Osoby które posiadają konto na PapaRoach.com mogą zbierać punkty i wymieniać je w tzw. Riot Store na płyty, plakaty, lub specjalne wejściówki. Wyboru dużego nie ma. Infest, lovehatetragedy, Getting Away With Murder, oraz The Paramour Sessions (ta ostatnia w wersji Deluxe), dwa plakaty, a wejściówki nie dotyczą koncertu w Polsce.
Kolejna sprawa, to zbieranie punktów: 1 pkt za komentarz, 10 pkt za wpis na blogu. Uzbieranie konkretniejszej sumy jest ekstremalnie trudne, gdyż najtańszy plakat kosztuje 5 000 pkt, a wszystkie płyty są po 20 000 pkt. Ja na swoim 2 letnim koncie (na którym nie logowałem się od jego założenia) posiadam już... 30 652 pkt, skąd się to wzięło? 650 pkt za to, że moje konto ma już ponad rok, oraz... prezent od Papa Roach, który dostał chyba każdy zarejestrowany - 30 000 pkt, 1 pkt za zarejestrowanie się, oraz 1 pkt za zostawienie komentarza. ;)
Wrzuciłem do koszyka TPS Deluxe, oraz plakat i udałem się do kasy ciekawy ile zapłacę za przesyłkę... $25.63. Uroczo. Za taką sumę przy odrobinie szczęścia można kupić na Allegro całą dyskografię...
Oto moje przemyślenia na temat tego wspaniałego wynalazku, a Wy co myślicie?
Ale trzeba przyznać, że plakat jest w porządku. ;)
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
od dawna o tym wiem, ale stwierdziłem że przesyłka skutecznie odstrasza nas - Polaków :p Ale dobrze że sin zamieściłeś to, bo może ktoś jeszcze nie wie że ma ponad 30tys punktów na pr.com :p
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
generalnie to gdy zobaczyłem że mam 30tys punktów i mogę dostać płytkę ZA DARMO to byłem bardzo podekscytowany tym faktem, no ale jak już chciałem zamówić i zobaczyłem cenę za przesyłkę to zrezygnowałem
Ze mną było niemal to samo. Ja najpierw chciałem tylko płytę zamówić, a jak zobaczyłem cenę to postanowiłem jeszcze plakat dorzucić mając nadzieję, że opłata za przesyłkę wzrośnie tylko nieznacznie, lub wcale... ale tak nie było.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Ja najpierw chciałem tylko płytę zamówić, a jak zobaczyłem cenę to postanowiłem jeszcze plakat dorzucić mając nadzieję, że opłata za przesyłkę wzrośnie tylko nieznacznie, lub wcale... ale tak nie było.
10 dolców różnicy na jednym plakacie, niefajnie ;p
Ciekawe skąd się biorą takie ceny za przesyłkę... wydawało mi się, że jednak są choć trochę niższe z USA. A może zawyżają trochę koszty wysyłki, by sobie odbić na rozdawaniu płyt za darmo?
W sumie to mi się wydaje, że ogólnie ceny za przesyłki, nawet do stanów byłyby wysokie właśnie po to żeby w jakiś sposób jednak na tym zarobić. Niczego nie ma w życiu za darmo, o.
Wszystko jest jedynie chłodną kalkulacją, chlip.
Hehe, jak tylko dostałem wiadomość, że dostałem 30 tys. punktów zacząłem sprawdzać, co mogę sobie za to sprawić. I oczywiście czar prysł jak doszło do kosztów przesyłki. No cóż, zacznijmy się starać o zieloną kartę
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum