Jeden z najlepszych serialii w historii telewizji. Wciągający, intrygujący, trzymający w napięciu od pierwszych chwil. Jedyna niepowtarzalna okazja, by od środka poznać więzienne życie, które ukazano w bardzo realistyczny sposób.
Serial opowiada o losach Michaela Scofielda, genialnego inżyniera, który przekonany o niewinności swojego brata, oskarżonego o zabójstwo brata vice-prezydenta planuje uwolnić go z więzienia, ratując go od kary śmierci na krześle elektrycznym.
opis ze stronki z sumkami ed2k
Ale co do samego filmu to jest zajebisty poprostu!!! Dostalem wczoraj I serię (22 odcinki) i do dziś oglądnąłem już 14 (jeden ma ok.45min.) Gdyby nie to że idą te całe święta 3 coś takiego i od czasu do czasu trzeba coś pomóc zrobić to już pewnie kończyłbym oglądać no i oczywiście po I serii czas na II którą już sobie teraz powoli ściągam
Znacie wogule ten serial ?? Jak nie to ściągnijcie sobie pierwszy odcinek i wciągne was tak, że następne pójdą jak z górki Serial Zagubieni przy tym wymięka ... 8) 8)
NO ja słyszałem coso tym serialu, ale nie oglądałem niestety. Jeśli to ma być takie dobre jak Zagubieni to z chęcią zobacze. Mógłbyś mi na priv przesłać jakieś linkido stronek z linkami emulowymi gdzie bede mógł to znaleść?
No dobra. Ściagnołem dwa odcinki. Serial spoko. Myśle, że sie wciągne. Troche kłopot jest tylko z napisami. Masz moze napisy do tejwersji ilmu? Byłoby super.
No dobra. Ściagnołem dwa odcinki. Serial spoko. Myśle, że sie wciągne. Troche kłopot jest tylko z napisami. Masz moze napisy do tejwersji ilmu? Byłoby super.
No jasne że mam napisy
Spakowałem ci w pliczek .rar napisy do 1 serii - 22 odcinków (narazie powinno Ci wystarczyć )
Możesz sobie pobrać stąd:
http://www.uploading.com/...napisy.rar.html
a gdyby któreś z tych napisów nie podchodziły to na 100% znajdziesz dobre tutaj:
Wielkie dzięki. Dzisiaj bede ściagał reszte odcinków. Powiem tylko, że pierwszy świetny, ale dopiero końcówka tak zachęca do dalszego oglądania.
Właśnie bo to się tak rozkręca powoli A na koniec zawsze jest punkt kulminacyjny i aż się chce kolejny odcinek ściągnąć
Ja niestety mam teraz stop z Prison Break'iem bo już oglądnąłem wszystko co dotychczas sie pojawiło (czyli do 13 odcinka II serii ;d ) i czekam do 22 stycznia kiedy to ma się pojawić kolejny epizod ;d ;d Ale ogólnie serial jest zajebisty !!! ;]
E, to dopiero druga seria w USA leci? Myślałem że już więcej... ;p W każdym bądź razie po opisach i screenach serial wygląda na bardzo interesujący, ale nie chce mi się go ściągać... Wyczytałem na filmwebie, że od połowy stycznia ma leciec na Polsacie (o tytule "Skazani na śmierć"), zastanawiam się tylko czy nie załatwią tego tak jak 24h (po 2 odcinki, pierwszy o 23:40... :/, a dwa wogóle opuścili...).
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
od połowy stycznia ma leciec na Polsacie (o tytule "Skazani na śmierć")
coś mi się wierzyć w to nie chce dlatego wolę sobie ściągać każdy odcinek, no i co najważniejsze trwa on 45 minuty, a nie tak jak to ma miejsce z takimi serialami w TV gdzie do 45 min. trzeba doliczyć jeszcze 20 minut reklam :p
UPDATE: "Dobra wiadomość dla wielbicieli serialu "Prison Break". Już w styczniu będzie można oglądać przygody Michaela Scofielda i jego brata w Polsce. Dokładnie 21-ego stycznia o godzinie 20:00 Polsat wyemituje pilotowy odcinek serialu, który bije rekordy oglądalności w Stanach Zjednoczonych. W USA obecnie nadawany jest drugi sezon serialu."
Mikez, a jednak dobrze mówiłeś :p no ale jakby nie było to pewnie będzie to raz w tygodniu i licząc, że pierwsza seria ma 22 odcinki, a druga jak narazie 13, a pewnie też będzie mieć tyle co I i ciągle nie wiadomo czy nie będzie III serii, to w Polsacie to ten serial będzie trwał do następnych świąt jak nie dłużej więc ja tam wolę sobie ściągnąć ;]
(...) i ciągle nie wiadomo czy nie będzie III serii,
Na 100% będzie! Choćby mieli wszystkich scenarzystów pozwalniać i zatrudnić nowych to 3 sezon będzie, bo serial jest bardzo popularny (tak samo było z Lostem)...
(...) i ciągle nie wiadomo czy nie będzie III serii,
Na 100% będzie! Choćby mieli wszystkich scenarzystów pozwalniać i zatrudnić nowych to 3 sezon będzie, bo serial jest bardzo popularny (tak samo było z Lostem)...
No to jest dobra wiadomość;) Tylko, żeby to już później za bardzo 'naciągane' nie było to będzie git :d bo jakby miało się później niewiadomo co dziać tylko dlatego, żeby podciągnąć serial jak najdłużej to ja wolę żeby się skończyło na II serii
UPDATE: "Dobra wiadomość dla wielbicieli serialu "Prison Break". Już w styczniu będzie można oglądać przygody Michaela Scofielda i jego brata w Polsce. Dokładnie 21-ego stycznia o godzinie 20:00 Polsat wyemituje pilotowy odcinek serialu, który bije rekordy oglądalności w Stanach Zjednoczonych. W USA obecnie nadawany jest drugi sezon serialu."
Szkoda tylko, że już jestem po 5 epizodach i jakoś nie chce mi się czekać na kolejne emitowane w tv (znaczy sama sobie je zorganizuje ) bo serial całkiem niezły.
Ja tam i tak 100 razy wole cokolwiek oglądać na kompie niż w tv (może jakbym miał plazme/LCD to bym zmienił zdanie ;p). Poza tym nie lubie filmów z lektorem, a dubingu wręcz nie znosze (dziękuję Bogu że Polska jako jeden z nielicznych krajów świata nie dubbinguje wszystkiego co się da). Wszystkie odcinki Lostów oglądałem na kompie do tej pory, więc jeśli zdecyduje się na Prison Break to pewnie będzie tak samo.
btw. lukep, ściągasz z torrenta czy masz linki do ftp?
To ściągajcie sobie dalej Narobiliście mi smaka, więc też postanowiłem sobie ściągnąć... ale na szczęście jest Korsarz i Prison Break przeleci przez naszą sieć z prędkością 10 mb/s i juz za niedługo będzie u mnie :d A póki co uzupełniam kolekcje Losta o ostatnie 2 odcinki 3 sezonu...
Hmmm.. na początku muszę przyznać było bardzo dobrze. Naprawę fajnie się to oglądało, ale im dalej tym gorzej. Jestem po 15 (+ kawałek 16) epizodach i odczuwam nudę. Napięcie jest budowane cały czas w ten sam sposób. A odcinek 16 to jakaś pomyłka, nie dałam rady zobaczyć go w całości. Teraz wyjdzie, że wszyscy są dobrymi ludźmi i siedzą za niewinność, tudzież mieli dobre intencję. A motyw z panią doktor totalnie beznadziejny. Niemniej jednak obejrzę wszystko, bo chcę wiedzieć jak to się skończy.
Hmmm.. na początku muszę przyznać było bardzo dobrze. Naprawę fajnie się to oglądało, ale im dalej tym gorzej. Jestem po 15 (+ kawałek 16) epizodach i odczuwam nudę. Napięcie jest budowane cały czas w ten sam sposób. A odcinek 16 to jakaś pomyłka, nie dałam rady zobaczyć go w całości. Teraz wyjdzie, że wszyscy są dobrymi ludźmi i siedzą za niewinność, tudzież mieli dobre intencję. A motyw z panią doktor totalnie beznadziejny. Niemniej jednak obejrzę wszystko, bo chcę wiedzieć jak to się skończy.
to ja Cię zachęcam.. bo gwarantuję, że jeszcze dużo się wydarzy do końca I serii i 13 odcinka II co prawda może i jest trochę racji w tym co piszesz (choć nie dużo ) ale kolejne następne odcinki to kolejne nieoczekiwane zwroty w akcji a już 13 odcinek z 2 serii to wogule szok :p z niecierpliwością oczekuje odcinka 14, który już coraż bliżej (22 stycznia)
Jestem po sezonie pierwszym, więc małe podsumowanie.
Pomysł świetny, wykonanie i gra aktorska już gorzej. Najlepsi bohaterowie to zdecydowanie T-Bag i Abruzzi. Mimo iż to dwie negatywne postacie, tylko oni tak naprawdę byli prawdziwi i wiarygodni. Reszta mdła i nijaka. Oczywiście Michael zabójczo przystojny i generalnie wystarczyło na niego tylko patrzeć
Końcówka pozostawia szeroko otwarte drzwi do sezonu drugiego.
Spojlery, Ci co nie oglądali a zamierzają, niech nie czytają.
Tytuł ostatniego odcinka 'Flight' przewrotny. Pozostawienie ich tak biegnących strasznie mnie wkurzyło, bo tak naprawdę nic się nie skończyło. Mogli chociaż uciec. To znaczy zapewne uciekną, wystarczy popatrzeć na tytuły sezonu drugiego, ale na litość boską, mogło to już się wyjaśnić w tym sezonie.
Przedawkowanie pani doktor to totalna porażka, chociaż mam nadzieje, że jednak to przeżyje.
Motyw z panią wiceprezydent OK, myślałam, że to ją wykończą. No i na plus spotkanie w cztery oczy ‘trupa’ z Veronica.
Koniec spojlera
No cóż, moim zdaniem mogło być o wiele lepiej, Może jakby twórcy pozostali przy 13 odcinkach tak jak zamierzali na początku, to uznałabym ten serial za jeden z lepszych jakie widziała, a tak to niestety, tylko dobry i to w sumie w dużej mierze zasługa Wentwortha Millera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum