Mam chyba lepszy pomysł. "Co teraz słuchasz" można ograniczyć zmieniając go na "co słuchałeś dzisiaj" a temat skojarzania, można by zmienić na "Skojarzenia, (jeden post na dobę) tzn. jeden uzytkownik moze tam napisac jeden post na 24h.
Taa... to mozę od razu zrobimy osobne tematy "co słuchałeś w tym miesiącu/roku/weekendzie" itd.? Troche spam by się zrobił. Myśle,że nie jest tragicznie mimo iż jest "Czego słuchasz obecnie" to i tak chyba nikt nei pisze w tym temacie za każdą zmiana piosenki, czyli średnio co 3-4 minuty.
Taa... to mozę od razu zrobimy osobne tematy "co słuchałeś w tym miesiącu/roku/weekendzie" itd.? Troche spam by się zrobił. Myśle,że nie jest tragicznie mimo iż jest "Czego słuchasz obecnie" to i tak chyba nikt nei pisze w tym temacie za każdą zmiana piosenki, czyli średnio co 3-4 minuty.
A ja mam taki pomysł żeby po prostu co jakiś czas usuwać stare wpisy w tych tematach. Można by zostawić np: 2 ostatnie strony, lub wpisy nie starsze niż 1 miesiąc, bo po co komuś kto odwiedza forum wiedzieć co słuchałem 28 marca o 16:35? Tak samo ze skojarzeniami... wątpię że ktoś to czyta. ;] na forum byłby większy porządek i nie było by nabijania postów bo po ich usunięciu i przeliczeniu malała by liczba postów na profilach.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Ja tam dochodze do wniusku, że takie tematy wogóle nie są potrzebne. Po co komu to co ktos słuchał 28 marca o 16:35 tak samo jak i to co kto słuchał dzisiaj. Lepsze by już były tematy typu "Jakiej muzyki słuchasz" wogóle. Zespoły, gatunki itd. I wszystko by było w jednym topicu. Co do usuwania to wcalen ie głupi pomysł.
Ale poptrzcie na to z innej strony... mówie to tak nieoficjalnie - nie jako admin.
Tak na pierwszy rzut oka "jakość" forum sprawdza się po ilości postów.Nasze forum jest stosunkowo małe w porównaniu doinny polskich for rónych zespołów. Gdybyśmy zaczeli usuwać posty jeszcze bardziej byśmy się przyczynili do jego kurczenia się. Tym bardziej, że na innych stronach (jak np: LPZion.org) nie usuwa sie takich tematów. I tam jeden temat ma więcej postów niż całe nasze forum.
Oczywiście nie po ilości posów się sprawdza jakość forum, ale myśle, że narazie jest zbędne usuwanie postów. Przynajmnije do czasu kiedy nie zaobserwowano przypadku jakiegoś maniaka, który siedzi w jednym czy dwóch tematach i nabija sobie ostro posty. Poza tym to i tak nic dobrego dla niego.
Apel do tych, którzy chcą sobie nabijać posty! Jeśli myślicie, że jesteście kimś majac dużo postów to sięgrubo mylicie bo wystarczy wejść w frofil i zobaczyć długos każdego napisanego posta. Czasem się spotyka ludzi, którzy majamało 'na liczniku' a piszą treściwe i ciekawe wypowiedzi.
Nie ulegajcie ciemnej stronie mocy! Nie nabijajcie sobie postów jednolinijkowymi postami.
Mi to tam tito ile jest postów na forum, ważne żeby one były treściwe i userzy byli zadowoleni. Zresztą ja juz kiedyś dawno temu mówiłem, że nawet jeśli na tę stronę (i forum) miałyby wchodzić 2/3 osoby to i tak będę ją dalej prowadził. Ole!
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
No to może zamiast usuwać posty to przenosić do ukrytego forum "kosz" z wyłączonym zliczaniem postów w profilach.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Oh yeah! To były pomysł. Kuedys na samym początku forum, dałem pomysł, aby posty z forum Offtopic, obecnego 'Wolna Jazda' nie były liczone do profilu, lae do końca nie wiem jak to włączyć. Jest wogóle taka opcja w phpBB2 by Przemo.
Jakoś to się chyba robiło... w tej chwili nie wiem, obecnie administruję tylko IPB.
Mi sie podobał pomysł ten co Sin przedstawił - z tym koszem. Wtedy 'wolna jazda' to bedzie takieforum z tematami, które nie pasują nigdzie indziej a takie hardkorowe w stylu 'czego dzisiaj śłychach' to do kosza.
Mart: Właśnie po to by 'ocalić' te 'normalne tematy' powstałby kosz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum