FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Szkoła

Do szkoły chodzę, gdyż:
Rodzice kaza
2%
 2%  [ 1 ]
Mam nadzieje, ze zaprocentuje to w przyszlosci (studia, dobra praca)
29%
 29%  [ 14 ]
Bo nawet fajnie spedza sie tam czas (znajomi)
19%
 19%  [ 9 ]
Chodze, bo czuje, ze musze...
14%
 14%  [ 7 ]
Cholera wie... ?
34%
 34%  [ 16 ]
Głosowań: 36
Wszystkich Głosów: 47

Autor Wiadomość
papierowybażant 
Wierny słuchacz
papierowybażant

Znaków: 118956
Znaków/post: 246
Wysłany: 04-04-2011, 3:41    

ale ja Was kocham po prostu <3

no, nie wspominam już o tym że w uk się płaci 3500 funtów za rok studiów (licencjackich), za magisterskie jest od 5 do 8000 :D
wprawdzie załatwia to kredyt studencki, ale za to akademik wychodzi jakieś 100funtów tygodniowo, nie licząc jedzenia, które jest koszmarnie drogie, no i życia, a kredyt na utrzymanie dają tylko anglikom względnie dzieciom tureckich imigrantów...
ale plus jest taki że jak PR grają trasy w uk to zawsze są w Birmingham :D

nie chcę robić z siebie męczennika, wiadomo, ale no będzie ciężko. za to zapraszam wszystkich do siebie jak już tam będę :mrgreen:

My weakness is that I care too much.
Pół człowiek - pół całka

~Marta 
VIP

Znaków: 702655
Znaków/post: 197
Wysłany: 04-04-2011, 3:59    

Jeżeli rzeczywiście warto skończyć tę uczelnię/ kierunek, no to super (: Poza tym co za szkoła i przygoda życia. Ja to za tchórzliwa nawet na głupiego erasmusa jestem ;p

papierowybażant 
Wierny słuchacz
papierowybażant

Wysłany: 04-04-2011, 5:02    

szczerze mówiąc nie wiem czy warto, przypadkiem to znalazłam, w zasadzie to kiedyś wracając ze szkoły koleżanka mi zasugerowała, i spodobało mi się, jako coś co mogłabym robić, a w zasadzie nie miałam za bardzo pomysłu na siebie, mówiąc szczerze.
liczę na Japonię, jak tam teraz wszystko jest zrównane z ziemią to akurat może za 3 do 5 lat nie zdążą się odbudować w całości. względnie Chiny, tam też jest prężny rynek, rocznie powstaje około 5 miast i ktoś się musi tym zająć ;>
a jak będzie to się okaże.!

erasmus to dobra rzecz, zdaje się że nawet wszystko fundują, siostra mojego chłopaka pojechała teraz przez ceepus do pragi na 4 miesiące, w zasadzie ma tyle kasy ze stypendium że spokojnie ma akademik, jedzenie życie wogóle luksus, tylko ma problem z angielskim, ale zna rosyjski i jakoś się dogaduje,
moim zdaniem zawsze warto jak masz okazję tylko ;)

Pół człowiek - pół całka

~Marta 
VIP

Znaków: 702655
Znaków/post: 197
Wysłany: 04-04-2011, 8:25    

Warto pewnie tak, ale sama w życiu bym nie pojechała ;p No ze stypendium erasmusowskiego rzeczywiście da się spokojnie wyżyć, a i puścili by mnie tam pewnie, bo średnią mam dość dobrą. Doobraaa, mam jeszcze jakieś 3 lata na decyzję, na razie chciałabym przeżyć jakoś ten tydzień :D

Archon 
Administrator

Znaków: 565623
Znaków/post: 326
Wysłany: 15-04-2011, 12:14    

Ja chce na Stanford. Tyle powiem.

papierowybażant, podziwiam. Tak w skrócie podsumowując to wszystko co napisałaś. :P

papierowybażant 
Wierny słuchacz
papierowybażant

Wysłany: 28-04-2011, 12:05    

będzie super, hou hou, jeszcze tydzień, matura bach bach, całeczki już ogarnęłam, jeszcze prawdopodobieństwo i 6 czerwca pomacham z samolotu katowickiemu spodkowi.!

a, zdaje się że moja koleżanka z klasy składała na Stanford, ale tam robią takie problemy żeby dostać a) wizę b) które wynika z a) stypendium rządowe, a rok kosztuje jakieś 15000 dolarów, mniej więcej, to jeszcze w zależności od uczelni, no ale ale, czymże są pieniądze >.< szczególnie dla biednych polaczków.

Pół człowiek - pół całka

Żurek 
Wierny fan
Nie biorę, jestem OK

Znaków: 338117
Znaków/post: 210
Wysłany: 28-04-2011, 9:30    

a ja mam urlop dziekański ze względów zdrowotnych, w sumie na dobre wyszło bo skupiłem się na macierzystej pracy i awansowałem a i do Magazynu wróciłem.

Odpowiedz do tematu