FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Siatkówka
Autor Wiadomość
Żurek 
Wierny fan
Nie biorę, jestem OK

Znaków: 338117
Znaków/post: 210
Wysłany: 21-06-2009, 10:14    Siatkówka

A założe sobie temat, niech stracę. Żeby sportu ogólnie nie zaśmiecać, cieszmy się tutaj. A jest czym bo dziś młodzież zagrała lepiej niż jakby dziady borowe grały. A mówiłem, że kluczem do sukcesu jest zdjęcie Bartmana ;]

Martaaa 
Znawca

Znaków: 122317
Znaków/post: 134
Wysłany: 21-06-2009, 10:23    

Po prostu nabrali większej pewności siebie. Nie sądzę, żeby Bartman był kluczem do wygranej, a wręcz przeciwnie. Świetnie atakuję, ale dzisiaj godnie zastąpił go Kurek. Pokazał na co go tak na prawdę stać. Tak jak również Możdżonek swoim świetnym blokiem, bo w końcu ma do tego perspektywy. A czy zagrali lepiej niż jak to ująłeś "dziady borowe", by zagrały to nie jestem tego taka pewna. Wprawdzie ten skład ma w sobie energię itp. ale za to oni posiadają więcej doświadczenia, a po drugie Wenezuela nie jest, aż tak mocnym przeciwnikiem.

Żurek 
Wierny fan
Nie biorę, jestem OK

Wysłany: 21-06-2009, 10:30    

Martaaa napisał/a:
Tak jak również Możdżonek swoim świetnym blokiem, bo w końcu ma do tego perspektywy

On nawet nie skakał, tylko na palcach stawał ;p

Martaaa napisał/a:
Nie sądzę, żeby Bartman był kluczem do wygranej, a wręcz przeciwnie

Cały sezon go z trybun obserwowałem. Nie chce nikogo obrażać, ale imo to przymuł ;]

W ogóle Kurek i Jarosz mega grali. Dobrze, że się zgrali i nabrali wiatru w żagle, bo dziadom borowym zmanierowanym trzeba było pokazać, że są do zastąpienia. Jak w gospodarce wolnorynkowej ! To mi się podoba, bo Lozano zadusił to w zarodku.

qki 
Fanatyk
Hala Madrid !

Znaków: 511650
Znaków/post: 151
Wysłany: 22-06-2009, 2:24    

po pierwsze, po co się tu Bardock, wypowiadasz jak nie masz nic konstruktywnego do napisania.

a po drugie - meczu wczorajszego nie oglądałem niestety bo nie mogłem. Dzisiaj o 22:40 leci powtórka na polsacie sport więc oglądnę i podzielę się z Wami moją opinią.
A co do Bartmana
Cytat:
Cały sezon go z trybun obserwowałem. Nie chce nikogo obrażać, ale imo to przymuł ;]

Przymuł nie przymuł, ale gracz świetny i perspektywiczny. Fakt faktem gra strasznie nierówno, ale można to chyba zwalić na dość młody wiek. Aczkolwiek grał przecież i w Turcji i we Włoszech, więc trochę już ograny jest. Przyszłość polskiego przyjęcia widzę w osobach właśnie Bartmana i Kurka. W ataku sobie radzą, lecz z przyjęciem trochę gorzej niestety. I właśnie dlatego mamy Winiara ! Nie dość że młody (26 lat) to świetnie wyszkolony technicznie, no i przyjęcie nam trzymać będzie. Jednak ta gra we Włoszech dała efekty, oj dała ;)

Żurek 
Wierny fan
Nie biorę, jestem OK

Wysłany: 22-06-2009, 2:27    

Co do Bartmana, to że przymuł ma znaczenie, bo w siatce trzeba też grać nie tyle głową co z głową. Ja go często porównuje do Billingsa - oby mocniej. Zagrywkę i atak ma bardzo dobry, nie przeczę, ale to jeszcze nie jest w pełni ukształtowany zawodnik. Ale zobaczymy, chce się mylić, przyszłość jest przed nim.

qki 
Fanatyk
Hala Madrid !

Wysłany: 22-06-2009, 2:31    

Żurek napisał/a:
Ja go często porównuje do Billingsa - oby mocniej.

muszę się z Tobą zgodzić, Billings był taki typowym killerem, jak szło to szło, gorzej gdy coś nie wyszło - wtedy chłopak potrafił się podłamać. Tyle że Billings był już ukształtowanym zawodnikiem, przed Bartmanem jeszcze, tak jak napisałeś, przyszłość więc liczę na niego. A wracając jeszcze do Billingsa to nigdy nie zapomnę meczu w jastrzębskiej hali i jego ataku - na wysokości reklam wiszących na ścianie ;)

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Znaków: 928725
Znaków/post: 269
Wysłany: 22-06-2009, 9:26    

Pierwszy mecz z Wenezuelą oglądałem do stanu 2:1 dla gospodarzy, rano się dowiedziałem że jednak nasi wygrali. W niedzielnym spotkaniu najbardziej zaskoczył mnie blok, bo w pierwszym meczu (przynajmniej w pierwszych trzech setach) nie funkcjonował on w ogóle, a w niedzielę Możdżonek z Nowakowskim nawet skakać nie musieli, żeby zablokować ataki Wenezuelczyków. Ale zobaczymy co nasi pokażą w weekend z Brazylią ;)

Martaaa 
Znawca

Wysłany: 22-06-2009, 9:44    

Co do meczów z Brazylia to nie liczyłabym na zbyt wiele. Choć w sumie myślę, ze będzie trochę inny skład wiec nie wiadomo. Ja niestety nie mogłam obejrzeć meczu w piątek, a raczej w sobotę i trochę tego żałuję. Musiała być zacięta gra jeżeli wygrali dopiero w 5 secie i na dodatek grali set za set. ^^

Żurek 
Wierny fan
Nie biorę, jestem OK

Wysłany: 22-06-2009, 10:27    

Bardock napisał/a:
Opisałem swój stosunek do siatki i zaczęły się prowokacje Żurka. Tak, jakbyś nie zauważył.

weak, very weak... :.

bądź mądry i głupiemu nie odpisuj, ni ?

Mikez napisał/a:
Pierwszy mecz z Wenezuelą oglądałem do stanu 2:1 dla gospodarzy, rano się dowiedziałem że jednak nasi wygrali.

Ja jeszcze lepiej miałem. otóż poszedłem z lokalu od znajomych by mecz obejrzeć w domku. wszedłem nie pamiętając po co w ogóle od ludków wyszedłem. no ale przynajmniej się wyspałem, choć poranek ciężki.

qki 
Fanatyk
Hala Madrid !

Wysłany: 23-06-2009, 2:25    

odnośnie Możdżona:

Cytat:
1. Możdżonek Marcin POL 1.00
2. Sala Andrea ITA 0.93
3. Bontje Rob NED 0.86
4. Lehtonen Jukka FIN 0.80
5. Kazakov Alexey RUS 0.76

klasyfikacja najlepiej blokujących po 4 kolejkach LŚ.

imo, nie uważam Możdżona za jakiegoś wybitnego siatkarza, ba ! uważam go raczej za przeciętniaka. Ale dzięki swojemu wzrostowi jakoś sobie radzi pod tą siatką. Najważniejsze żeby rąk nie spuszczał podczas wykonywania bloku. Jak jeszcze nauczy się panować nad swoim ciałem to będzie spoko ;)

Żurek 
Wierny fan
Nie biorę, jestem OK

Wysłany: 23-06-2009, 10:00    

qki napisał/a:
imo, nie uważam Możdżona za jakiegoś wybitnego siatkarza, ba ! uważam go raczej za przeciętniaka. Ale dzięki swojemu wzrostowi jakoś sobie radzi pod tą siatką. Najważniejsze żeby rąk nie spuszczał podczas wykonywania bloku. Jak jeszcze nauczy się panować nad swoim ciałem to będzie spoko

Castelani jest dla niego szansą, bo to przewrotnie aż..hmmm...normalny, cierpliwy szkoleniowiec. A uważam, że z takimi najlepsze efekty się osiąga, tylko po czasie nie od razu. Będą z niego ludzie, choć też uważam go za przeciętniaka, to jak Daniel weźmie go w obroty to może w końcu on wypełni lukę po nieożałowanym Arku Gołasiu.

Martaaa 
Znawca

Wysłany: 23-06-2009, 1:04    

Wydaję mi się bardziej, że Kurek ma szanse wypełnić lukę po Arku. A co do Możdżona to również zgodzę się, ze nie jest on jakimś wybitnym siatkarzem, ale jednak wzrost daje mu dużo możliwości, a szczególnie w bloku. Żeby tylko wykorzystywał je jak najczęściej tak jak to robił w drugim meczu z Wenezuelą. ;)

Dudek-13 
Wierny fan

Znaków: 369114
Znaków/post: 164
Wysłany: 23-06-2009, 3:59    

jak Kurek ma wypełnić lukę po Arku Gołasiu jak Kurek jest przyjmującym ? Moim zdaniem ogromny potencjał ma Kuba Jarosz co pokazał szczególnie w pierwszym meczu z Wenezuelą . Kończył takie piłki , że nawet Wlazły miałby problemy. A jeżeli chodzi o Kurka szkoda, że w Skrze jest tylko rezerwowym , ale w sumie to jeszcze nie ten poziom żeby mógł walczyć w Lidze Mistrzów .

Martaaa 
Znawca

Wysłany: 15-08-2009, 10:51    

Dawno nikt w tym temacie nie pisał więc postanowiłam ożywić go trochę z faktu, że ostatnimi czasy odbyły się 2 mecze i moim skromnym zdaniem raczej jedne z ważniejszych, bo to w końcu eliminacje do MŚ mężczyzn.

Trzeba przyznać, że jednak w składzie z bardziej doświadczonymi graczami idzie im o wiele lepiej. Po pierwsze rozegranie jest dużo pewniejsze, a przyjęcie bardziej skuteczne. A atak w sumie zawsze mieliśmy mocny co dzisiaj pokazał Kurek. Osobiście rozczarował mnie trochę Gruszka. Zawsze wydawało mi się, że to jeden z najlepszych zawodników, a w tych 2 meczach zbytnio się nie popisał, ale chyba można to wytłumaczyć po prostu brakiem formy.

qki 
Fanatyk
Hala Madrid !

Wysłany: 15-08-2009, 10:52    

Martaaa napisał/a:
Zawsze wydawało mi się, że to jeden z najlepszych zawodników

oj to źle Ci się wydawało :p

Żurek 
Wierny fan
Nie biorę, jestem OK

Wysłany: 16-08-2009, 10:01    

Wiele takim składem jak mamy to nie zwojujemy. Brak nam klasowego atakująco, a czym jest atakujący dla drużyny pokazał Nemec w drugim secie wczoraj...

qki 
Fanatyk
Hala Madrid !

Wysłany: 16-08-2009, 10:24    

No atakującego nie mamy niestety, drugiego ofensywnego przyjmującego prócz Kurka też nie mamy. Jest Bartman ale tak jak Castellani powiedział tylko Piacenza gra dwoma przyjmującymi którzy grają lepiej w ofensywie niż w defensywie (Marshall, Zlatanov), i my tak nie będziemy grać. Więc generalnie w ataku mamy tylko dobry środek i Kurka.

qki 
Fanatyk
Hala Madrid !

Wysłany: 30-08-2009, 1:08    

OMG. Tylko tyle ciśnie mi się na usta w tym momencie. Skra Bełchatów sprowadziła Michała W. znanego szerzej jako Winiar. Teraz to już mają prawie kadrę Polski. Nie wiem jak ich tam Nawrocki poukłada, ale jeśli Miguel Angel wreszcie zaskoczy to będzie to skład... mający realne szanse na powalczenie w LM. No oczywiście pod warunkiem że Szampon i Winiar wyleczą swoje kontuzje. Bo 7 w składzie: Falasca, Wlazły/Novotny, Winiarski, Możdżonek, Antiga/Kurek, Pliński, Gacek jest genialna !

Żurek 
Wierny fan
Nie biorę, jestem OK

Wysłany: 30-08-2009, 9:30    

qki napisał/a:
Falasca, Wlazły/Novotny, Winiarski, Możdżonek, Antiga/Kurek, Pliński, Gacek jest genialna !

To jest skład na wygranie wszystkiego co jest do wygrania.

Boje się, że właśnie trochę zespołu nie będzie się dało z tego poukładać, ale większość w kadrze ze sobą gra, więc raczej będzie luz.

qki 
Fanatyk
Hala Madrid !

Wysłany: 30-08-2009, 10:47    

Jakby Guma przeszedł do Skry (w Panathinakosie mają problemy z pieniędzmi) to Skra by miała kadrę Polski w pierwszej szóstce :blink:

Odpowiedz do tematu