no to ja się odważę i założę taki temacik tutaj Temat dla wszystkich, dla których kończy się powoli edukacja na poziomie szkoły średniej i pomału zbliżają się studia ale po kolei, no więc co zdajecie, jaki sobie temat z polskiego wybraliście na ustną, co macie zamiar robić jak wam się uda (bez pomocy Romana G. ) maturkę zdać
Ja to w sumie się zbyt nie wybiłem jestem na profilu inf. - ang. więc zdaje sobie anglik na pozimie rozszerzonym (ustną i pisemną ) , polski (zdecydwanie poziom podstawowy hehe ) i jak narazie geografię rozszerzoną zastanawiam się jeszcze nad wos'em bo on jest co roku 'do napisania' i nie najgorzej wychodzi a jak już mi się uda w miarę jako tako zaliczyć te wszystkie pierdoły to wybywam gdzieś na uczelnie z jakimś kierunkiem związanym z ekonomią jeszcez nie wiem co to będzie, ale myślę, że już za niedługo coś znajdę w każdym razie jak narazie mam przynajmniej na oku kilka uczelni ;P - w krakowie, tarnowie, rzeszowie, nowym sączu - a co wybiorę to się okarze...
A ja sie wypowiem, pomimo tego iz do matury mi brakuje troche... dopiero co LO zaczelam, ale plany na yzcie mam dosc scisle sprecyzowane juz od wieku... 10 lat? Chcialabym studiowac medycyne strasznie, ale wiem, ze to sie na pewno nie uda... (w ogole sie bede cieszyc jesli zdam do drugiej klasy). Szczytem moich osiagniec moze byc co najwzyej weterynaria na SGGW... Wszytsko przez moje lenistwo, ech...
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
Ostatnio zmieniony przez ~Marta 23-07-2011, 11:25 , w całości zmieniany 1 raz
matura... hmm :s ciezka sprawa.. wlasnie zaczalem technikum podobnie jak marta z tym ze ona lo, daleko nam do matury.. ale wiem jedno bede musial zdawac mate :/ i to nie jest smieszne wogole, i nie rozumiem wogole tych uczelni ktore zaczely sie rzucac ze nie ma matematyki na maturze i powiedzialy ze nie beda przyjmowac.. ci co zdawali ta mature ktora obowiazuje jeszcze teraz mieli/maja o duzo latwiej a czy to jets fair? nie! bo kurwa taki tuman co zda teraz mature z pomoca giertycha moze tak samo isc na studia jak ja za te 4 lata, z tym ze ja musze napisac mature o wiele trudniejsza. Dobra.. to na tyle, a na matrze zamierzam napisac angielski rozszerzony a drugi przedmiot nie wiem.. chcialbym informatyke ale ze chodze do techikum elektronicznego to chyba nie bardzo bede zdawac:/ nad drugim jeszcze pomysle ;]
Co do teog, co bede zdawac (ale niekoniecznie chce...)
To takie wsytepne plany... w koncu musze wybrac to czego musze sie w miare uczyc przez te 3 lata ;D
polski - podstawowy
Biologia - rozszerz.
chemia - rozszerzony
fizyka ... (aczkolwiek nie wiem jeszcze) - i tu tez jestem w kropce ... gdyz AM w Warszawie chce podstawowa fizyke (na dizen dzisiejszy), a reszta rozszerzona... jak zdam podstawowa, to moge tylko w Wawie probowac, a tu chyba lekkko dostac sie nie jest (zreszta jak na kazda Akademie Medyczna...), a jesli rozszerzona to: 1. Moge w ogole matury nie zdac ;D 2. Niekorzystnie podobno wychodzi przeliczanie na podstawowa.
angielski - rozszerzony, albo podstawowy rosyjski.
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
Ostatnio zmieniony przez ~Marta 23-07-2011, 11:26 , w całości zmieniany 1 raz
Mi to zaczyna juz nie pasowac juz niedlugo probne wesolo nie bedzie bo pisze WOS, Hista i Angol rozszerzony i polak podstawowy, jestem ciekawy ka pojdzie mi hista bo najgorsza to bedzie praca ostatni moge sie przyznac bez bicia ze kompletnie zjebalem olimpiade z histy poniewaz wlasnie nie zrozumialem tematu...
Wspolczuje Ci z ta historia... chociaz jesli sie to lubi to moze z przyjemnoscia sie czyta... Ja nie moge, usypiam po kilku zdaniach.
Powiem Wam tak. Matura nie moze byc trudna skoro zdal ja moj brat cioteczny ;D I poszedl teraz na AWF prywatny ;p Ale mature zdal ;p Nie wiem jakim cudem, bo zawsze mialam go za ulomnego, ograniczonego dresiarza... a kiedy uslyszalam, ze zdal to przywrocilo mi to jakos wiare w siebie.
Gorzej ma moj rocznik '90, gdyz bedzie miec obowiazkowa matme na maturze... I wtedy wlasnie poczulam sie zagrozona ;p
no wiesz kowal moze i bedzie latwa.. ale to zabojstwo dla wielu osob.. ktorzy matmy kompletnie nie rozumia.. ja nawte z mata nie mam wiekszym problemow zawsze mialem 3/4 cos takiego wiec zle nie jest ale niektore zadania tez prawaiaja mi wielka trudnosc:/ oby byla latwa:)
no wiesz kowal moze i bedzie latwa.. ale to zabojstwo dla wielu osob.. ktorzy matmy kompletnie nie rozumia..
to tak samo moze byc z angielskim(lub innym jezykiem) polskim itp w kazdym przedmiocie ktos musi byc gorszy a jak ktos sie wcale nie uczy to jego problem
ja sam z matmy mam w liceum 2 i z tej 2 jestem dumny
Ja mature zdaje w następnym rokuszkolnym,ale juzpowoli zaczynam się jej bać. Jeśli nic się nie zmieni to zdaję język polski na poziomie podstawowym, angielski i matematyka na rozszerzonym. Chciałbym insć na Politechnike 9najlepiej doGdańska), ale potrzeba jeszcze fizyke, no i wlaśnie nie wiem jak to bedziez tą fizyką. Ale ozbaczymy bo jeszcze troche czasu mam. Kierunke na jaki się wybieram to informatyka.
no i próbna matura coraz bliżej 15 listopad juz tuż tuż hehe a ja ani nawet nie zacząłem cokolwiek powtarzać normalnie niezła jazda będzie dobrze, że to próbna no i co najważniejsze dzięki niej mamy 3 DNI WOLNEGO <JUPI> hehehe :shock:
-----------------
edit
No i pierwszy dzień próbnych matur za nami Według mnie źle nie było, a przynajmniej nie tak strasznie jak się zapowiadało i nawet bez znajomości lektury można było napisać dobrze pracę Ja sobie wziąłem temat 1 o "Cierpieniach młodego Wertera " , ułożyliśmy sobie 'mini-plan' do pracy z 4 najbliższymi osobami i jakoś się naściemniało na wymaganą ilość <lol> a jak będzie to się okarzę jak podadzą wyniki W każdym razie póki co zdołowany nie jestem hehe
ja wzialem ten sam temat bo nie pamietalem kordiana, jakbym pamietal na tyle dobrze to bym pisal napewno temat 2, akurat na prace nie nazekam az tak bo wczoraj sobie akurat o romatyzmie czytalem i wiem ze musze zaczac powtarzac lektory ja obstawiam ze romatyzm i pozytywizm bedzie takze i na tej wlasiwej maturze
a co do testu to nie wiem mysle ze wiecje jak polowe bede mial nie wiedzialem co to sa wyrazenia impresywne i cos jeszcze, nie lubilem nigdy testow
ja wzialem ten sam temat bo nie pamietalem kordiana, jakbym pamietal na tyle dobrze to bym pisal napewno temat 2
ja tak samo:P całe szczęście, że ten pierwszy temat można było spokojnie naściemniać analizując tylko i wyłącznie zamieszczony fragment :D
Kowal napisał/a:
akurat na prace nie nazekam az tak bo wczoraj sobie akurat o romatyzmie czytalem
eee to widzę, że kolega ambitny
Kowal napisał/a:
i wiem ze musze zaczac powtarzac lektory ja obstawiam ze romatyzm i pozytywizm bedzie takze i na tej wlasiwej maturze
no ja także :D
Kowal napisał/a:
a co do testu to nie wiem mysle ze wiecje jak polowe bede mial nie wiedzialem co to sa wyrazenia impresywne i cos jeszcze, nie lubilem nigdy testow
no ja też mam taką nadzieję, że uda sie co nieco pkt naskładać a co do tej funkcji to tak samo nie miałem pojęcia co to jest i wokół mnie osoby też nie wiedziały :/ wałek jak nic hehe
Oj, ten Wasz Werter to musiał być fajniutki... Ja pisałem porównanie obrazów wojny w "Potopie" i "Pamiętniku z powstania warszawskiego"... Rozszerzenie... Napisałem co widziałem, wkrótce zobaczymy jak mi wyszło... Czytania ze zrozumieniem nie komentuje: od pytań banalnych, do całkowicie hardcorowych... Jutro niemiec, a na deser rozszerzona hista...
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Cierpienia młodego maturzysty .. blee
Cierpienia młodego wertera writed by Thmc ...
masakraaa
w tym 3 , wypisałem 2 cytaty z zachowaniami ;d;d nic lepszego mi do czajnika nie wpadło ...
wybrałem 1 temat z kilku powodów :
1. nie czytałem żadnej lektury i kordiana nie pamiętam
2. lalki nie trawie
3. werter jak werter... ściemniać można było
4. z wertera dostałem 3 z wypracowania , z pozostałych 2
5. mam uraz do tekstu z LAlki o Paryżu ... taki sam mieliśmy na wypracowaniu i dostałem ledwo co 2 ;d oczywiscie było inne pytanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum