=7Tphh1ECp9g
przez pierwsze dwie CD - Ascentacy i Ember to infermo ich piosenki byly naprawde dobre ale ulozone dosc schematycznie - agresywne, growlowe zwrotki i ładne melodyjne refeny
Brzmi zachęcająco. Szukam, ściągam, a potem się wypowiem.
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Znam i lubie tak jak kowal mowi.. nadzieja swiatowego metalu.. sa zajebisci, sztama z meta.. czego wiecej trzeba tak mlodemu zespolowi? dobra muzyka i plyty.. nowej cd nie slyszalem musze sciagnac
no wlasnie to powiedzialem Metallica jest nimi zachwycona.. a to nie codziennosc ze jedni z najwiekszych metalowych gigantow zachwycaja sie innymi kapelami.. (nowymi) bo jak wiemy oni sie podniecaja tym na czym oni sie wzorowali hetfield czasami mowi sam ze bierze z nich przyklad..
EDIT
kowal ta piosenka z nowej plyty jest dobra! bardzo mi sie podoba.. fajne solo i riffy, cala plyta jest tak dobra? bo jezeli tak to sciagam:D
Nie pisz posta pod postem! [Mikez]
EDIT
Kowal masz jakiegos linka do nowego albumu? chtnie bym zassal :S
Mówiłem, że się jeszcze wypowiem więc się wypowiadam. No więc sprawiłem sobie krążek Ascendancy, jestem po jakichś dwóch przesłuchaniach, tytułów jeszcze nie kojarze, ale powiem jedno: podoba mi się Gitary miodzio, prawie jak Papa Roach (;)). Chyba sobie sprawie też pozostałem płytki. No i tak oto jestem Waszym dłużnikiem, dzięki Wam mam następną kapelę do słuchania
No właściwie to Twoim. A teraz moge powiedzieć więcej niż to że mii sie podoba. Ascendancy to rewelacja Przynajmniej początek, bo do końca jakoś dojść nie moge (cały czas zapętlam początek )
Dotarłem do końca, zdanie podtrzymuję - rewelacja Zostałem oświecony Własnie jestem w trakcie "kombinowania" The Crusade i Ember to Inferno (choć z tą drugą może być kłopot).
Ano słuchałem. Ascendancy podoba mi się bardziej, ale The Crusade tez nic specjalnego zarzucić nie moge. Za wadę uważam jedynie odejście od growl'u. No i ten kapitalny instrumentalny kawałek tytułowy
bardzo dobrze ze odeszli od growlu bo gwowl to tylko zasloniecie faktu iz sie nie potrafi spiewac
Być może, aczkolwiek na Ascendancy ten growl jest przeplatany zwykłymi partiami wokalnymi (czyli widać że śpiewać potrafi) i razem (te growl-owe zwrotki i melodyjne refreny) tworzą coś, co mi się cholernie podoba
Nie przesłuchałam wszystkich płyt, ale z tego co dotychczas moje uszy usłyszały, to podoba mi sie najbardziej "Dying in your arms" i "Pull Harder on the strings of your martyr"(szczególnie perkusja). Riffy faktycznie genialne. A oni maja tylko 3 teledyski..? Na koniec tylko chciałam podziekowac, bo gdyby nie Wy (Kowal, Ty chyba napisałeś o Trivium, tak?), nie wiedziałabym pewnie o istnieniu tego zespołu... Bo trzeba przyznać, ze w Polsce nie są zbytnio znani, tak jak kilka innych DOBRYCH zespołów.[/b]
Trzeba poznawac nowe zespoly, a Trivium ku mojej radosci ida w strone Heavy/thrash i slusznie, choc szkoda ze odeszli troche od hard core'a, bo ostatnio tez mi sie bardzo spodobalo takowe granie w wydaniu Frontside (polski band) czy Soulfly
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum