Ładnie mnie obsmarowali na oficjalnym polskim forum Rammsteina za moją recenzję, lol. Nawet osobny temat mam, z którego dowiedziałem się o sobie wiele nowych rzeczy. Cóż, brak dystansu fanów do kapeli i internetowa buńczuczność rządzą...
Pora zacząć się przyzwyczajać recenzencie Takie życie krytyka
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Ale to krytyk krytykuje, a nie krytykują krytyka, nie?
Mnie to rozbawiło głównie, że większość mi zarzuca tam, że nie mam żadnych argumentów, po czym sami rzucają we mnie argumentami w stylu, że mnie Till na koncercie osikał...
_________________ Mięso też byś chciał? Żryj włosy z penisa!
Marta_Z, ja też bardziej lubię Oomph!
"Mutter" kompletnie do mnie nie trafia, za to "Monster"(Oomph!) - wręcz przeciwnie, z Labyrinth na czele. Z tym, że Oomph! jest chyba przystępniejsze.
Do mnie ogólnie Rammstein zawsze średnio trafiał, chyba mnie zrazili Americą, która była niegdyś wszędzie, chociaż teraz nawet lubię ten utwór
A jeśli chodzi o Oomph! To uwielbiam ich od wydania singli Augen Auf i Brennende Liebe, z płytami Wahrheit oder Pflicht i GlaubeLiebeTod na czele, nowy Monster trochę mniej, aczkolwiek lubię Właśnie jestem w strasznej fazie na Oomph!
_________________ They think you're dumb.
I think you're smart.
No, way. I lied.
I think you're dumb.
Znaków/post: 445
Wysłany: 20-10-2009, 10:47
Żurek napisał/a:
Ale to krytyk krytykuje, a nie krytykują krytyka, nie?
Mnie to rozbawiło głównie, że większość mi zarzuca tam, że nie mam żadnych argumentów, po czym sami rzucają we mnie argumentami w stylu, że mnie Till na koncercie osikał...
Hmm, życie ja też nie uważam tej płyty za coś bardzo godnego uwagi, szczerze oczekiwalem od nich więcej - i na pewno każdy fan Rammsteina też, tylko sie nie przyznają
_________________ We've sold our souls to rock'n'roll
Hail Hail rock'n'roll
They won't let us into heaven
We'we done all the sins of seven
The good, the bad, baby better like it
The party's started & it's better when you're dead
Baby where's your head ?
Ładnie mnie obsmarowali na oficjalnym polskim forum Rammsteina za moją recenzję, lol. Nawet osobny temat mam, z którego dowiedziałem się o sobie wiele nowych rzeczy. Cóż, brak dystansu fanów do kapeli i internetowa buńczuczność rządzą...
Też to zauważyłem ale nie chciałem Ci psuć humoru Większość z osób, które tam się wypowiedziały to fanatycy, którzy po tej Twojej recenzji nie mogli spać przez kilka dni...
Dość ostro potraktowałeś nowe "dzieło" Rammsteina (sam nie całkiem się z Tobą zgadzam) ale tamci to na prawde przesadzili...
Co do Oomph:
byli jedną z inspiracji dla Rammsteina o czym nie wszyscy wiedzą. Podobieństwa słychać głównie na pierwszych płytach potem obydwa zespoły poszły trochę w inna stronę. Oomph słynie z przebojowych refrenów (szczególnie ostatnie 3 płyty) są dosyć znani ale tylko w krajach niemieckojęzycznych. Ja zdecydowanie wole Rammsteina, przede wszystkim dlatego, że u R+ jest więcej ciężkich riffów gitarowych, zupełnie inaczej działa też perkusja ( U O! była nagrywana z automatu). Till z R+ śpiewa znacznie wyraźniej niż Dero dlatego wielu osobom język niemiecki przeszkadza tylko u...R+
Największym mankamentem O! są koncerty. Niestety często używają playbacków a gdy już jadą na żywca robią show porównywalny do...Ich Troje.
Szczerze,to nie przepadam za tą kapelą,chyba głównie dlatego,że język niemiecki całkowicie mi nie leży.Kojarzę ich głównie z "Amerika" oraz "Du Hast" i nie są to moim zdaniem złe utwory,ale na dłuższą metę nie dałbym rady tego słuchać.
Znaków/post: 445
Wysłany: 22-10-2009, 12:39
Co Wy sie tak tego języka czepiacie ... niemiecki be, ruski be, polski be A np norweski Solefald śpiewa w niektórych utworach w 4 różnych językach, to jest dopiero zabawa hehe. W końcu nie tylko po angielsku można fajnie śpiewać, grać i komponować
Wracając do nowej płyty, to moja ostateczna ocena to 6,5/10 więc trochę się wkeciłem w nią bardziej, ale i tak mogło być dużo dużo lepiej. A Ty Żurek sie nie przejmuj, poczekaj aż zjedziesz jakiś młody gniewny zespół black metalowy, i będą Ci grozili spaleniem domostwa czy coś
_________________ We've sold our souls to rock'n'roll
Hail Hail rock'n'roll
They won't let us into heaven
We'we done all the sins of seven
The good, the bad, baby better like it
The party's started & it's better when you're dead
Baby where's your head ?
Co Wy się tak tego języka czepiacie ... niemiecki be, ruski be, polski be
Hehe polski jest okey hiszpański jeszcze bardzo lubię.Nie wiem dlaczego się czepiamy,może dlatego,że nie umiemy tzn mówię za siebie Chociaż nie powiem,że nic nie rozumiem,bo kiedyś dawno,dawno temu się uczyłem Może gdybym troszkę więcej ich posłuchał to bym się bardziej przekonał.Ogólnie to słyszałem tylko te dwa kawałki,które wymieniłem powyżej,więc tak naprawdę nie mogę za dużo powiedzieć na temat zespołu,ale "Amerika" i "Du Hast" to fajne nuty
Ja też osobiście nienawidzę i nigdy nie mogłem przetrawić tego języka, to dla mnie jak słuchanie w TV aldzazira arabskiego czy kurdyjskiego. Rammseina słyszałem kilka kawałków gdyby grali w innym języku to coś ciekawego z tego by wyszło.
nowy teledysk Rammsteina. Ja jestem zawiedziony bo to kolejny nędzny teledysk niemcow... Coś na co pracowali latami sobie posypali dwoma klipami. Podobno zespół chciał zrobić "reklame" koncertow ale nawet to nie wyszło bo nie pokazano praktycznie niczego z czego Rammstein słynie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum