Znaków/post: 445
Wysłany: 28-08-2009, 3:55
No to ja dodam od siebie, że to jeden z moich ulubionych zespołów metalowych, jeżeli nie ulubiony. Przygode z ich muzyką zacząłem od Self Titled i do tej pory uważam ten album za zajebisty, kawałki takie jak Eyeless, Surfacing, Wait And Bleed, Spit It Out czy Diluted to już klasyka dla mnie. Później była Iowa, która przeskoczyła doskonały debiut. Wszystko na tej płycie poszło do przodu, łącznie z agresją. Niestety, później troche spuścili z tonu, i Vol. 3 nie miało już tej mocy, Corey przemycił troche za dużo Stone Sour do twórczości Slipknota. No i ostatni album, All Hope Is Gone, który wg mnie jest czymś pomiędzy Iową a Vol. 3 - nie jest tak genialny jak Iowa, ale też na pewno dużo dużo lepszy niż Vol. 3. Mniej nawiązań do Stone Sour (chociaż Dead Memories i 'Til We Die oraz Snuff to kawałki zdecydowanie nawiązujące do drugiego bandu Coreya), za to genialny Sulfur, bardzo dobry singiel Psychosocial - a z mocniejszych akcentów tytułowy All Hope Is Gone i Gematria (The Killing Name). Słucham ich około 10 lat, i za ten czas udało mi się spotkać z członkami zespołu (spotkanie w Empiku w 2002, przed koncertem w Spodku) i ostatnio w czerwcu zobaczyć ich po raz pierwszy live, więc uważam się za sepłnionego wielbiciela ich twórczości . Mam tylko nadzieje, że nie rozpadną się w najbliższym czasie i wydadzą chociaż jeszcze jeden album, coś co mogło by rywalizować z Iową
_________________ We've sold our souls to rock'n'roll
Hail Hail rock'n'roll
They won't let us into heaven
We'we done all the sins of seven
The good, the bad, baby better like it
The party's started & it's better when you're dead
Baby where's your head ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum