Limnkin Park to zespół, który słucham dłużej nawet od Papa Roach. Pierwsza fascynacja muzyczna. Dzisiaj juzmniej. Najprawdopodobniej dlatego, że mają duży przestój. Płyty juz bardzo długo nie było, chociaż pracują już nad nowym albumem. Ich muzyka świetnie ukazuje oblicze rapcore. Chester i Mike na wokalu pięknie się uzupełniają. Co wy sądzicie o tym zespole?
Są ok.
Mnie zachwyca głos Chester'a. Super. Facet potrafi wrzeszczeć, za chwilkę potem śpiewa spokojnym głosem. W sumie to jest normalne. Ale w jego wykonaniu... niesamowite.
Ezwu, no to u mnie jest mniej więcej tak samo. Ja równieżzawsze zachwycałem siętym, zę raz Chaz tkasię drze a raz tak spokojnie śpiewa. Fajnie mu towychodzi. Wogóle taki specyficzny głos ma jak dla mnie. CHociaż u mnie ostatnimi czasy doceniam bardziej głos Cobiego.
Ja mam cztery ulubione zespoły, a są to PR, LP, Evanescence i Coma. Co do samego Linkin Park to w moim przypadku od nich wszystko się zaczęło, że tak powiem. 2000 rok, może 2001, w moje ręce trafia Hybrid Theory. Początkowo myślę, co to jest? (jakie ostre! ). Ale z czasem zaczyna podobać mi się coraz bardziej, i bardziej i bardziej. Po pewnym czasie już wiem czego będę słuchał w przyszłości I tak Linkin Park to jeden z moich ulubionych zespołów, kapitalne płyty Hybrid Theory, Hybrid Theory EP i Meteora, dziwna ale klimatyczna Reanimation i w końcu tragiczna kolaboracja z Jay-Z (nawet się przez to do nich zraziłem na jakiś czas). Później przyszedł czas na Fort Minor (solo projekt Mike'a) - kompletnie nie moje klimaty. No ale czekam z niecierpliwością na kolejną płytę LP, która ma się pojawić w przyszłym roku, bo to co z niej usłyszałem do tej pory - utwór roboczo nazwany QWERTY nastraja mnie bardzo optymistycznie
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
QWERTY jest całkiem fajne, poszli troche ostrzej niż zwykle A pomyśleć że napisali to jak lecieli do Japonii :shock:
Jak gdzieś wyczytałem Chester ma jakby 2,3 głosy od spokojnego śpiewu prawie szeptu, do masakrycznego ryczenia. :twisted:
A co do Fort Minor to piosenki są hip-hopowe ale ciągle w stylu LP
a ja lubie LP:) przyznam sie bez bicia ze sluchalem ich wczesniej niz PR:) Ale jakos bardziej mi przypadlo do gustu Papa Roach gdy przesluchalem ich wiecej utworow... a Chester jest zaczepisty:) w sumie to podoba mi sie polaczenie hh i wokalu Chestera miejscami naprawde extra to wychodzi...
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
nie powiem ze nie sluchalem ale CD tego sespolu juz pare lat leza na smietniku i nowego albumu nie bede mial zamiaru sluchac no nie wierze by nagrali cos kreatywego, moze i swietnie to brzmiec ale konceptu brak
Hahahaaa... bez bicia sie przyznam, ze sluchalam. Ze 3 lata temu... to byly moje poczatki... Nirvana, Papa Roach i Linkin Park... Ten trzeci juz dawno z mego repertuaru wypadl i nie ubolewam nad tym. Meteore nawet posiadalam, ale ktoregos pieknego dnia oddalam ja bratu za to, zeby mnie do komputera puscil. Teraz on tego slucha. Acz musze przyznac, ze jak slysze w oddali mego mieszkania LP, to piosnki jeszcze rozpoznaje, teksty jeszcze znam. Tak mi sie zakorzenilo w pamieci! Hah!
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
Ostatnio zmieniony przez ~Marta 23-07-2011, 10:31 , w całości zmieniany 1 raz
wiesz co Mikez?
racji nie masz, bo nie pisze o tym co sie nie znam al mielaem HT i meteore i nawet live in texas, i w momencie gdy uslyszalem cenzure fuck to wywalilem cd, jak juz chca przeklinac to niech klna a nie sciszaja
Tzreba jeszcze pomyslec o ludziech, ktory sluchaja tej muzy, a bulwersuja sie przeklinaniem... (Jak dla mnie tacy ludzie powinni sluchac czegos innego, skoro sie tym bulwersuja, ale coz... Sama takich ludzi znam)
Ja sobie nie przypominam, żeby kiedykolwiek przeklinali na albumowych piosenkach. Oczywiscie CC się nie liczy. Inaczej sprawa wygląda na koncertach nie Chaz przeklinacz, niekiedy ostro. Najlepszym przykładem jest piosenka With You. Przeważnie w tych strszych trasach koncertowych z lat 2001, 2002, gdzie ten utwór rozpoczynał koncert.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum