Prosze bardzo, jak uwazacie, czy mynyster edukacji dobrze sprawuje sa role? Czy moze nie przejmuje sie tym az za nadto? Czy probuje podlizac sie mlodziezy? (dni wolne, amnestia...) Generalnie, co sadzicie na temat jego pomyslow z mundurkami, wyzej wspomnianej amnestii, osobnymi gimnazjami dla 'wyjatkowej mlodziezy', czy tez podzialu na damskie i meskie gimnazja (chociaz ten pomysl chyba podupadl, prawda?)
Na koniec, gdyby ktos jeszcze nie widzial tejze genialnej reklamy, majacej na celu wypromowac LPR to ~> http://www.lpr.pl/?sr=!czytaj&dz=zapowiedzi&id=5278
Genialne, nieprawdaz?
P.S. Mieszkam kolo tej szkoly. Same dresiarstwo tam pomyka prawie, gdyz to sportowa szkola. Moj brat tam chodzil. Tez dresiarz.
Jestem identycznego zdania, co autor jednego z komentarzy. Rowniez identycznie pomyslalam, jak tylko pierwszy raz obejrzalam 'Polska szkole trzeba zmienic'
Mikegnr napisał/a:
jeśli chodzi o oryginał, to wystarczy spojrzec na pewna drobna manipulacje. Bo o dziwo ta pokazywana młodziez (sceny nasladujacze rzeokomo torunski smietnik zakladany na glowe) nie ma wiele wspolnego z ta ktora trzeba izolowac. Tyle ze pan roman "koń który mówi" giertych celuje pod swoich wyborcow wiec musi zło wszelakie przeniesc na typowego odbiorce symbolu zla czyli przystanku Woodstock ...
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
moim zdaniem dobrze sprawuje swój urząd . Gimnazjum to wrzód na tyłku Polski , trzeba go albo usunąć albo wyczyscic , wiem jak było w moim gimnie ,a było ono podobno spokojne.. dajcie spokój dojdzie do tego ,że z siekierami do szkoły pójdą . 13 - 14 - 15 latki to mali terroryści, nieobliczalni i trzeba z nimi cos zrobic . Dobrze ,że chociaż pan Giertych tak robi .
Co do kampanii wyborczej , nie ma ona wiele do rzeczy , to jest wybór samorządów ,a nie Rządu więc go to nie dotyczy, tylko jego Partii.
Co do dresów , tacy sami debile jak młodzi metale , techno fani i inni goscie .
Co do ataku na przystanek Woodstock, -- ćpuni , debile uznający się za fanów danego kręgu muzycznego co niszczy ogólny jej obraz , tak samo jak dresiarze niszczą obraz HH , tak samo przystanek Woodstock niszczy wizerunek na Rock , Metal .... Btw chyba mi nie powiecie ,że pogo to taniec ? że picie do upadłego to dobra zabawa ? teraz jak mam 18scie lat jestem całkowicie za nie sprzedażą alkoholu dla DZIECI poniżej 18 lat... bo wiekszosci przypadków piją jak debile ..koniec kropka
No to zes pocjechal, co do tego wsyztskiego ma przystanek Woodstock? ;D Rowniez jestes przeciwny? Ja nic do tego niemam, sama nie bylam, co prawda w wiekszosci graja tam kapele punkowe i ktorych nie slucham, ale niejednkorotnie mialam ochote sie przejechac. Uwazasz, ze tylko metale chleja do nieprzytomnosci? Buhehehhahhahehee.
Co do pogo, to sama nie lubie, ale jesli to wsyztsko jest z daleka odemnie to nie mam nic do tego, skoro inni to lubia.
A jak ja bede miala 18 lat, to zapewne rowniez bede za sprzedaza trunkow od 18 lat...
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
zgadzam się z Wami o alkohol (że sam w sobie zły nie jest)...
thmc dobrze napisał o gimnazjum... bo taka prawda sama chodze do gim i gdyby nie to że mam szacunek w szkole (nie od nauczycieli...) to pewnie byłabym już z błotem zmieszana chociażby za muzyke...
młodziez do której nikt nie czuje respektu jest dyskryminowana...
wyjda dwie lalki do łązieni w czasie lekcji poczekaja na jakąs I klasitke i jak im się zachce włoża ją w butach do klozetu ;/ (był takie przyapdki)
Marta napisała o pogo--> chore, racja! sami Ci co to robią móią że to zabawa tylko dla chętnych... a co ma zrobić młoda dziewczyna na koncercie rockowym swojego idola otoczona bandą świrów którzy wyglądają jakby sie... nie skończe.. nie popieram-niebezpieczne i prymitywne...
Mundurki... ahhhh ból, w sensie że jak będe musiała załozyć spódnice to prędzej... pfff pomysł ogólnie jak dla mnie dobry... nie to że popieram giertycha bo za jego poglądy to nie bardzo.. ale trzeba zauważyć że większośc dobrcych szkół za granicą nosi mundurki... skąś trza brać przykład skoro mamy być europejskim krajem.. na poziomie!
_________________ ...z tej choroby nie da się wyleczyć,
więc będziemy dalej z nią żyć
i z tego życia się cieszyć!!!
ale trzeba zauważyć że większośc dobrcych szkół za granicą nosi mundurki... skąś trza brać przykład skoro mamy być europejskim krajem.. na poziomie!
no spoko tyle, że jak dla mnie to takie przymusowe mundurki 'zabijają' osobowość każdego z nas Nikt mi nie będzie mówił jak mam się ubierać Mam własny styl i taki mi odpowiada i nie mam zamiaru wyglądać tak jak pozostali... takie jest moje zdanie jeśli chodzi o tą kwestię
Dobra, niech będzie, fajnie że będą mundurki, skończą się pokazy mody, wszystko spoko. Tylko niech ktoś mi powie co za różnica czy skatują/wsadzą do kibla/zrobią kuku chłopakowi/dziewczynie w mundurku czy bez? I czy oprawcy będa mieli mundurki czy nie? Bo sam ubiór jeszcze nikomu krzywdy nie zrobił... Chociaż od czegoś niby trzeba zacząć...
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
rozumiem Cie bo i sama czuje podbnie...
ale może to chodzi również o bycie równym?
żeby uczniowie o gorszym stanie finansowym w doum nie czuli się gorsi..
nie wiem XD
mikez tu chodzi chyba o poskromienie młodzieży.. Very Happy
Pogo.. Jak jestem na koncercie.. To owszem.. Czasem tancze.. Chyba ze nie mam ochoty albo uznam ze juz wystarczajaco obita jestem
Mundurki.. Nie chce. Ale jak wprowadzą to bede chodzić.. Co to zmieni? Poza faktem ze nie bedzie odkrytych brzuchow.. Jak ktos chce ci cos zrobic to nie patrzy czy masz mundurek czy nie..
_________________ "i don't feel guilty for anything. i feel sorry for people who feel guilt" - ted bundy.
rozumiem Cie bo i sama czuje podbnie...
ale może to chodzi również o bycie równym?
żeby uczniowie o gorszym stanie finansowym w doum nie czuli się gorsi..
nie wiem XD
mikez tu chodzi chyba o poskromienie młodzieży.. Very Happy
Nie kwestionuje tego, tylko uważam, ze to akurat najmniejszy problem. Szczerze powiedziawszy, ja sam nie widzę rozwiązania dla agresji w szkołach. W obecnej fazie naprawdę ciężko będzie coś z tym zrobić, chyba tylko szkoła totalitarna mogłaby pomóc. Bo proporcje pomiędzy tymi "dobrymi" i "złymi" są mocno zachwiane.
Hmmm... mundurki. Z jednej strony fajna sprawa, z drugiej nie bardzo. Ja akurat do spodnic nic nie mam ,bo sama namietnie je nosze, a taka w krateczke... hmm dla mnie plus ;p
Chociaz z drugiej storny to mnie meczylaby taka w sumie monotonnosc stroju (no i w barw). Akurat moja szkole mundurki drstycznie by zmienily i nie wiem czy nie stracilaby swojego... uroku ;] Wiele ciekawych osobowosci szkolnych zostaloby przez takie cos 'poskromione', a nie wiem czy to nie jest jakies... 'stłamszenie' osobowosci mlodego czlowieka,a przeciez wiadomo, ze osoby w naszym wieku, chca sie wyrozniac, w jakis sposob pokazac swoja odmiennosc. Oczywiscie podejrzewam, ze nawet przy mundurkach w jakis sposob i tak da sei to zrobic.
No wlasnie, tylko w jaki? Jesli ludzie zaczna sobie masowo robic kolczyki na twarzy, tatuaze, tylko wlasnie po to zeby w skzole pokazac swoja odmiennosc to czy, to bedzie lepsze wyjscie niz troche odrozniajacy sie ubior w szkole? Nie sadze... W sumie to ok, zobaczymy czy soe przyjmie.
Co do tych roznic pomiedzy uczniami, ktore podobno widac... sorry, w Polsce nie istnieja wylacznie markowe sklepy, ile to jest jakis second shop'ow czy nawet ciuchow w tesco (ktore badz, co badz az tak tragicznie nie wygladja). Jesli ktos umie to wsyztsko dobrze dobrac, jelsi sie postara to moze lepiej wygladac od kogos, kto ubiera sie w markowych sklepach w jeansy i kurteczke jesansowa. Kwestia inwencji i tego czy ktos chce, a nie kasy... Pozatym, teraz widze, ze takie wysmiewanie sie z tych biedniejszych ma moze miejsca w gimnazjach i podstawowkach. W wieku pozniejszym ludzie sa raczej juz troche inteligentniejsi, wiec jesli juz mundurki maja byc obowiakowe to w gimnazjach i podstawowkach.
Ja sie ostatnio dowedzialam, od profesor, od rosyjskiego, iz moje LO wprowadzi na bank mundurki... no coz...
mart ja się dowiedzialam dzisiaj że mundurki mają wejśc od II semestru jak się uda a jak nie to od nowego roku...;/
(słuchajcie żeby nie było że jestem zwolenniczką giertycha;D bo ostatecznie to uważam za człowieka na niewałaściwym miejscu) ustawa o mundurkach już została przyjęta...
nie wiem dokłądnie jak z młodzieża po godzinie 22 poz domem :evil:
tutaj to już się tak zdenerwowałm że szkoda gadać!
nie mogą nam zabronić po godzinie 22 wychodzić! :evil:
powiem tak... zamierzenia giertycha o popraiwe uczniów sa całkiem zrozumiałe... tyle że ten człwoik nie wie jak się za to zabrać!
poza tym... skoro już inne kraje ingerują w polityke (mianowicie słowa do giertycha skierowane były o rezygnacje) polski i o to kto nie powinnien być na danym stanowisku to... głowa boli... (wiecie chyba o czym mówie...)
ja tam smigam codziennie w gangolu do budy i nie narzekam powiem wam, ze na pocztaku myslalem ze to bedzie kicha.. lecz teraz mysle ze jets to spoko.. tylko w pon nie chodze w garniturze bo mam praktyki a takto cale cztery dni w garniaku:D w sumie fajnie to wyglada.. jak cala szkola jets tak ubrana i wogole.. co do wyrozniania sie.. da sie... duzo osob sie wyroznia z naszej szkoly.. pozatym czasami przymykaja oko na to ze sie w dzinsach przyjdzie.. pryznajmniej w 2,3 klasach.. a o 4 technikum to nie mowie jak im sie chce to zaloza jak nie to nie ;p aa.. i jezeli chodzi o to zeby nie bylo widac kto ma ile kasy to i tak widac... bo koels ktory idzie w garniaku i adadiasach z targu to wiadomo ze kasy nie ma zabardzo... a jak juz marta powiedziala.. to ze ktos ma wymowke ze nie ma kasy i chodzi tak czy inaczje ubrany to jest glupota... w markowych sklepach po sezonie sa takie obichy ze strach... mozna kupic fajnego t-shirta za 15-20zl gdzie kosztuje tyle biala koszulka na targu, takie jest moje zdanie ;]
A godzine policyjna uwazam za przegiecie, wielkie, wielkie, wielkie PRZEGIECIE. Ogromne. Nie ejstem sobie w stanie tego wyobrazic... W ogole jest cos takiego w jakimkolwiek innym cywilizowanym kraju ?????
Hmm, ale słuchajcie, nikt nie powiedział dokładnie jak owe mundurki mają wyglądać, więc może tak poubierać wszystkich w ... dresy! TO będzie fajnie wyglądać Znaczy się chłopaków w dresy, a dziewczyny niech sobie tam noszą co chcą I jeszcze niech wszystkich golą na łyso, ew. max 6mm
A tak na poważnie: jak mają wprowadzać, to niech wprowadzają od nowego roku, ja kiblować nie mam zamiaru, więc mnie to i tak nie obejmie już....
....w sumie fajnie to wyglada.. jak cala szkola jets tak ubrana i wogole..
no tu u mnie w LO jest na przykład każdego 10-tego dnia miesiąca (czyli dla przykłądu już jutro :P hehe ) jest tzw. Dzień Elegancji :P Każdy (takie jest przynajmniej założenie ;) ) ma ubrać się elegancko i wogule :P No i jak już ktos sie ubierze to w tym dniu nie może być pytany :P No i właśnie to jest główny powód tego, że większość ubiera wtedy ten garniak :P nie chce być pytana.... :P a ja osobiście to mam to gdzieś :P jak chce to założę garniak na to 'święto' a jak nie to nie :P i też jest jazda :D:D wtedy przynajmniej większe emocje, bo wiadomo brak garniaka = niemalże 100% do odpowiedzi :D hehe no ale chodzi mi o to, że z tymi mundurkami to naprawdę jest przegięcie :P niedaleko naszej szkoły jest szkoła gdzie mundurki są na porządku dziennym i ci ludzie wyglądają tam jak 'kupa błaznów' :P hehe także sorry Roman ja mam twój pomysł w dup*e i nie mam zamiaru go przestrzegać :P [w sumie to ostatni rok w LO wiec pewnie ta ustawa mnie już nie bedzie dotyczyć:P jeśli wogule wejdzie w życie... ]
nniedaleko naszej szkoły jest szkoła gdzie mundurki są na porządku dziennym i ci ludzie wyglądają tam jak 'kupa błaznów'
wiesz.. nie wiem, w mojej szkole nie ma mundurkow tylko chodzi sie w garniturach.. a dziewcyzny w spodnicach i niby biale kosuzlki.. duzo chodiz nawet w dzinsach dziewczyn.. a o koszulach? to nieliczne lizuski tylko chodza w ich ;]
no troche pojechałem.. spróbuje to sprecyzowac . :
1. powinno sie wprowadzic tą godzine policyjną , np.o godzinie 22
dla naszego i innych bezpieczenstwa , skonczy sie epoka dresów... chociaż ja sie tam zbytnio nie boje .
2. mundurki .. troche głupi pomysl , bo tworzy sie ogół ludnosci , ludzie zatracą indywidualnosc.. ja siebie nie widze nigdy w mundurku i raczej btm wybierał dalej Clinici ;]
3. brak tolerancji w gimnazjum ... takiego słowa nikt nie zna ... ludzie chodzą po klasie, biją sie , rzucają krzesłami , podpalają ławki , przeklinają , przeszkadzają w lekcji , wybijają szyby, rzucają kamieniami w auta dyrektora , rzucają śniegiem i kamieniami w okna, piją palą i biją sie za rogiem (autentyki z mojego w miare normalnego gimnazjum ... a podobno są gorsze)
4. po podróżach w tramwaju linii 9 i przysłuchaniu sie rozmów gimnazjalistów dochodze do wniosku ,że to są debile... takiego chamstwa, głupoty , braku szacunku nigdy nie było ... takich tylko wyłapac i doprowadzic do porządku
5. bójki , solówki , i ogólnie ciulanie sie w szkole i na jej terenie.... a niech sie biją ... ale po szkole i nie na jej terenie... a jak na terenie to powinno sie ich dobić ;d
6. obowiązkowa matura - dobry pomysl ... ludzie często nie potrafią liczyc ... moze matura powinna byc troche łatwiejsza ale musi byc
7. picie alkoholu .. widziałem kilka głupich sytuacji z udziałem 13 - 14 latków.. niech sobie dają spokuj .. piją żeby sie schlać i to jest dobra zabawa.. picie piwa tak - ale z kulturą (pozdro 600 :p Maniura i Mikez ;d)
1 - 2 piwa do towarzystwa albo do jakiejs okazji... po co więcej ?
8. kwestia pogo : cytuje ;
Cytat:
Pogo.. Jak jestem na koncercie.. To owszem.. Czasem tancze.. Chyba ze nie mam ochoty albo uznam ze juz wystarczajaco obita jestem
nie pogo to nie taniec ... to bezsensowne popychanie sie ... nie wmówicie mi ,że to jest taniec ... podejde do kogos mniejszego odemnie i zajeb*** mu w ryj albo popchne go .. powiem ,że to taniec ?
szybciej ustawki kibiców są lepszym tańcem
więcej pomysłów nie mam :pp Olympiacos Pireus- 53 - Prokom Trefl Sopot 42 ... 3 kwarta... ide patrzec dalej :pp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum