Patrzę i własnym oczom nie wierzę, że tu jeszcze tematu o Staind nie ma. Właśnie wszedłem w posiadanie nowej płyty "The Illusion of Progress" i zabieram się do słuchania. Ostatnio bowiem Staind przedziera się do absolutnej czołówki moich ulubionych kapel. Więcej napiszę później, pierwszeństwo ma news na stronę
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
jak dla mnie Staind to jeden z lepszych zespołow nie mam jeszcze wszystkich płyt ale powoli wezme sie za uzupełnianie kolekcji graja spokojniejsza ale dobra muze (no chyba ze na płytkach ktorych nie mam graja cos mega mocnego chociaz watpie ), ze az miło posłuchac i troche odpoczac od takich papa roachow i rammsteinow
Ostatnio wsłuchuję się w Stainda. To jest jeden z tych espołów, które zawsze omijałem, sam nie wiem czemu, i dopiero poznaję ich muzykę. Posłucham jeszcze trochę i coś napiszę.
Staind?
Nowa płyta?
Bez przesady, tylko Ci co Stainda nie znają z np Break the Cycle mogą napisać ze ich nowa Cd jest dobra.
Szczerze dla mnie Staind to zespól który po wydaniu dwóch pierwszych albumów zgasł, nagrywając płytki bez pomysłu, ciągle to samo.
Dla mnie Staind to tylko i wyłącznie debiut, choć nowa Cd jest na pewno lepsza niż Ch V.
Zgadzam się z Kowalem, Staind to już nie to samo co kiedyś... Są prawie jak P-Roach - grają dobrze, ale to jeszcze nie to co naprawdę chcielibyśmy usłyszeć.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Zgadzam się z Kowalem, Staind to już nie to samo co kiedyś... Są prawie jak P-Roach - grają dobrze, ale to jeszcze nie to co naprawdę chcielibyśmy usłyszeć.
A ja się zgodzę z tym, że nowa CD jest już wyraźnie słabsza, na "Chapter V" było jeszcze kilka całkiem fajnych kawałków. Z tym, że są jak PR już się jednak całkowicie nie zgadzam, bo Staind po prostu nagrywa teraz wszystkie kawałki na jedno kopyto, przez co płyta jest strasznie monotonna, trzymają one jednak jakiś poziom. PR natomiast nagrało płytę bardzo słabą, i jak się domyślam, kolejna również taka będzie...
Takie recenzje to można przeczytać dla samego faktu czytania, sugerować się nie ma co. Jeszcze w przypadku filmów recenzje mają jakiś sens, jeśli chodzi o muzykę gusta są tak rozbieżne, że coś co dla kogoś jet największym g***m, dla innego będzie ulubiona płytą.
Btw autor recenzji, którą zamieściłeś uważa, że "...To Be Loved" to najlepszy utwór na TPS http://paparoach.pl/rec_tps_01.php I zaufaj tu takiemu
Dla mnie zaskoczenie na plus, bo krążek w przeciwieństwie do poprzednich jest bardzo równy, cieszy też, że Staind wrócił do mocniejszego grania. Kolejna świetna płyta przesłuchana przeze mnie w ciągu ostatnich kilku dni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum