Wysłany: 31-07-2007, 8:57 Piosenki oddające klimat albumów
Otóż jakiś czas temu przesłuchując Life is Peachy KoRna doszedłem do wniosku, że piosenka Chi najlepiej oddaje klimat całego albumu A ponieważ nie mam odwagi zacząć pisać na kz.pl postanowiłem rozpocząć dyskusję nt. piosenek, które wg was najlepiej oddają klimat i duszę całej płyty. Dla przykładu taki TBL nie może znaleźć miejsca w tym temacie, gdyż wszystkie inne piosenki na tym TPS zupełnie jej nie przypominają Jeżeli ktokolwiek zrozumiał tą plątaninę słów, proszę wymieniać swoje propozycje :smile:
W miarę zrozumiałem:P Jeżeli chodzi o TPS to wydaje mi się że dobrze klimat oddaje nasz ukochany już 3 singiel Time is running out, bo jest to połączenie tzw ballad rockowych i czegoś co uderza troche mocniej jak TBL. Takie jest moje zdanie
_________________ 'Internet jest dobry' - Szip 31.07.2010, Kostrzyn nad Odrą
Ja obstawiam MHIAF, ewentualnie też 'The World Around You"...
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
No w sumie dwa wyżej wymienione utwory też się nadają , ale moim takim głównym jest TIRO
Czy ktoś ma może dostęp już do akustycznej wersji Reckless? a tak poza tym ostatnio przez przypadek obejrzałem i wysłuchałem Time is Running out w wersji akustycznej i stwierdzam że jest to najgorszy kawałek akustyczne Roachów jaki słyszałem( co prawda słyszałem tylko 2:P ) zresztą możecie ocenić sami
edytuj posty.
~Mart
_________________ 'Internet jest dobry' - Szip 31.07.2010, Kostrzyn nad Odrą
A co z innymi płytami? Weźmy np lovehatetragedy... tytułowy utwór nawet pasuje, ale według mnie najlepiej oddaje klimat albumu 'Singular Indestructible Droid', ewentualnie 'Black Clouds'. LHT natomiast jest dobrym podsumowaniem całości, pewnie dlatego znalazł się na końcu, przed bonusami...
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Ja też nie słucham od wieków, ale dla mnie takim utworem może być 'Take me', chociażby ze względu na podobieństwo (chyba) do Be free i Done with you, a nawet Scars
Ja pozostaje przy swoim ukochany Infest, no i klimat tego albumu oczywiście oddaje piosenka Infest. Żadna filizofia. Ewentualnie można by powiedzieć, że BAAI.
Nie kamieniujcie mnie za te propozycje, bo GAWM nie słucham od wieków :)
Wybrałbym to samo. :) Może też 'Tyranny of Normality' zamiast 'Sometimes', ale to już po głębszym przemyśleniu utworu... 'Blood'. Zobaczcie jak fajnie inne utwory się podpinają pod ten duet. ;)
co do GAWM to skusiłbym sie ku [...] 'Done with you' (?)
O, no właśnie...
gallegher napisał/a:
...a 'Sometimes' to na TPS jeszcze można by nawet wrzucić i nikt by sie nie skapnął :)
Co nie znaczy że kawałek jest jakiś ułomny - mi się bardzo podoba :)
A to znaczy, że TPS jest ułomny? :P Natomiast mi MHIAF pasowałby do lovehatetragedy.... :roll:
co do GAWM to skusiłbym sie ku [...] 'Done with you' (?)
O, no właśnie...
gallegher napisał/a:
...a 'Sometimes' to na TPS jeszcze można by nawet wrzucić i nikt by sie nie skapnął :)
Co nie znaczy że kawałek jest jakiś ułomny - mi się bardzo podoba :)
A to znaczy, że TPS jest ułomny? :P Natomiast mi MHIAF pasowałby do lovehatetragedy.... :roll:
ta kwestia była tyle razy dyskutowana ze szkoda gadać, ja bym zamknął ten temat a nie dawał szansy na kolejne wyliczanki by za wszelka cenę podwyższyć sobie rangę, co o tym myślisz mikez?
Oj, nawet jeśli w innych tematach było to wspominane, tylko ten temat służy do tego w całości.
Kowal napisał/a:
ja bym zamknął ten temat a nie dawał szansy na kolejne wyliczanki by za wszelka cenę podwyższyć sobie rangę
Słucham?! Tworząc ten temat wcale nie miałem w zamiarze nabijać sobie posty czy dawać taką szansę komukolwiek innemu. Chciałem jedynie poznać wasze zdanie nt. w/w piosenek :evil:
Kowal ma trochę racji, bo takie wyliczanki są bez sensu. Ale wystarczyłoby gdyby wszyscy argumentowali swoje wybory.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum