FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ramms+ein
Autor Wiadomość
Seba.metal 
Sympatyk
!!!

Znaków: 71203
Znaków/post: 295
Wysłany: 01-05-2007, 3:52    Ramms+ein

Zespół powstał w 1994 roku. Jest to zespol grający tanz metal/rock industrialny
Większośc ich tekstów jest po niemiecku. Słyną z niesamowitej oprawy koncertów (Moim zdaniem to najbardziej widowiskowy zespół świata :wink: .
ma na koncie 5 albumów studyjnych:

Herzeleid
Sehnsucht
Mutter
Reise, Resie
Rosenrot

oraz 3 dvd
Live Aus Berlin
Lichtspielhaus
Volkerball

Najpopularniejsze utwory to: "Du Hast". "Ich Will", "Sonne" i "Amerika"

Co sądzicie o R+?
Ostatnio zmieniony przez Seba.metal 02-05-2007, 10:35 , w całości zmieniany 1 raz  

Ite_O_Magazu
Sympatyk

Znaków: 62671
Znaków/post: 340
Wysłany: 01-05-2007, 4:01    

Po pierwsze masz literówkę w nazwie zespołu(w temacie) :wink:

No cóż, zespół znam i bardzo lubię. Mam wszystkie płyty(studyjne, single, koncertowe DVD), byłem na ich koncercie 2 lata temu w Katowickim Spodku, kiedy to promowali płytę "Reise, Reise" i faktycznie-koncerty to niesamowite show(choć do Jean Michel-Jarre'a się mimo wszystko nie umywają jeśli chodzi o oprawę wizualną). Grają ciekawą muzykę, czasem zdarzy się fajny tekst i przede wszystkim nie ulegli modzie i śpiewają, jak wspomniałeś, po niemiecku. Jedynymi wyjątkami są 2 utwory-Stripped(zaśpiewany w całości po angielsku) i America, gdzie są angielskie wstawki. No cóż, jest to jeden z moich ulubionych i na pewno jeden z najbardziej charakterystycznych zespołów naszych czasów:)

Seba.metal 
Sympatyk
!!!

Wysłany: 02-05-2007, 10:43    

Ite_O_Magazu napisał/a:
Po pierwsze masz literówkę w nazwie zespołu(w temacie) :wink:

dzięki, już poprawiłem

Ite_O_Magazu napisał/a:
śpiewają, jak wspomniałeś, po niemiecku. Jedynymi wyjątkami są 2 utwory-Stripped(zaśpiewany w całości po angielsku) i America, gdzie są angielskie wstawki.

Jest jeszcze kilka piosenek w innych językach. np: Moskau (po rosyjsku), Te Quiero Puta! (po hiszpańsku),

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Znaków: 928725
Znaków/post: 269
Wysłany: 02-05-2007, 8:31    

Ogólnie za Rammsteinem nie przepadam, nie potrafię jakoś ścierpieć niemieckiego w piosenkach... Ale kilka ich utworów mi się podoba, np. "Ich will", zwłaszcza z polskim teleduskiem ;)

Btw kiedyś nawet zrobiłem stronkę poświęconą Rammsteinowi, jako zadanie Ite z informatyki ;) I chyba nawet ciągle mam ją na dysku (cztery stronki dla czterech osób się wtedy zrobiło, conajmniej jakbym taki dobry był :p). A ja "oddałem" paparoach.xt.pl v.3 :D

Ite_O_Magazu
Sympatyk

Wysłany: 02-05-2007, 8:53    

No fakt, o tych zapomniałem:)

Ano dobrze pamiętasz Mikez;] nawet 6 za to dostałem:D

pinka
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 03-05-2007, 12:48    

Znam, dawniej byłam ich fanką xD teraz mi przeszło. znudzili mi się.

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Znaków: 768666
Znaków/post: 377
Wysłany: 03-05-2007, 10:46    

Mikez napisał/a:
Ogólnie za Rammsteinem nie przepadam, nie potrafię jakoś ścierpieć niemieckiego w piosenkach... Ale kilka ich utworów mi się podoba, np. "Ich will", zwłaszcza z polskim teleduskiem ;)

Też nie lubię niemieckiego w piosenkach, ale w przypadku Rammsteina mi to nie przeszkadza.

Mikez napisał/a:
Btw kiedyś nawet zrobiłem stronkę poświęconą Rammsteinowi, jako zadanie Ite z informatyki ;) I chyba nawet ciągle mam ją na dysku (cztery stronki dla czterech osób się wtedy zrobiło, conajmniej jakbym taki dobry był :p). A ja "oddałem" paparoach.xt.pl v.3 :D

Archon powiedziałby jakoś tak: "ciężki jest żywot webmastera" :]

Kowal 
Znawca
... do or die

Znaków: 182107
Znaków/post: 210
Wysłany: 06-05-2007, 1:49    

teraz wypowiem sie ja

ja poznałem Ramsteina z CD Mutter, dwie wcześniejsze kompletnie mi sie nie podobają i powiem ze Mutter była by o niebo lepsza gdyby bylo mniej elektroniki a bardzie skupili sie na brzmieniu gitar które brzmia srednia
najlepsza CD jest bez jej Reise Resise, powala mnie swoim ciężarem ciepłym ale poterznym brzmieniem, a ostatnia Rosenrot jest średnia ale nie brzmi już jak Mutter ale i kompozycje nie są już takie jak na RR

Seba.metal 
Sympatyk
!!!

Wysłany: 07-05-2007, 5:40    

Kowal napisał/a:
teraz wypowiem sie ja

ja poznałem Ramsteina z CD Mutter, dwie wcześniejsze kompletnie mi sie nie podobają i powiem ze Mutter była by o niebo lepsza gdyby bylo mniej elektroniki a bardzie skupili sie na brzmieniu gitar które brzmia srednia
najlepsza CD jest bez jej Reise Resise, powala mnie swoim ciężarem ciepłym ale poterznym brzmieniem, a ostatnia Rosenrot jest średnia ale nie brzmi już jak Mutter ale i kompozycje nie są już takie jak na RR

Na mutter jest już niewiele elektroniki...chyba nieuwaznie słuchasz. a gitary moim zdaniem brzmia bardzo dobrze (możesz wytłumaczyć co ci nie pasuje w brzmieniu gitar??). Mutter to moja ulubiona płyta uważam, że nie ma słabych punktów. Co do Reise, Resie, to jest zacznie "łagodniejsza" od 3 poprzednich płyt, zapewne wszyscy znają "Amerika" :mrgreen: . A w Rosenrot przeważają ballady płyta według wielu (według mnie też :wink: ) uważana jest za najgorsza z całej dyskografi R+. Na Rosenrot wyróznia się Te Quiero Puta śpiewana po hiszpańsku.

*pisze się potężnym a nie "poterznym" :razz:

Ite_O_Magazu
Sympatyk

Wysłany: 07-05-2007, 8:55    

W sumie jeśli o mnie chodzi to łykam całą twórczość Rammsteina, ale chyba moim ulubionym albumem(jako całość) jest Sehnsucht. Choć powiem, że na każdym albumie mają choćby jeden kawałek, który podobałby mi się wybitnie. Co do Rosenrota-widzę tam kilka bardzo dobrych utworów(Spring, Wo bist du, Hilf mir) i jeden niesamowity gniot o którym chcę jak najszybciej zapomnieć(ten w którym spiewa ta laska).

Kowal 
Znawca
... do or die

Wysłany: 09-05-2007, 10:41    

Seba.metal napisał/a:

Na mutter jest już niewiele elektroniki...chyba nieuwaznie słuchasz.

heh

Cytat:
a gitary moim zdaniem brzmia bardzo dobrze (możesz wytłumaczyć co ci nie pasuje w brzmieniu gitar??). Mutter to moja ulubiona płyta uważam, że nie ma słabych punktów. Co do Reise, Resie, to jest zacznie "łagodniejsza" od 3 poprzednich płyt, zapewne wszyscy znają "Amerika"

tu różnica jest jak choćby Infest z TPS jeśli rozumiesz roznice

Cytat:
*pisze się potężnym a nie "poterznym" :razz:

Nie zasłaniaj niewiedzy jednym bledem

Seba.metal 
Sympatyk
!!!

Wysłany: 10-05-2007, 6:32    

W tym przypadku które brzmienie gitar bardziej ci sie podoba to kwestia gustu.

Kowal 
Znawca
... do or die

Wysłany: 11-05-2007, 8:49    

to to tak ale słychać gdzie brzmią lepiej i gdzie są ciezsze

Ite_O_Magazu
Sympatyk

Wysłany: 12-05-2007, 9:43    

To ja mam w tej kwestii nieco wypośrodkowaną opinię. Uwielbiam ciężkie gitary takie jak choćby na Reise, Reise czy w niektórych kawałkach z Rosenrota. Jednak mnie się Rammstein zawsze kojarzył z potężną dawką energii zawartych w szybkich i energicznych kawałkach. I tu moim zdaniem płyta Sehnsucht doskonale godzi te 2 koncepcje. Ciężkie gitary można choćby znaleźć w kawałku Bestrafe mich(po prostu kocham ten utwór...) a z kolei rozsadzającą energie np w Buck Dich(ten też:D). Choć musze przyznać racje Kowalowi, że typowo ciężkie, wręcz pompatyczne brzmienia można znaleźć głównie na Reise, Reise(choć nie tylko).

aDRi
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 17-08-2008, 3:55    

Bardzo lubię, zwłaszcza Reise Reise - top 10 moich płyt.

Stare płytki tez lubię ale tą najbardziej.

Strasznie żałuję że nie było mnie w katosach ale chociaż Volkerball mam :razz:

AnA 
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 09-09-2008, 7:04    

ostatnio mnie wzieło na Rammsteina. :D Reise Reise - płytka genialna, ale jeszcze płytka Mutter pokazuje najwyzsza klase. :)

ja tez żałuję ze sie z ojcem nie zabrałam na koncert.. :) do teraz nie moge tego przebolec. :)

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Znaków: 768666
Znaków/post: 377
Wysłany: 10-09-2008, 5:09    

Hmm... nie wiem czy by Cię wpuścili. :p Ich koncerty słyną z, hmm... kontrowersyjnych widowisk. ;)

AnA 
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 10-09-2008, 10:44    

taa wiem.. niestety.. moze dlatego mnie nie wział.. coz, zostaje czekac, moze jeszcze tu wroca. :)

aDRi
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 11-09-2008, 11:50    

wpuściliby bez problemu. koncerty są od 16 lat.

A tym bardziej, że podczas ostatniej trasy nie było nic kontrowersyjnego.

Zajebiste widowisko

kto oglądał Volkerball ten wie

qki 
Fanatyk
Hala Madrid !

Znaków: 511650
Znaków/post: 151
Wysłany: 19-09-2008, 11:53    

hahaha :D przypomnialo mi sie cos ;P Jak bylem troszke mniejszy i mlodszy to zawsze mi sie mylil Ramstein z Papa Roach :D nie mam pojecia dlaczego :P

Odpowiedz do tematu