FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Stone Sour
Autor Wiadomość
Ite_O_Magazu
Sympatyk

Znaków: 62671
Znaków/post: 340
Wysłany: 30-05-2007, 10:33    

Jak dla mnie Stone Sour jest kontynuacją tego, co Slipknot nagrał na vol. 3, którą swoją drogą uważam za słabą. Jak dla mie zdecydowanie lepsze były 2 pierwsze płyty. Choć kawałek 1st person jest całkiem niezły. Ale generalnie za SS nie przepadam.

Archon 
Administrator

Znaków: 565623
Znaków/post: 326
Wysłany: 31-05-2007, 12:26    

No właśnei nei chciałem tam tego pisać bo chodzi mi tutaj konkretnie o dyskusje na temat tego clipu i piosenki, a nie zespołu.

Kowal napisał/a:
sama piosenka przypomina ballady z nowego krążka slipknota

Nom, racja. Nigdy nie przepadałem za takimi spokojniejszymi piosenkami, tym bardziej w wykonaniu Corey'a, ale tak jest udana. Ogólnie gość ma ładny głos, w tej piosence szczególnie to widać.

The Sick 
Okazjonalny słuchacz
...

Wysłany: 20-08-2007, 11:34    

? Jak Stone Sour muzycznie może być kontynuacją Vol3, a zarazem Slipknota? :mrgreen: Nie, no brawo xD Jestem pod wrażeniem^^ Mniejsza o to, że Corey wróćił do Stone Sour po to, żeby odpocząć od Slipknota i metalu. Co ważniejsze - debiutancka płyta SS została wydana rok po IOWIE czyli w 2002. Więc jak chcecie porównywać i mówić, że Come What(ever) May jest kontynuacją Subliminal Verses, to zróbcie to samo ze Stone Sour i IOWĄ. Życzę z całego serca powodzenia :grin: To są dwa różne zespoły, tworzą inną muzykę, tylko tyle, że mają wspólnego wokalistę i gitarzystę i nijak nie można porównywać ich ze sobą, a tym bardziej mówić, że Come (...) jest kontynuacją Vol.3...To tyle

Kowal 
Znawca
... do or die

Znaków: 182107
Znaków/post: 210
Wysłany: 30-08-2007, 9:57    

pojedyncza piosenka a całość to różnica. tak przypominam tylko

Wasteland 
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 20-06-2008, 9:13    

kupilem sobie ten album byl pszeceniony :smile: i op poczodku lubialem through glas genialna piosenka

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Znaków: 928725
Znaków/post: 269
Wysłany: 16-07-2010, 8:01    

7 września Stone Sour wydaje nową płytę zatytułowaną Audio Secrecy. Pierwszy singiel - Say You'll Haunt Me: http://www.youtube.com/watch?v=epOvpWd8jnw

IMO warto czekać :) Ładnie się druga połowa 2010 zapowiada - nowe płyty mają wydać Evanescence (na to oczywiście czekam najbardziej, to już cztery lata od "The Open Door"), Stone Sour, Avril (choć tu z góry zakładam, że będzie to kontynuacja pink songów), Papa Roach (a nuż któryś z trzech nowych utworów, których jeszcze nie znamy, okaże się naprawdę dobry? Wiem, łudzę się :p), One Less Reason i możliwe, że Kelly :]

Kowal 
Znawca
... do or die

Znaków: 182107
Znaków/post: 210
Wysłany: 11-08-2010, 7:12    

Cytat:
Avril
[']

Słyszałem tylko nowy singiel SS i szczerze nic specjalnego, pomimo tego ze ich lubię niespecjalnie zachęcił mnie do ściągania nowego LP

Odpowiedz do tematu