Niesamowity film. Wywarl na mnie ogromne wrazenie. Niesamowicie zrobiony z cudownym wrecz soundtrackiem.... Codziennie upajam sie tymi dzwiekami ;D
Film opowiada o 4 osobach... o dziewczynie, jej chlopaku, matce chlopaka i znajomym pary. Mlodzi dealują, sami biora, matka ma obsesje na punkcie zarcia, ale sie odchudza. Jedzie na jakichs tabletkach (niesamowite, co z nia zrobily... )
4 uzaleznienia...
4 uzywki...
4 piekla...
Nie mam slow, po zakonczeniu siedzialam i nie wiedzialam, co ze soba zrobic... Warto. Naprawde WARTO.
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
Ja oglądałem, już o tym kiedyś wspominałem. Co do filmu, bez wątpienia rewelacyjny pod każdym względem, być moze nawet najlepszy jaki widziałem (obok Siedem i Dooniego). Kapitalna muzyka, świetny montaż, fabuła, obsada... Czegóż chcieć więcej? Wywarł na mnie ogromne wrażenie. Koniec. Kropka. Polecam!
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Już pisałam,ze muzyka z tego filmu jest strasznie intrygująca i po prostu...niesamowita... A wiecie, ze kolejny film tego rezysera już wchodzi do kin? Podobno on nakręcił tylko 3 filmy, tak?
Jeden z najgenialniejszych filmów jakie widziałem kiedykolwiek... Jared Leto pokazał, że poza drugoplanową rolą w "American Psycho" i ogółem przylepionej mu łatce aktora klasy B, może utrzymać na ramionach ciężar jedenej z głównych ról... Jennifer Connely - tutaj widziałem ją po raz pierwszy, niesamowite wrażenie... Marlon Wayans - jego rolę i ogółem talent doceniłem dopiero po tym jak sobie zdałem sprawę, że ta sama osoba, która grała przygułupiego jaracza trawy w "Straszym filmie" jest tutaj właśnie tym wtłoczonym w świat dragów zagubionym nieco czarnym facetem... Hellen Burstyn - nie wiek, a siła ducha trzyma człowieka przy życiu i pozwala się nim cieszyć., doskonały przykład mamy tutaj : mimo swoich lat potrafiła świetnie zagrać.
Sam film... Przez jakieś 20 minut po jego obejrzeniu siedziałem bez słowa... Naprawdę wywarł na mnie OGROMNE WRAŻENIE... Przy niektórych scenach z nerwów/przejęcia/szoku czułem ścisk w żołądku... Najbardziej przerażające jest to, że z biegiem czasu (oglądałem ten film mając 17 lat) okazało się, że te wszystkie sytuacje w nim pokazane nie są artystyczną wizją, a po prostu dokładnym przedstawieniem tego jak niektóre sytuacje w życiu się zakańczają i tego jak ogółem u niektórych ono przebiega , niejednokroć muskając nas po ramieniu, chcąc nas w ten wir wciągnąć... Po tym filmie dość mocno zostałem ukierunkowany na określony typ kina - szokujące, mocne, ale dające (kiedy się przełknie już pigułkę momentami rzeczy mocno uderzających w dotychczasową wizję świata) do myślenia...
Z innych filmów Darrena Aronofskyego polecam "Pi" (smaczek- zwrócćie uwagę na postać dziadka-matematyka , znajomego głównej postaci i potem zerknijcie na pracownika lombardu w początkowych scenach "Requiem...) oraz "Źródło".
_________________ Scars remind me that the past is real...
Ja już jakiś czas temu widziałem ten film. Gdyby nie ten temat pewnie do teraz bym nie widział. Naprawdę fajnie jest ukazane jak tragicznie mogą się kończyć niektóre sytuacje. Ogladałem wersje z lektorem - troche dziewne, ale uszło.
Wysłany: 18-06-2007, 6:34 Re: Requiem for a dream...
~Mart napisał/a:
Nie mam slow, po zakonczeniu siedzialam i nie wiedzialam, co ze soba zrobic... Warto. Naprawde WARTO.
Rozmowy ze ślepym o kolorach w połowie mnie śmieszą, w połowie irytują :roll:
_________________ "Nikt niczego nie czyta. Jeżeli ktoś coś przeczyta, to nie rozumie. Jeżeli już ktoś coś przeczyta i zrozumie, to i tak nie zapamięta"- Stanisław Lem
Genialny film...Odczucia mam podobne do sytuacji Marty po obejrzeniu Requiem...Boska muzyka, temat muzyczny, który pojawiał się pod koniec każdej z pór jest ... nie mam słów by go opisać...ma w sobie coś magicznego...Na prawdę warto oglądnąć ten film...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum