Co do GTA 4. Ja mam w sumie 2...hmm... postulaty, jeśli można to tak nazwać. Co do świata, jeśli będzie tak rozległy, jeśli będzie niósł takie możliwości jak ten z SA, będę w niebie. Druga kwestia odnosi się do fabuły. W SA jest świetnie ukazany motyw 'from zero to hero'. Jeśli twórcy pokuszą się znów o ten motyw, to przed nimi nie lada wyzwanie. A można się spodziewać, że właśnie tak będzie bo w zasadzie od początku motyw ten był realizowany w mniej lub bardziej widocznym stopniu. W sumie to niech mi tylko pójdzie ta gra i to mi w zupełności wystarczy:D
Co do GTA 4 to jedynie boję się tych wymagań sprzętowych. Bo na trailerach grafa wygląda po prostu kosmicznie a mój sprzęt do tego poziomu z pewnością nie należy.
A mi będzie chodzić, mi będzie chodzić! Może na medium, może na high (w 1024x768) <Mikez sie cieszy jak dziecko>
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Hu-ra. Cieszę się razem z Tobą... A premiera coraz bliżej i bliżej...
A w SA już w San Fierro jestem:D Nawet się cieszę, bo misje ciekawe i nawet przyjemne(z nielicznymi wyjątkami). Ale i tak pustynia oraz las venturas po prostu miotą. Pustynia misjami a LV klimatem...
heh hura ! ja juz nie mam GTA... na kompie mam tylko Pesa, Call of Juarez (polecam !), ET i Carom3d... dajcie jakiś pomysł co do strzelanki czy wyścigów ...damn Xp
heh Gta 4 coraz bliżej.. i chyba jednak odpale na tym pc ... Call of Juarez chodzi na średnich ... przy shader model 3.0 ... nie wiem jakim cudem..
GTA4 - marzenie, na moim kompie nie ma szans. W sumie teraz to wystarczy mieć przeciętnego kompa nawet sprzed 3 lat i wypasioną karte graficzną i wszystkie nowe gry typu GTA ruszą.
Jeśli dobrze zoptymalizują silnik gry nie powinna miec jakiś straszych wymagań... pamiętacie FarCry? Też miał mieć wielkie wymagania a słabo zoptymalizowane demo poszło mi na 256MB ram... (inna sprawa, że ten ram spalił się po 2h)
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
To fakt, że FC miał genialnie zoptymalizowany silnik. Ja pamiętam satysfakcje, gdy wbrew oczekiwaniom ty hy my cy ruszył mi na GF2:D Teraz pozostaje mieć nadzieje, że z GTA 4 będzie podobnie...
W sumie teraz to wystarczy mieć przeciętnego kompa nawet sprzed 3 lat i wypasioną karte graficzną i wszystkie nowe gry typu GTA ruszą.
Nic z tego, no chyba że kupując tego kompa 3 lata temu ktoś zakładał, że za ileś tam kupi wypasioną kartę. W innym wypadku trzeba wymienić przynajmniej zasilacz, a czasem nawet mobo...
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
pamiętacie FarCry? Też miał mieć wielkie wymagania a słabo zoptymalizowane demo poszło mi na 256MB ram... (inna sprawa, że ten ram spalił się po 2h)
Ale pamięć Ci sie spaliła od grania w FC? Z tego co ja pamiętam na czasy kiedy FryCry wychodziło to miało bardzo duże wymagania.
Mikez napisał/a:
Nic z tego, no chyba że kupując tego kompa 3 lata temu ktoś zakładał, że za ileś tam kupi wypasioną kartę. W innym wypadku trzeba wymienić przynajmniej zasilacz, a czasem nawet mobo...
No dobra... z tymi 3 latami to troche przesadziłem, ale do kompa do grania dobra karta graficzna to podstawa.
Czuje typowo męski temat. Jakieś dziewczyny grały w GTA?
Ale pamięć Ci sie spaliła od grania w FC? Z tego co ja pamiętam na czasy kiedy FryCry wychodziło to miało bardzo duże wymagania.
Tak. To była jakaś wczesna wersja beta... cięła się na minimalnych detalach na komputerze spełniającym wymagania zalecane pełnej wersji...
Archon napisał/a:
Czuje typowo męski temat. Jakieś dziewczyny grały w GTA?
Ja znam kilka, ale nie na tym forum.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Ja grałem tylko w SA i VC bo reszta to dziadostwo no oprócz tego co ma za niedługo wyjśc a może już wyszło szczerze powiedzawszy nie orientuje sie zabardzo.
ja teraz tłukę w VC - stare ale jare Mam nawet oryginał - tak samo jak poprzednie 3 części...
Funz napisał/a:
Ja grałem tylko w SA i VC bo reszta to dziadostwo
ludzie... trochę szacunku dla klasyki gier komputerowych bo jak ja grałem w GTA 1 to ob. Funz srał w pieluchy i nie potrafił chodzić.
No to ja taki weteran nie jestem jak Gallegher. Zacząłem grać w tę serię dopiero od części drugiej. Jak dla mnie ot jest klasyka i czasem tak mam, że bardziej wolę 2 od późniejszych wersji. U mnie to nie jest tak, że jak wyszło GTA3 to zupełnie zastąpiło 2. Grałem sobie też w 1, ale i tak najlepsza 2 dla mnie.
gallegher napisał/a:
[...] bo dla mnie liczy się grywalność a nie grafika etc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum