Te wszystkie gazetki powinny się trochę lepiej palić, tak jak kiedyś Trybuna Ludu a nie napierdolą kolorowego tuszu i później na działce ostatnią zapałką jest trudno ognisko rozpalić i się człowiek tylko wkurwia niepotrzebnie...
_________________ I can dress up the dead man
But I can't bring him back to life
...
moja reakcja była taka sama ja od takiego badziewia czytaj Popcorn trzymam się jak najdalej... ale aż żal dupę ściska, że na to gówno idzie tyle papieru...
Tabloidy skierowane są do szerokich rzesz mało wykształconej ludności, dlatego też zawarte w nich informacje często przesycone są tanią sensacją - tytuły tekstów są populistyczne i dosadne. Zawierają dużo zdjęć, a mało tekstu. Ilustracje oraz zdjęcia często zawierają szokujące sceny, nierzadko przesycone są erotyką. Tabloidy odwołują się do emocji, prowokują, nierzadko przekraczają normy dziennikarskie. Zdarza się, że opisują fikcyjne historie.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Wiem, że posługując się czystą słownikową definicją Popcorn można podciągnąć pod tabloid, ale ja bym raczej tej nazwy używał w stosunku do tytułów ogólnotematycznych i skierowanych do jak największej grupy docelowej, głównie dzienników. Popcorn to czasopismo typowo rozrywkowe, ponadto o jasno określonym targecie, więc ja bym go tabloidem nie nazwał.
Wiem i zgadzam się. Też nie zaliczyłbym Popcornu do tabloidów gdyby brać pod uwagę całokształt. Jednak uznając za kryterium ilość publikowanej głupoty, Popcorn wpasuje się pod tę definicję idealnie. /s!n
W każdym razie dalsze drążenie tematu uważam za bezcelowe, bo nijak się ma to do PR. /s!n
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum