_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Dostałem powiadomienie o nowej odpowiedzi to wszedłem na forum. Niestety nie mam ostatnio czasu odwiedzać forum regularnie.
GAWM brakuje bo... jeszcze nie widziałem na Allegro po okazyjnej cenie. ;-) Ale kiedyś się dorobię. :p
Rozumeim, najpierw załatwiasz sobie rarytasiki a albumy na końcu. W sumie i dobrze, bo o zwykłe albumy (czyli nie żadne LE) najłatwiej. Przykład choćby LHT na Allegro.
Dokładnie. Zwykłego LHT nie mam, mam edycję specjalną, ale gdybym wiedział, że jest tak łatwo dostępna pewnie bym się wstrzymał troszkę z zakupem. :p
Zaokrąglenia to jedynie kosmetyka. Podobnie jak zmiany kontrastu - przez pewien czas kontrast był lekko zwiększony. Głównie dotyczyło to tła, ale uznałem, że płomień trochę "ginie" na tym wybijającym się ciemniejszym tle. Dlatego powróciłem do pierwotnego projektu, dodając zaokrąglenia, ale tylko na niektórych stronach. W między czasie lepiej wykadrowałem płomień... Właściwie to awatar został stworzony w oparciu o tapetę Aluminum Alloy - pozbyłem się tylko gradientów i zmieniłem obwódkę.
Najnowsza wersja została stworzona całkowicie przeze mnie. :-) Zmienił się nieco kształt języków płomienia, są teraz subtelniejsze. Sam płomień jest bardziej jaskrawy co pozwoliło na zastosowanie ciemniejszego tła. Całość wykonana bardzo minimalistycznie - dosłownie jeden gradient. A efekt wygląda tak:
Oddzielną sprawą były thumbsy:
Nieźle. Faktycznie bardziej jaskrawy płomień lepiej wygląda. Co do kształtów to płomień wydaje się taki jakby gruby. Może te płomyczki są troche krótsze, ale to aki mega szczegół. W nowej wersji nie chciałeś dodać tego odbicia światła (górna część)?
Wręcz przeciwnie, po przeskalowaniu do tej samej szerokości wciąż jest wyższy. Sprawia trochę takie wrażenie bo kształty są bardziej obłe; płomyczki są dłuższe, ale nie tak ostre jak wcześniej. Nie wiem czy zauważyłeś, ale odwróciłem kolorystykę pionie... trochę to sprzeczne z prawami fizyki, może kiedyś to poprawię i dodam odbicie. :p Jeszcze jak dodam coś by nie wyglądał tak "płasko" to będzie wersja 1.0, na razie jest 0.666... :p
Hej! Dlaczego nikt mi nie przypomniał, że zapomniałem zdjąć świąteczną czapeczkę? Uprzedzając ewentualne pytania: www.spotify.com :p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum