A co tam, trochę filmów oglądam więc będę polecał Wam, moi kochani użytkownicy, obrazy godne - moim skromnym zdaniem - uwagi
Zacznę od "500 dni miłości" [oryginalny tytuł brzmi o wiele bardziej... oryginalnie - "(500) Days of Summer"], które właśnie przed chwilą obejrzałem, naprawdę świetny film, nakręcony z subtelnością, której brakuje większości hollywoodzkich komedii romantycznych. Bo do tego gatunku trzeba by go przypisać, choć szufladkowanie w tym wypadku jest raczej niesprawiedliwe. Bardzo dobra rola Josepha Gordona-Levitta, no i Zooey Deschanel, a jak ona na mnie działa to już pewnie wiecie Ode mnie 8/10.
Film w kinach od 4 grudnia, a dla ludzi bez skrupułów jest już dostępny w darmowych internetowych "wypożyczalniach"
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Pierwsze pokazy tego filmu odbyły się już w 2007 roku, jednak naprawdę zadebiutował on dopiero pod koniec 2008, a w Polsce pojawił się na DVD dopiero niedawno, w październiku chyba. Jest to bardzo zgrabne połączenie komedii i horroru. Na pierwszy rzut oka nie wyróżnia się niczym szczególnym, ale jest jednak coś, co odróżnia go od podobnych filmów - fantastyczny klimat. Wytworzona atmosfera Halloween, cztery, pozornie niezwiązane ze sobą historie i kilka zaskakujących rozwiązań, a do tego bardzo zgrabna realizacja - wszystko to sprawia, że "Upiorną noc Halloween" (polski tytuł) oglądało mi się naprawdę bardzo fajnie. Więc jak w temacie - polecam
"Trick 'r Treat" widziałem,ani mnie nie rozśmieszył,ani nie przestraszył.Ale za to nadrabia klimatem i atmosferą Halloween.Historie nawet ciekawe,taka lekka bajeczka."500 dni miłości " jeszcze nie oglądałem,ale znajomi mówili mi,że bardzo dobry.A jeśli gra Zooey Deschanel to na pewno warto
Nie chce mi się pisać drugi raz tego samego, więc wkleję co napisałem na Filmosferze Znakomity film, z takim subtelnie pozytywnym wydźwiękiem i interesującą fabułą. I, co najważniejsze, dość mocno gra na emocjach mimo z pozoru dość lekkiego podejścia do tematu. Polecam.
Film ma jeszcze jedną wielką zaletę, a mianowicie ścieżkę dźwiękową. Soundtrack można przesłuchać przez Spotify Od siebie polecam ten kawałek: http://www.youtube.com/watch?v=WToD-sRQ-eI
Powiem tak: "Wyspa tajemnic" to dobry film, z momentami świetnymi zdjęciami i ciekawym zakończeniem, ale do znaczka "Mikez poleca" ( ) Trochę jej brakuje
Kolejny polecany Można by powiedzieć, że film jest... nudny, bo praktycznie nic się w nim nie dzieje, ale jednocześnie jest piękny w tej swojej nudzie. Taki spokojny i subtelny, ze świetnymi rolami Billa Murraya i Scarlett Johansson (która poprawia odbiór filmu nie tylko swoją grą aktorską ). To jeden z tych filmów, który albo się całkowicie spodoba, ale wręcz przeciwnie.
Utwierdziłeś mnie tylko w tym, żebym go obejrzała. Kiedyś ktoś mi go polecił, zapisałam gdzieś i zapomniałam, ale jeżeli faktycznie jest warty poświęcenia przypuśćmy 2 godzin to przy najbliższej okazji zaopatrzę się w niego
A że tak jeszcze zapytam, oglądałeś może już tą Furię, bo nie wiem czy opłaca się wybierać do kina
_________________ „Muzyka to chińska łamigłówka, którą każdy rozwiązuje po swojemu i zawsze dobrze, bo jest bez rozwiązania”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum