Żurek, wszystkich (a przynajmniej kilka osób) wkurza już to, że od tygodnia ludzie tu wpadają, włażą tylko w temat o koncercie i pytają się o rzeczy, które były już poruszone, tylko nie chce im się dupy ruszyć żeby przynajmniej ogarnąć wzrokiem ten jeden topic.
Ja zanim się o coś pytam gdziekolwiek, to najpierw szukam sama odpowiedzi :/
Jestem zdenerwowana i tyle, no. Bo to irytujące.
I generalnie będę naskakiwała na każdego, kto będzie tak robił :p Dopóki mi się nie znudzi ;p
Żurek, wszystkich (a przynajmniej kilka osób) wkurza już to, że od tygodnia ludzie tu wpadają, włażą tylko w temat o koncercie i pytają się o rzeczy, które były już poruszone, tylko nie chce im się dupy ruszyć żeby przynajmniej ogarnąć wzrokiem ten jeden topic.
To może zamiast się wkurzać od razu, to warto im normalnie napisać, że w takim i takim temacie mają sobie poszukać. To jest jednak duże forum w miarę, i na początku może być problem z ogarnięciem. Ale to Offtop jest, więc lepiej nie drażnić sina ;]
_________________ Mięso też byś chciał? Żryj włosy z penisa!
Ps. Moglbym sie od Was dowiedziec, czy istnieje jakas zmianka w internecie dotyczaca prawdopodobnej set- listy jaka bedziemy mogli uslyszyc na koncercie?
Wszystko, nie tylko o koncertach Papa Roach znajdziesz na www.setlist.fm Pzdr.
~Marta napisał/a:
Ja zanim się o coś pytam gdziekolwiek, to najpierw szukam sama odpowiedzi :/
Jestem zdenerwowana i tyle, no. Bo to irytujące.
I generalnie będę naskakiwała na każdego, kto będzie tak robił :p Dopóki mi się nie znudzi ;p
A dziwi Cię to?:) Gdyby nie było tu totalnego chaosu i od kilku stron rozmów w stylu tej (=> co wolno, a czego nie na forum) to ludź by se wszedł, przeczytał i napisał posta od siebie. A tak... ? Kilka dni nieobecności i 1000 postów. Jak dobrze, że zbliża się weekend! Lepszych planów niż zaplanowanie sześciu godzin na czytanie tego wszystkiego to na pewno nie znajdę! Wezmę tylko browarka, jak wypatrzę jeszcze jakieś kłótnie to usmażę jeszcze popcorn i jazda! 6 bite godzin czytania! Iiiiiha! Marzenie każdego fana...
Z początku cieszyłem się, że będą jakieś szerokie akcje z flagą, piosenką, majtkami. Teraz wiem, że poza pojedynczymi przypadkami nic z tego nie wyjdzie, bo nikt nie będzie czytał tylu stron zapychaczy... sad but true. Ale wy już jestescie z tym pogodzeni, skoro kontynuujecie cały czas te wartościowe dyskusje w najważniejszym na tę chwilę temacie na tym forum. Pzdr!
No i dobrze, śpiewanie Tightrope i rzucanie majtkami były propozycjami dla ludzi na forum nie dla całej Polski ;p I nie wiem o co Ci chodzi z tymi bezsensownymi dyskusjami, skoro sin wszystko na bieżąco wyrzuca do śmietnika, więc w temacie o koncercie zostaje rozmowa o koncercie.
No przesadzam z tą propozycją tylko dla forum. Ale Ty tu pbos jesteś zarejestrowany od kwietnia, w ogóle nie piszesz, więc dlaczego masz pretensję, że jest dużo postów? Piszą tu ludzie, którzy codziennie tu zaglądają i codziennie się udzielają. To chyba normalne na forach, że w tematach robią się offtopy, a dyskusja na konkretny temat po jakimś czasie przeradza się w tą trochę od tematu oddaloną. Tu jest i o planach co na koncercie robić będziemy i zdjęcia biletów na koncert, dyskusja o tych poniżej 16 roku życia - wszystko oscyluje w temacie koncertu. A to nie zmienia faktu, że ludzie mogą poświęcić pół godziny, aby przynajmniej rzucić okiem na wcześniejsze informacje.
Ostatnio zmieniony przez ~Marta 21-08-2009, 2:25 , w całości zmieniany 1 raz
To nie nasza wina, że komuś zachce się zarejestrować nagle. My tu siedzimy kilka lat i mamy prawo pisać, a temu, kto się rejestruje wypada przynajmniej najpierw ZORIENTOWAĆ się w temacie, który go interesuje.
No i znowu zaczyna się dyskusja nie na temat koncertu A potem będą pretensje, że trzeba się przedzierać przez posty nie na temat.
Te forum ma jeden problem. Mianowicie jest za mało tematów... i jednocześnie za dużo postów. O co chodzi? 26349 postów podzielić przez 651 tematów (bo w chwili obecnej tyle jest na liczniku) równa się 40,474654377880184331797235023041, czyli ~40,5 . CO oznacza, że jeśli ktoś nowy chce przeczytać jakiś temat to statystycznie jest w nim 40,5 posta... za dużo! Tym bardziej, że jest wiele tematów, które i tak zaniżają te obliczenia a user raczej szuka interesujących go tematów, czyli takich jak temat o płytach zespołu (Infest, LHT), o członkach zespołu, o KONCERCIE W POLSCE! Teraz sprawdźcie sobie czy te tematy mają ~40 postów. Nie otworzyłem teraz kolejnej zakładki i nie sprawdziłem, ale obstawiam, że pewnie więcej.
Na tym forum brakuje takiego nawyku jak zakładanie nowego tematu. Spójrzmy do działu giełda. IMHO lepiej by to wszystko wyglądało, gdyby każdy produkt z Allegro (każda aukcja) miała swój osobny temat. Wiem, że aukcje przemijają - wtedy można by zamknąć i/lub przenieść do kosza. A takie tasiemce na forum to nie jest ciekawy pomysł i wcale życia nie ułatwia.
Jeśli ktoś podczas pisania posta czuje, że zaczyna schodzić na inny temat może zrobić coś takiego: "Słuchajcie, czuję, że odbiegam od tematu, dlatego więcej na ten temat napiszę w osobnym wątku, który właśnie stworzyłem właśnie tutaj" i link do osobnego wątku. W taki sposób osiągamy kilka rzeczy, nie zostawiamy brudu na forum, ułatwiamy życie innym, oszczędzamy sił moderatorowi.
Jeśli ktoś w jednym poście pisze wiele spraw naprawdę jest to wielki dylemat dla osoby moderującej taką wypowiedz. Ciężko jest jednoznacznie określić czy to nie na temat czy na temat i jednak nie przenosić/usuwać/ostrzegać usera. Dlatego zdarzają się pomyłki i tutaj apeluję o nie denerwowanie się na władze forum.
Proszę nie traktować tej wypowiedzi jako apel administratora a jedynie wyrażenie swojej opini przez użytkownika forum. Bo przecież to, że jestem administratorem nie wyklucza tego, że jestem użytkownikiem, czyż nie?
Ok, masz rację jeżeli mówimy o forum jako całości. Ale nam chodzi tylko o sprawę koncertu i temat o nim. Może momentami rzeczywiście przesadzałam... Ale i tak uważam, że najpierw ludzie powinni ogarniać dany temat, a potem się wypowiadać. Ja tak robię, zawsze wydawało mi się to logicznym posunięciem. Nawet jak tematy miały po 50 stron to poświęcałam czas na przeklikanie i przewijanie stron, ogarnięcie wzrokiem posta i przejście do następnego, właśnie po to żeby potem nie robić z siebie idiotki, która zadaje kolejny raz pytanie, mając odpowiedzi na wcześniejszych stronach.
Poza tym zrozumcie, że ludzie którzy normalnie mają w dupie forum i nawet przez myśl im nie przeszło żeby się rejestrować, nagle wpadają jak opętani, pytają się czy ktoś jedzie stąd czy stamtąd, bo oni sami nie chcą sami jechaaaaać, są wkurzający Gdybym ja jechała do innego miasta na koncert to wolałabym jechać z ludźmi, z którymi gadam na forum te dobre kilka lat, albo sama, niż z kimś z kim miałabym się umówić na dworcu No, ale to sprawa tych do których chcą się podoczepiać. Ja generalnie jestem aspołeczna stąd moja opinia.
I nic na to nie poradzę ;p Ale jeśli znowu ktoś wpadnie z pytaniem, na które można znaleźć odpowiedź na forum, to ok, ja luzuje i się nie odzywam (:
Archon ma poniekąd rację, ok. 30% postów z tych bardziej rozbudowanych wątków jest zbędnych (ale w tym urok naszego forum ). Może jesteśmy za mało tolerancyjni, ale ileż można czytać takich samych postów tych naszych kochanych nowych użytkowników. Naprawdę, czasem warto czegoś dłużej poszukać niż zamęczać nas ciągle TYMI SAMYMI pytaniami.
~Marta napisał/a:
Ale jeśli znowu ktoś wpadnie z pytaniem, na które można znaleźć odpowiedź na forum, to ok, ja luzuje i się nie odzywam (:
w takim razie ja też przyjmę taką taktykę
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum