W dzisiejszych czasach to juz nawet ośmiolatkowi rodzice kupują telefon komórkowy. Ostatnimi czasy stały się one tak ogólnodostępne, że ten temat dotyczy wszystkich. No mozę czasem znajdą się tacy bez telefonu, ale to już naprawde wyjątki. No więc piszcie jakiego telefonu komórkowego używacie i swoja opinie o nim.
Dokladnie 17 lipca 2005 kupiłem sobie Sony Ericssona K700i. Teraz nic specjalnego, 41MB wewnętrznej, aparat VGA, 65 tys. kolorów wyświetlacz TFT, odtwarzacz MP3, polifonia itd. Ale rok temu może to jeszcze było się czym pochwalić. Uważam, że Sony Ericssony mają świetne statystyki, na przykąłd takie W810i, W900i itp., ale maja wady. Dwie główne joystick i wtyczka do ładowania. Joystick po pół roku zaczoł się psuć i było tragicznie. Z łądowaniem to do dziś dzień mam problemy bo ta wtyczka nie styka i sie czesto przerywa ładowanie. Zostawiam na noc, zeby sie nałądował a tu rano nic. Tak samo jak było wieczorem. Pytałem wielu znajomych którzy majaten sam model i inne SE. I mówią, ze dokąłdnie to samo sie dzieje. Dlateog ja juzraczej nie kupie Sony Ericssonów nigdy.
To ja się "pochwalę" Nokia 1600, dużo kolorów, ale nawet MMSów nie ma. I wiecie co powiem, jestem z niej bardzo zadowolony. Bateria trzyma bardzo długo (tydzień przy dosyć intensywnym używaniu), smsy piszę się rewelacyjnie, no i te gry: snake i rapid roll - przednia zabawa Do tego lekka i nie za duża (nie jak ta cegła od thmc ;p). A jeszcze niedawno miałem starą, zasłużoną Motorolę T192 - to dopiero był kombajn
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Hah! to ja sie pochwale moim cudenkiem... Ktore mam 4 lata... MOJE CUDENKO. Kocham ten telefonik, ale pomimo tego na gwiazdke zazyczylam sobie TĄ Nokie
<;
Czysta elegancja i piekno. uuuuh.
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
Ostatnio zmieniony przez ~Marta 23-07-2011, 11:01 , w całości zmieniany 1 raz
Heh... W sumie mi telefon jest potrzebny tylko do SMS-ow i do dzwonienia A jak starzy chca mi kupic na gwiazdke nowy tel, to ja sie nie bede sprzeciwiac A mojego starego "złoma" kocham
na poczatku był chaos ... ee to nie ta taśma ..
w 1998 roku dostałem pierwszą komórke .. Motorole m3888 poprostu cudo ! duża , czarno biała , bez niczego tylko sms i dzwonienie ;] wypas na maxa
wytrzymałem z nią do dzisiaj leży sobie na półce ale wkrótce ją rozstrzelam z wiatrówki ;]
2. Siemens m55 - kupiony za grube pieniądze ;d 150 zł na abonament , jeden z pierwszych telefonów z kolorowym wyswietlaczem , no i te super diody po bokach do tego gra Extreme Sports i jakos te 3 lata w Gimnazjum zleciały ;]
miałem go do połowy pierwszej klasY LO i sprzedałem za 230 zł
3. Siemens Sx1 (( R.I.P mój ukochany siemensiak , niektórzy go kochają inni nienawidzą... mi sie poprostu podobał mój SeXi 1 ... niestety dostał zawału i musiałem go sprzedać jako uszkodzonego za ok 180 zł ... super fonik , mp3 wypas , karty wymienne , gry z ngage , filmy itp
4. Nokia 6630 -- my precious ... moja kochana nokia....
plusy - duży wyswietlacz , duża - ja mam dużą łapke więc mi to nie przeszkadza ;d , super MP3, gry z Ngage , słowniki i inne duperele ..
System operacyjny Symbian , procek 230 Mhz , 10 MB RAM , wymienne karty pamieci , aparat 1,3mpx ...+ inne
cud miód i orzeszki :p nie zamienie go mam nadzieje przez 2 lata na inny , potem chce kupic Nokie n93 ... nokia 6630 kupiona za 720 zł http://www.mobile.inspira...,6630,phone.php
smsy piszę się rewelacyjnie, no i te gry: snake i rapid roll - przednia zabawa )
Jak niewiele Mikezowi potrzebne jest do szczęścia
SE mają makabrycznie małe ekrany. Kto widział sprzedawać fon za 1000zł z tak małym ekranem?
Osobiście posiadam od kilku miesięcy Nokię 6280. Dałem 1300zł i jestem niezadowolony :/ Nigdy nie kupię już nokii, bo ta firma zeszła na psy tak samo jak siemens. Teraz poluję albo na MDA C2 albo na Motorolę V1050.
Cytat:
Czysta elegancja i piekno. uuuuh.
'
Piękno rzeczą względną. Osobiście nie chciałbym tego telefonu za darmo.
e tam obrazil.. on tylko wyglosil swoje zdanie na temat tego sprzetu.. fakt ta komorka jest bardziej damska niz meska.. nie wiemc zy chcalbys chodzic z damska komorka? troche to pedlaskie ;]
ta motka jak wiadomo nie jest zła , ale nie ma blutootha i irdy to juz ma minus , a to że nie ma symbiana to ją niszczy w moich oczach //
ale za wygląd i ekran ma plusa ;]
MDA bierz :p ale na lekcjach siedze z Tobą i gramy w gry z windy ;d
Piękno rzeczą względną. Osobiście nie chciałbym tego telefonu za darmo.
Och no to przez Ciebie przestalam ja chciec. Uuuuh.
PRzezucam sie wiec na MDA C2 albo na Motorolę V1050.
Nie płacz, brak gustu to jeszcze nie taka wielka tragedia.
Cytat:
seria N jest dosyc udana no i mój telefon tez ;]
Seria N? 2 flagowe fony nokii - n70 i n90 nadają się na śmietnik. jeszcze n70 daje sobie radę, mimo fatalnego proca, słabego apartu i małej ilości pamiętci to na n90 szkoda słów. nie dość, że to cegła, ma bardzo maly ekran, schodzący lakier, starą wersję symbiana os to jeszcze mp3 i aparat są grosze niż w k750i. No sorry - za taką kwotę można już wymagać czegoś więcej.
Twój telefon ma dobre podzespoły, ale wygląda fatalnie i ma małą rozdzielczość ekranu. Gdyby nie te 2 rzeczy to byłaby bajka
nokie sa jednak the best
pierwszą nokie jaką miałam to była chyba ta z pierwszym kolorowym wyświetlaczem nkia 3510i póxniej 6610 i 6610i, później głupi sonny ericsson który trzymał mi po dwa dni teraz jestem szczęśliwaposiadaczką noki 6020...
może i małą pamieć i aparat kiepski ale ja tylkp pisze sms i zwonie więc ;D
nie trzeba lepszej ;D
_________________ ...z tej choroby nie da się wyleczyć,
więc będziemy dalej z nią żyć
i z tego życia się cieszyć!!!
no to pora na mnie hehe
a więc ja w tym momencie jestem szczęśliwym posiadaczem telefonu Sony Ericsson K700I w sumie to nic specjalnego, ale i najgorszy to też nie jest hehe a w sumie ważne, że SMS można wysłać i zadzwonić też da radę;) hehe 8)
no troche masz racje ;]
n70 jest ale dobra.. procek daje rade, są karty pamieci , Ramu jest wiecej niz w mojej ..
wg mni nokia n series to głownie n70 i n93 reszta sie nie liczy ...
Ps. mój jest kijowy z wyglądu ale ja z niego korzystam ,a nie na niego patrze
chociaz szkoda , ze nie wyglada lepiej ;] ... rozdzielczosc wystarcza ... tylko kamerki vga brakuje i 2mpx + lampy ;]
Hm.. Swoj pierwszy telefon dostalam daawno temu.. nawet nie pamietam kiedy to bylo.. To byl Siemens C35i chyba Potem w 2004 pozbylam sie tego rupiecia i dostalam kolejnego siemensa tym razem MC60 Dlugo nie pożył.. Zaledwie jakies 4 miechy.. Po prostu mialam zly dzien a jeszcze jak mi brat na nerwy dzialal to probowalam w niego czyms rzucic.. Telefon byl najblizej Oczywiscie brat sie odsunal a telefon roztrzaskal sie o sciane :twisted: Potem wiec dostalam jeszcze jednego siemensa SL55.. Szpan taki był A teraz lezy bezuzytecznie w szufladzie bo Milenka sie nim znudzila i kupila sobie Motorole V3 ktora ma po dzien dzisiejszy 8)
_________________ "i don't feel guilty for anything. i feel sorry for people who feel guilt" - ted bundy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum