Wysłany: 12-08-2010, 2:39 "Smoke On the Water" featuring Jacoby Shaddix
Witam.
Nie wiem czy ktoś zna zespól Deep Purple, albo Carlosa Santane.
Ale, przynajmniej z jednego z najbardziej głównego motywu, riffu “Smoke On the Water" powinien znać każdy.
Czytając w internecie o zapowiedziach nowych Cd natrafiłem na nowa płytkę Santany i czytając osoby współtowarzyszące mu w wykonywaniu utworów natrafiłem na nijakiego Jacobiego.
Jakby ktoś znalazł nagranie to wrzucajcie, jestem bardzo ciekawy tego mixu.
PS. Link do całej cd "Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time" tez mile widziany.
podaje listę pozostałych utworów:
“Whole Lotta Love" featuring Chris Cornell (Led Zeppelin)
“Sunshine Of Your Love" featuring Rob Thomas (Cream)
“Can’t You Hear Me Knockin’" featuring Scott Weiland (The Rolling Stones)
“Dance the Night Away" featuring Pat Monahan (Van Halen)
“While My Guitar Gently Weeps" featuring india.arie and Yo-Yo Ma (The Beatles)
“Bang A Gong" featuring Gavin Rossdale (T. Rex)
“Smoke On the Water" featuring Jacoby Shaddix (Deep Purple)
“Photograph" featuring Chris Daughtry (Def Leppard)
“Back In Black" featuring Nas (AC/DC)
“Little Wing" featuring Joe Cocker (Jimi Hendrix)
“Riders On the Storm" featuring Chester Bennington and Ray Manzarek (The Doors)
“I Ain’t Superstitious" featuring Jonny Lang (Howlin’ Wolf, Jeff Beck Group)
“Fortunate Son" featuring Scott Stapp (Creedence Clearwater Revival)
Wszyscy o wszystkim dobrze już wiemy, news oczywiście pojawił się na pr.pl
Też jestem ciekaw efektów tej współpracy.. głos Cobiego od czasów Gawm jest potężny więc liczę na zaśpiewanie tego z ogniem ;]
I nie bój się jak tylko coś się pojawi to myślę, że możemy liczyc na Sewcia i wszystko będzie tu do pobrania
Jak dla mnie brakuję trochę mocy na wokalu. Jakby Shaddix trochę zdarł delikatniej gardło byłoby dużo fajniej, ale nie ma tragedii, profanacji nie zrobili.
_________________ 'Internet jest dobry' - Szip 31.07.2010, Kostrzyn nad Odrą
Właśnie chciałem napisać to co Dudek, brakuje mi chociażby w refrenie mocy u Shaddixa. Tzn. fajnie to 'wygląda' ale jakby dał trochę większego kopa tej, bądź co bądź, kultowej piosence swoim wokalem byłoby lepiej. Generalnie to miałem nadzieje że tak zrobi ;p Chociażby tak jak w Anxiety ;p
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
Ale ten jego wokal jest taki jak kawałki z Time for Annihilation , nie budzą u mnie żadnych emocji (no może poza One Track Mind- bo to dobry track:P). Tak więc na całej tej płycie przez wszystkich podejrzewam będzie to utwór pomijany przy odtwarzaniu.
_________________ 'Internet jest dobry' - Szip 31.07.2010, Kostrzyn nad Odrą
Ja też nie słyszałem innych coverów Smoke On The Water ;p Shaddix po prostu mało mocy włożył, dlatego nie jest tak jak być powinno. Tak jak napisałem wcześniej - jakby zaśpiewał tak jak np. w Anxiety byłoby super.
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
Gdy napisaliście pierwszy raz o tym coverze, w ogóle nie skojarzyłam, o który utwór chodzi. Nie moje klimaty. Coveru nie porównuje do oryginału ani tym bardziej do innych przeróbek i jako tako wypada całkiem nieźle, ale z pewnością będę do niego wracać jedynie przypadkowo, ustawiając na playliście całą dyskografię PR.
A o samym Santanie i jego coverach mówili ostatnio na Esce Rock, ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło... Prawdopodobnie będą niedługo prezentować kawałki z jego płyty i kto wie, może Dym Na Wodzie przypadnie im do gustu.
_________________ Music is my religion and I believe in rock.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum