Film od jakiegoś czasu jest w kinach. Nie będę się rozpisywał, ale powiem, że Cloverfield wyróżnia się spośród dziesiątek innych filmów sci-fi/horror/thriller etc. przede wszystkim montażem - widz obserwuję akcję z nagrania kamery trzymanej przez bohatera.
-
Byliście już na tym filmie? Jakie wrażenia? Ja muszę przyznać, że pomysł z kamerą został do końca świetnie wykorzystany i zrealizowany. Zdecydowanie bardziej potęguje to wrażenie uczestniczenia w akcji niż zwykłe 'podglądanie' bohaterów. Bardzo polecam go wszystkim
no więc poświeciłem trochę cashu i byłem , widziałem. Szczerze spodziewałem się czegoś więcej , czegoś co by wywarło na mnie większe wrażenie. Ale ogólnie film jest dobry
_________________ 'Internet jest dobry' - Szip 31.07.2010, Kostrzyn nad Odrą
Ja spodziewałem się innego zakończenia, bardziej nawiązującego do informacji jeszcze sprzed rozpoczęcia nagrania z kamery. Niemniej w ten sposób autorzy mają dobry sposób na drugą część (choć filmy takiego rodzaju nie powinny byś powielane).
Akurat na ten film lepiej iść do kina, chociażby dla lepszych efektów dźwiękowych (a są niezłe), klimatu (jak chociażby scena z 'trybem nocnym' w metrze - gdyby coś takiego było nagrywane w standardowy, hollywoodzki sposób, nie byłoby tak dobre), no i oczywiście odrobinę większego wyświetlacza
Cholera, kiedy to weszło do kin i dlaczego, skoro wczoraj akurat miałam ochotę iść do kina, to nic nie było w repertuarze? A między innymi na ten film chciałam się wybrać. A tu już ani widu, ani słychu o nim.
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum