ja tam literowek tez nie zauwazyłam a kiedys w podstawowce robili nam test.. dali tekst gdzie tylko pierwsza i ostatnia litera wyrazu była poprawna albo 2pierwsze i ostatnia a w srodku były poprzestawiane i kazali czytac, i własnie jesli ktos nie zauwazył ze sa taki literowki to dobrze i ze wtedy to sie szybciej czyta czy cos takiego
Znam to. Fajne.
Co do pisania poprawnie to polecam przeglądarkę FireFox 2.x. Sprawdza zgodność wpisywanych danych w pole typu 'textarea' w formularzu (czyli to miejsce w którym teraz wpisuję treść postu) z wyrazami ze słownika. W skrócie czy to co wpisałeś istnieje w polskim słowniku. Jak nie to delikatnie podkreśla. Dzisiaj na przykład Opera mi się walła i używałem FF. Fajna sprawa. Polecam.
Najbardziej mnie denerwuje na forach internetowych, jak ludzie popełniają błędy, a obok każdego posta widnieje symbol "ognistego lisa"... Tłumaczenie, że nie zwracają uwagi na podkreślenia bo piszą bez znaków diakrytycznych do mnie nie trafia... forum to nie czat, czy rozmowa na gadu-gadu... zasady obowiązują.
BTW: Teraz to już dawno po premierze Firefoksa 3.0.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
BTW: Teraz to już dawno po premierze Firefoksa 3.0.
Wiem, ale ja wcale nie przedstawiałem najnowszej wersji FF. Mówiłem tylko, że OD wersji 2.x te podkreślenia działają. Może źle to napisałem troche bo nie użyłem słowa "OD", lae o to mi chodziło. Nieważne.
Te podkreślenia naprawdę działają... na mnie przynajmniej. Poprawiam błędy bo sporo ich siekam i jak jestem na Operze to nie zawsze chce mi się sprawdzic to co napisałem. Sporo literówek robie.
ja szukałam ale znalesc nie moge gdzie u mnie właczyc podkreslanie błedow, a tez by mi sie to przydało. Moze ktos z was miał doczynienia z Mac'iem i wie gdzie to właczyc? tez mam firefoxa ale juz wszystkie opcje przejrzałam i nie ma
Opcje -> karta "Zaawansowane" -> zakładka "Ogólne" -> sekcja "Przeglądanie" -> checkbox "Sprawdź pisownię podczas wprowadzania tekstu"
Albo po prostu w polu do wpisywania tekstu kliknij prawym klawiszem myszki i wybierz z rozwijanej listy "Sprawdź pisownię", jeśli nie masz języka polskiego to wybierz z listy "Języki" -> "Dodaj słowniki..."
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Uprzedzam jestem jeb....analfabetą i mam na to papier. Mam dysortorgrafię. Robię błędy na potęgę, próbowałem coś z tym zrobić w liceum ale się nie udało. Sory jak by było ostro na rąbane byków i składniowo jakichśtam
_________________ It's never too late to live your life,
the time is now, it's do or die!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum