piszcie filmy w których szczególnie zachwyciła Was muzyka...
jako przykłąd moge podac KRUK i gream revell i jeszcze sheryl crow,
resident evil gdzie gra moja kochana Adema-Everyone i słychać dużo utworów marliyna mansona...
mniej rockowo ale równiez pięknie w filmie Wyznanie gejszy... muzyka jest wspaniała, film nieco gorszy niż ksiazka na której podstawie powstał... ale muzyka świetna...
więc co i jak myślicice?:)
_________________ ...z tej choroby nie da się wyleczyć,
więc będziemy dalej z nią żyć
i z tego życia się cieszyć!!!
hmmm muzyka filmowa .. no to mnie ostatnio cholernie 'urzekła' muzyka z filmu Silent Hill klimat dosłownie identiko jak w grze SH ;p - dźwięki uderzające całą siłą na psychike ...
No cóz... wiem, ze to dziwnie zabrzmi na tym forum, ale mi sie spodobała muzyka z "Gladiatora"... piękna. Tak samo z "władcy pierścieni" i z "Piraci z Karaibów". Po prostu niektóre piosenki są idealne :roll: <lubie przewracać oczami, czy to az tak bardzo widać ???>
No cóz... wiem, ze to dziwnie zabrzmi na tym forum, ale mi sie spodobała muzyka z "Gladiatora"... piękna. Tak samo z "władcy pierścieni" i z "Piraci z Karaibów".
Czemu miałoby to dziwnie zabrzmieć? To że jest to forum kapeli rockowej nie znaczy, że nie słuchamy nic innego. Tym bardziej, że muzyka rockowa, a tym bardziej mocna do wielu filmów nie pasuje...
Przejdę do tematu: mój absolutny numer jeden to muzyka z "Requiem for a dream". Jest po prostu niesamowita, zwłaszcza podczas oglądania filmu, stoi wręcz na równi z obrazem. Bez niej ten film byłby zupełnie inaczej odbierany. A motyw "Lux Aeterna" - po prostu brak słów...
Oprócz tego w pamięć zapadła mi także muzyka z Władcy pierścieni,Underworlda czy Twierdzy... a kiedyś dawno temu często słuchałem na kasecie motywów z Titanica...
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Muzyka z "Requiem For a Dream"??? Szczerze, niewiele osób to słyszało, ale jak ktoś to uslyszał, to po prostu w pamięc zapada... Mimo, ze to bardziej pod muzyke klasyczna podchodzi to uważam, ze jednak warto posłuchac, choc kilka razy... A remix Mikez słyszałes?? Świetny. Podbicia,ogólnie więcej instrumentów... Śliczny...
Remixu nie słyszałem, jeśli go masz to będę wdzięczny jak mi go wyślesz ( mikez(at)paparoach.pl ), jeśli nie to poszukam na p2p (leniwiy jestem, więc wolę żebyś wysłała ). Sam film jest zresztą godny własnego tematu na tym forum, bo w moim rankingu stoi na samym szczycie...
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Ooho, najlepsza muzyka jest do filmu 'Singles', gdyz leca tam kawalki Alice in Chains czy Peral Jamu. Nawet sam Layne zagral tam rolke (bohaterzy byli na koncercie AiC ;> ).
Ale generalnie to film slabituki i nudny.
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
Ostatnio zmieniony przez ~Marta 23-07-2011, 11:36 , w całości zmieniany 1 raz
kurwaaa.. jak moglem zapomniec o you cloud be mine?! masz racje.. ta piosenka jest zajebiscie dobrana do filmu.. a widzieliscie teeldysk? termiantor podchodiz do czlonnkow zespolo.. wszyscy przyechodza i idzie axl a on tak na niego patrzy i mu sie wyswietla ze zabicie axla to strata amunicji i sie do niego smieje a axl spekany:D fajny motyw
Nie wiem czy ktoś widział film "Armagedon"...? Sądze, ze tak. Muzyka z tego filmu m.in. w wykonaniu Aerosmith - "I don't wanna miss a Thing", jest piękna... W ogóle sie zdziwiłam, ze nie macie o nich tematu... Nie słuchacie? Nie lubicie? Czy moze nie znacie? (w co raczje watpie, bo to jest raczej starszy zespól, jak równiez "Guns and Roses".
Teraz słuchając muzyki z Władcy pierścieni stwierdzam,ze jest piekna szczególnie w wykonaniu Enya. Rówzniez ich muzyka jest w Gladiatorze, w tej końcowej scenie, kiedy on idzie przez to pole... Śliczna i smutna...
Ja tam nie wiem, ale zawsze, jak na TVNie lecial Wladca Pierscieni to usypilalam w polowie filmu. Za Powrot Krola w ogole sie nie bralam nawet, bo primo: Nie bylo mnie w domu wtedy, secundo: bylam 2 razy na tym w kinie, trzy: wiedzialam, ze usne.
A przez ksiazki ledwo przebrnelam... i tak 3-ciej nie doczytalam, bo umarlabym z nudow predzej.
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
Ostatnio zmieniony przez ~Marta 23-07-2011, 11:36 , w całości zmieniany 1 raz
Ja zamierzam sie za ksiązki kiedyś zabrac... Ale to kiedyś Ale te filmy jak na moja "oglądalnośc" za późno w TV leca, bo wtedy tylko chlap, na kanape i za chwile tekst słysze gdzies daleko: "kamila! teraz bedzie dore!", a ja hrrr... i ciemnośc... Sweet dream... I co poradzić, a w dzien ogladać, to efekt psuje, bo mam jasne rolety i nic nie widac wtedy... :?
Dla mnie remix jest niesamowity :roll: Te podniesione dzwięki... muzyka staje sie bardziej przejmująca, bardziej efektowna... Jednak biore to pod uwage, ze remix był oparty na pierwotnej wersji...
Znaków/post: 445
Wysłany: 10-09-2009, 12:07
Mnie rozwala ten kawałek http://www.youtube.com/watch?v=TLCotivk0CI z filmu Wind chill - jak go słucham w nocy mam ciary na plecach, chyba najgenialniejszy utwór filmowy jaki słyszałem. Dodam, że skomponował go Clint Mansell - ten od muzyki do Requiem for a Dream.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum