FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: s!n
21-04-2009, 6:05
Pytanie do sin'a
Autor Wiadomość
Żurek 
Wierny fan
Nie biorę, jestem OK

Znaków: 338117
Znaków/post: 210
Wysłany: 20-04-2009, 11:38    Pytanie do sin'a

Wiem, mam kij w dupie i jakie to smutne, że nie jestem schilloutowany. Wiem, zaraz ktoś zacznie płakać, że znowu prowokuje itepe, ale mam pytanie do sina, który nie pogrzeszył roztropnością godną Króla Salomona.

Mistrzu, pytanko - skoro dostałem warna za pisanie na temat ale nie wnoszące nic do dyskusji ( lol jakich mało. Sam rok byłem modem, ale takiego nonsensu jak kogoś nie lubiłem nawet ja nie wymyśliłem ), to czemuż ~Marta ( niewinna i usprawiedliwiona ) nie dostała takowego ? Sama sprowokowała, ciągnęła waśń, wszyscy którzy uczestniczyli w pyskówce dostali warny ona nie ( tak jak ona wycofałem się z dalszej awantury, żeby właśnie warna nie zarobić ). To że ma kategorię VIP czyni z nią świętą krowę ?

Kwestia jest taka - mam to w dupie, forum służy do zabawy i miłej wymiany zdań z ludźmi o podobnych poglądach. Ale często spotykam się z 'odjebaniem' gdy ktoś ma funkcję, albo z dziwnymi zachowaniami modów gdy kogoś nie lubią. Toteż oczekuje z ironicznym uśmieszkiem odpowiedzi, innej niż ' bo tak ', może nawet uda Ci się odpisać ( o ile odpiszesz mi ) logicznie. A ja i tak wiem, że dostałem za twarz. No ale czekam mistrzu.

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Znaków: 768666
Znaków/post: 377
Wysłany: 21-04-2009, 1:46    

Odpowiem Ci na to pytanie. Zdziwiony? Ja też.

Po uporządkowaniu postów przeszedłem na stronę "Ostrzeżenia użytkowników", po czym otwarłem tę samą stronę w 4 zakładkach - "Dodaj ostrzeżenie", z zamiarem dodania ostrzeżeń 4 użytkownikom: qki, Bardock, Żurek i... Marta. Pierwsze 3 ostrzeżenia poszły bez problemu, ale w przypadku Marty... miałem problem z napisaniem sensownego uzasadnienia. Sprowokowała? Tak, jednak to jeszcze nie jest wystarczający powód by dawać ostrzeżenie. Brała udział w pyskówce? Tak, ale jako pierwsza dała sobie spokój. Ty skończyłeś zaraz po Niej, jednak Twój ostatni post raczej nie wskazywał na to, że masz zamiar skończyć. Nie dość, że odpowiedziałeś w sposób ofensywny Marcie, to jeszcze prowokowałeś qkiego do brania udziału w pyskówce. Marta Ci nie odpowiedziała, a qki zamiast "odbijać piłeczkę" poprosił o zaprzestanie pisania na ten temat... z treści postów wnioskuję, że przestałeś, bo nie miałeś komu odpisywać. Niestety nie siedzę w Twojej głowie i nie mogłem wiedzieć, że "wycofałeś się z dalszej awantury, żeby warna nie zarobić". Trzeba było o tym pomyśleć zanim dałeś się sprowokować. Wiedz jednak, że Marta wcale nie jest niewinna i usprawiedliwiona w moich oczach, zapracowała sobie na powiedzmy 4/3 warna, o czym nie zapomnę przy następnej okazji. Być może Ty również nie dostałbyś warna, jednak zauważyłem, że często piszesz na forum w sposób ofensywny w stosunku do innych użytkowników, oraz nadużywasz wulgaryzmów... to przeważyło.

Żurek 
Wierny fan
Nie biorę, jestem OK

Wysłany: 21-04-2009, 2:24    

No tak, czyli transparentność władzy doprowadziła do potwierdzenia mojej teorii, że dostałem 'za twarz i całokształt'.

sin napisał/a:
miałem problem z napisaniem sensownego uzasadnienia

Z moim uzasadnieniem też chyba miałeś ten problem, bo wymyśliłeś niezłe kuriozum. No ale nic to tak jest jak 18-latek rządzi. Sam napisałeś w uzasadnieniu dla qki'ego, że subiektywnie trzymasz stronę jego i Marty, nie mam pytań.

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Wysłany: 21-04-2009, 4:06    

Nie miałem z nim problemu. Po prostu myślałem, że osoba uważająca się za dorosłą, oraz inteligentną nie będzie miała problemu ze zrozumieniem tego uzasadnienia... przeliczyłem się. Na szczęście, mam teraz okazję wytłumaczyć w czym rzecz. Otóż we wspólnym interesie leży, aby użytkownicy, oraz moderatorzy dbali nie tylko o brak offtopów, ale również o jakość treści na forum. Proszę jedynie o trochę taktu. Jeśli widzisz, że dotychczasowe wypowiedzi w wątku były opiniami na temat alkoholu, to nie rób z tego wątku pamiętnika co, kto, kiedy wypił uzasadniając to tym, że na innych forach ludzie tak robią. Gdyby w wątku pt. "Alkohol" toczyła się dyskusja na temat zastosowania metanolu w przemyśle farmaceutycznym, to napisałbyś, że wypiłeś wczoraj 3 Warki?

Zgadza się - osobiście trzymam stronę Marty i qkiego. Nie ma to jednak żadnego wpływu na to komu wystawiłem warna, a komu nie. Wszyscy dostaliście ostrzeżenia / upomnienia słowne za udział w pyskówce / offtopie. Uzasadnienie ostrzeżenia dla qkiego znaczy tyle, co "masz rację, ale to nie upoważnia Cię do offtopowania i pyskowania, więc dostajesz warna". Uzasadnienie ostrzeżenia dla Ciebie mówi dlaczego nie masz racji (rozwinięcie tej myśli powyżej), co siłą rzeczy przenosi się na to, że tym bardziej nie powinieneś się spierać z Martą.

Marta upomniała mnie kiedyś w podobny sposób - ironią... z tą różnicą, że na dodatek ze mnie zadrwiła. Pisałem wtedy w wątku pt. "Coma", wypowiadając się bardzo źle o tym zespole przy każdej okazji. Wiedziałem, że przesadziłem (mimo, że cały czas pisałem na temat, czyli o zespole Coma), dlatego nie zripostowałem się. Potrafiłbyś tak?

Twoja teoria była taka, że dostałeś "za twarz"... rozumiem, że "za twarz", to znaczy "a Ty mi się nie podobasz, a więc dostajesz warna bo tak"? Nic z tych rzeczy. Dostałeś warna za pyskówkę, oraz w mniejszym stopniu za wspomniany przez Ciebie "całokształt". Przykro mi, ale za Twój "całokształt" odpowiadasz Ty, nie ja.

Żurek 
Wierny fan
Nie biorę, jestem OK

Wysłany: 21-04-2009, 4:47    

Ty odpowiadasz za swój całokształt.

Otóż, gdy dwie osoby zrobiły tą samą przewinę - Ja i Marta - to albo obie są karane, albo ani jedna. Tak każdy normalny mod by zrobił na każdym forum.

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Wysłany: 21-04-2009, 6:03    

Trochę matematyki (wszyscy potrafią dodawać i odejmować?):

Przewinienia
Marta:
- sprowokowała Żurka
- prowadziła pyskówkę
- obraziła Żurka

Żurek:
- dał się sprowokować
- prowadził pyskówkę
- obraził Martę
- domagał się ukarania Marty
- bardzo ofensywnie prowokował qkiego
- używał wulgarnego słownictwa

Okoliczności łagodzące
Marta:
- jako pierwsza zakończyła pyskówkę
"Nie chcę Ci już dalej odpisywać, no chyba, że naprawdę coś mną targnie, bo tylko robi się offtop."

Bardzo naciągane okoliczności łagodzące
Żurek:
- zakończył pyskować zaraz po Marcie, jednak nie napisał, że postanawia przestać - wręcz przeciwnie, zachowywał się tak jakby dalej chciał kontynuować temat, ale kłócąc się z qkim, jednak qki (podobnie jak Marta) nie dał mu powodów do kontynuowania tematu (zasługa qkiego, nie Żurka)

Bonus: czyli zachowanie po rozdaniu ostrzeżeń
Marta:
- w rozmowie poprzez IM przyznała, że nie jest bez winy
- przyjęła reprymendę z godnością i przeprosiła

Żurek:
- obraża mnie
- kwestionuje decyzję moderatora
- prowokuje mnie do następnej pyskówki

Zachowania te tylko potwierdzają, że postąpiłem właściwie. Jeśli ktoś uważa, że zachowania te wynikają wyłącznie z tego, że zastosowałem różne kary, oto zachowania pozostałych użytkowników którzy zostali ukarani ostrzeżeniami:

Bardock:
- przyjął ostrzeżenie z godnością, nie wyrażając swojego zdania na ten temat

qki:
- wysłał PM do moderatora napisane w przyjaznym tonie
- napisał coś na swoje usprawiedliwienie,
- ale pogodził się z decyzją moderatora i podziękował

Ewentualne pytania kierować na PM.

Przepraszam za moje naganne zachowanie w tym wątku, już się sam ukarałem.

Wątek zamykam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi