Cieszę się ogromnie, że dziś i siatkarzom i szczypiornistom udało się wygrać, tylko, że te mecze siatkarskie są coraz bardziej nie na moje nerwy ;p; w pojedynku z Brazylią pewnie wyjde z siebie, ale patrząc na dzisjeszą ich porażkę z Rosją (która nie ukrywam cieszy mnie gdyż, świadczy o słabszej formie Brazylijczyków), jestem spokojniejsza o nasz los.
Za to z wielkim utęsknieniem czekam na biegi krótkodystansowe i sztafetowe, nie ważne czy są w nich nasi reprezentanci czy nie - lubię oglądać :d
Prawda jest taka, że już po losowaniu grup wiadomo było, że może być ciężko. Polki nigdy nie potrafiły grać z zespołami spoza Europy (zwłaszcza z Azji), nawet jak były mistrzyniami Europy to na kolejnych MŚ dostawały baty... A tu w grupie nie miały żadnej drużyny z Europy.
Btw brawa dla CZWÓRKI WAGI LEKKIEJ A za chwilę czwórka podwójna
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Nom:) Ładny dzisiaj dzień dla wszystkich Polaków. Łącznie mamy już 2złote, 3 srebrne i 1 brąz. "Kurczę pięknie"(Jak powiedział jeden z polskich wioślarzy). Ale ja myślę, że mamy realne szanse na 10!
_________________ I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, baby
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream would never do
I'd still miss you, baby
And I don't wanna miss a thing
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Klasyfikacja medalowa nie wygląda źle. Jak na kraj którego położenia nie zna 90% amerykanów to ustawiliśmy się nieźle.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
no jakby jeszcze pływacy coś dołożyli i te kilka 4 miejsc zamieniło by się w brązy to spokojnie 20 sztuk by przywieźli . Ale cóż mamy 10 , dobre chociaż to.
_________________ 'Internet jest dobry' - Szip 31.07.2010, Kostrzyn nad Odrą
I to ma być taki dobry prognostyk na przyszłość? Teraz będzie tylko lepiej. Za 28 lat będziemy toczyć bój z Amerykanami i Chińczykami o pierwsze miejsce w klasyfikacji medalowej?
_________________ 'Internet jest dobry' - Szip 31.07.2010, Kostrzyn nad Odrą
a Teraz nasi sportowcy nawet nie muszą zdobywać złota olimpijskiego ponieważ także za srebrny i brązowy medal na igrzyskach przyznawana jest tzw. 'emerytura olimpijska" która wynosi średnią krajową brutto (notabene ona rośnie;) ). Czyli ok. 3000zł. Więc po co się męczyć ;-)
ps. Szkoda ze nie mamy jakiegoś Phelpsa w naszych szeregach Dajmy mu obywatelstwo haha
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
Zobaczycie, w Londynie nasi będą jak u siebie, bo do tego czasu stosunek Polaków do Brytyjczyków będzie wynosił juz 50 do 50 I będziemy wymiatać jak Chińczycy w Pekinie.
Najbardziej szkoda mi siatkarzy, naprawdę dobrze grali i stać ich było na medal... Przespane dwa pierwsze sety z Włochami, potem fantastyczny comeback i... niestety. Zabrakło szcześcia, bo na pewno nie umiejętności...
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Najbardziej szkoda mi siatkarzy, naprawdę dobrze grali i stać ich było na medal... Przespane dwa pierwsze sety z Włochami, potem fantastyczny comeback i... niestety. Zabrakło szcześcia, bo na pewno nie umiejętności...
Zabrakło psychologa, którego mieliśmy na MŚ i stąd był m.in. srebrny medal. Poza tym na MŚ zwodnicy byli wzięci bezpośrednio w klubów i stąd taka forma. Ale to już temat na osobną dyskusję... A wracając do meczu z Italią zabrakło nam konsekwencji i szybszej pomocy z ławki (czyt. Wika na boisko). Niech was nie zmylą nagrody indywidualne z IO. Przedstawię je tutaj jakby ktoś nie wiedział:
Nagrody indywidualne:
MVP Clayton Stanley (USA)
Najlepiej punktujący Clayton Stanley (USA)
Najlepiej atakujący Sebastian Świderski(POL)
Najlepiej blokujący Gustavo Endres (BRA)
Najlepiej serwujący Clayton Stanley (USA)
Najlepiej broniący Alexey Verbov (RUS)
Najlepiej rozgrywający Paweł Zagumny (POL)
Najlepiej przyjmujący Michał Winiarski (POL)
Najlepszy libero Mirko Corsano (ITA)
Co do Clay'a nie mam wątpliwości, chociaż w ataku grał czasami falami to na zagrywce pokazał ile jest wart i dlaczego ma pewne miejsce w Kazaniu. Ale wróćmy do naszych zawodnikow w tej stawce:
Świder: Dlaczego został wybrany najlepiej atakującym? Otóż statystyki na to wskazywały [fivb.com]. Co z tego ze nie rozegral praktycznie zadnego dobrego meczu W CAŁOŚCI (nie liczac tego z Egiptem). W statystykach byl bardzo wysoko, a do tego momentu gdzie Polska reprezentacja doszła staty były mu liczone.
Winiar: Pewny w przyjeciu, jak zawsze z reszta. Pobyt w lidze włoskiej caly czas mu sluzy. Chociaz nie wiem czy jakby zagral wiecej spotkan to nie spadlby w tej klasyfikacji
Guma: Wbrew pozorom to NIE BYŁ jego turniej. Aczkolwiek generalnie rzucał dobrze. Chociaz w meczu z Włochami ewidentnie rozgrywal neidokladnie (czyt. przerzucał, niedociągał). Myślę że Lozano mogl wpuscic 'Małego' na boisko (nie tylko na zagrywke).
Mecz z Włochami przegraliśmy na własne życzenie, mozę gdyby zmiany były wcześnej przeprowadzone to byłoby inaczej... Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Nasza reprezentacja pokazała że ma jaja ale pokazała także że ich forma na IO była jeszcze nieustabilizowana... Złapali forme lecz bez stabilizacji. Szkoda...
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum