FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: qki
04-09-2010, 12:20
Leo Beenhakker i reprezentacja Polski
Autor Wiadomość
Kowal 
Znawca
... do or die

Znaków: 182107
Znaków/post: 210
Wysłany: 15-11-2006, 9:26    Leo Beenhakker i reprezentacja Polski

jestem po pierwszej polowie meczu z belgia i moge powiedziec jasno to co robi Leo to cud, z bandy polsich matołow i kilku starych zrobil zespol ktory gra nowoczesny futbol na poziomie
portugalia to dopiero poczatek

lukep 
Wierny słuchacz

Znaków: 133292
Znaków/post: 334
Wysłany: 15-11-2006, 9:39    

"niechwal dnia przed zachodem słońca..." ;)

choć z tym się muszę zgodzić - Leo(n) zawodowiec zrobił z naszych naprawdę dobrze zgrany team. Widać, że nasi potrzebowali czasu, na 'zrozumienie' myśli trenera, ale teraz przynosi to efekty :P A to co robił Matusiak w I połowie to szok ;) hehe

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Znaków: 928725
Znaków/post: 269
Wysłany: 15-11-2006, 10:33    

Ja bym nie nazwał naszych piłkarzy bandą matołów. Po prostu żaden poprzedni trener nie potrafił ich dobrze przygotować i poustawiać. Polska gra obecnie naprawdę dobrze, z pomysłem, z głową, to co robi Bronowicki na lewej obronie powinni pokazywać na tasmach szkoleniowych dla bocznych obrońców, Matusiak - światowa klasa, ogólnie cała drużyna walczy, nikt nie odpuszcza. W dzisiejszym meczu brawa także dla Boruca, w końcówce pokazał klase.

BRAVO POLSKA!

Kowal 
Znawca
... do or die

Wysłany: 15-11-2006, 10:40    

Mikez napisał/a:
Ja bym nie nazwał naszych piłkarzy bandą matołów.

szukasz przykładów?
Dudek, Rasiak itp;]
kolejne 3 punkty mamy mamy tyle samo punktow co 2-ga serbia i punkt mniej od finow;)

lukep 
Wierny słuchacz

Znaków: 133292
Znaków/post: 334
Wysłany: 16-11-2006, 11:33    

Kowal napisał/a:
Mikez napisał/a:
Ja bym nie nazwał naszych piłkarzy bandą matołów.

szukasz przykładów?
Dudek, Rasiak itp;]

jeśli Dudka uważasz za matoła, no to sorry, ale chyba Ci się coś pojeba** :P może i teraz nie gra w klubie, ale chociażby za to co wyprawiał w finale LM należy mu się szacunek !!!
Rasiak to wiadomo - "błędny boiskowy rycerz" - więc nic mu nie poradzi ... ;)

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 16-11-2006, 11:49    

Kowal napisał/a:

szukasz przykładów?
Dudek, Rasiak itp;]

Wiesz, jak Dudka za parę wpadek nazywasz matołem to ja się zgadzam z lukep, chyba nie znasz się na piłce. Prawda jest taka, że przez ostatnie kilka lat Dudek był zdecydowanie najlepszym Polskim bramkarzem, w Anglii bronił znakomicie, nie mówiąc już o tym co robił w Feyenoordzie. I naprawdę wiele osiągnął jak na piłkarza. Wpadki? Podaj mi jedno nazwisko bramkarza, który nigdy nie puścił "szmaty". Róznica jest taka, że Dudek po rpostu bronił w meczach o naprawde wielką stawkę, więc o jego szmatach wiedzą wszyscy. Zgadzam się że absolutnie Dudek nie powinien bronić teraz w kadrze, bo nie gra w klubie, poza tym obecnie mamy kilku dobrych golkiperów, ale nigdy w życiu nie nazwałbym go "matołem".

Rasiak? Fakt, w kadrze wygląda jak matoł, ale w I lidze angielskiej (w której poziom jest wyższy niż w polskiej ekstraklasie) sprawa wygląda już zupełnie inaczej (2 tytuły króla strzelców to nie przypadek). Mimo to dla Rasiaka w kadrze mówię NIE ;)

Kowal napisał/a:
kolejne 3 punkty mamy mamy tyle samo punktow co 2-ga serbia i punkt mniej od finow;)

Tyle że Serbia ma jeden mecz mniej...

thmc
Sympatyk

Znaków: 73269
Znaków/post: 359
Wysłany: 16-11-2006, 12:50    

nie spodziewałem sie takiej odmiany ... na meczu z Portugalią byłem bardzo zszokowany ..
kraj ok 40mln ludzi ,to wielu dobrych piłkarzy mamy tylko trzeba ich odkryć i ustawić . przykład? Górnik Łęczna i Bronowicki ... u Kubickiego grzał ławe ,a teraz ? .. no własnie

Błaszczykowski ... Wisła go odkryła i patrzcie jaki talent
Matusiak ... omg amazing

mamy skład bardzo dobry..
Bramka - 4 bardzo dobrych bramkarzy - Boruc, Kowalewski , Dudek , Kuszczak .. a dochodzi jeszcze Fabiański

obrona - Bąk, Żewłakow, Żuraw , Jop przed kontuzją + gracze z Ligi polskiej .. czekamny na powrót Baszczyńskiego

pomoc.. żurawski , krzynówek , jeleń , błaszczykowski , kaźmierczak

atak : matusiak, rasiak, żurawski, saganowski,

co do Rasiaka i Dudka.. dla Rasiaka mówie duże TAK ! gra sie tak jak przeciwnik i koledzy pozwalają. Rolą Rasiaka jest zgrywać piłki , i walczyć w powietrzu .. swoją klase udowania w Anglii i nikt mi nie powie ,że on grać nie umie

Dudek .. swojego czasu 7 bramkarz świata ... nominacja do Złotej Piłki .. szkoda ,że w Liverpoolu stracił miejsce ...ale teraz mamy zastępców

http://www.fotosik.pl/pok...b825b9ab45.html

mSi 
Sympatyk

Znaków: 51672
Znaków/post: 172
Wysłany: 16-11-2006, 2:30    

mecz nie byl zbyt pieknym widowiskiem.. jak to wczesniej zapowiadano, belgia trudny przeciwnik z ktorym sie ciezko gra.. graja brzydki futbol lecz skuteczny. Polska reprezentacja spisala sie wcozraj na medal.. pieknie walczyli do konca.. a matusiak zajebista bramka.. poszedl do konca i zrobil to co musial! dobry strzal ze zwodem wsyztski na wysokim poziomie.. troche pomogl mu Van Buyteen :p no ale coz.. wpadki sie zdarzaja nawet gwiazda. Co do Leo:D zrobil zajebista robote.. dobrze ustawil nasz zespol... nawet wtedy kiedy nie mial za duzego manewru z powodu kontuzji. Wprowadzil do polskiej reprezentacji zajebiscie wazny element : podlaczanie sie do ataku bocznych obroncow.. nigdy tego w kadrze polski nie bylo a on to wprowadzil! i chwala mu za to tak sie teraz gra.. a nasza gra jeszcze niedawno wygladala jakby sie cofneli o 20 lat ;/
Co do Dudka.. kamil nie zgodze sie z toba w zadnym wypadku jezeli nazywasz Dudka matolem... to co on zrobil dla polskiej kadry i pilki to malo kto zrobil.. ale tak to juz jest w pilce.. ze jak jestes w formie to wszyscy cie chwala i caluja a teraz gdy nie ma formy to kazdy pod nim dolki kopie i go obraza.. a nie pamieta tego co robil dla nas kiedys!

Po wczorajszym meczu mam nadzieje ze wejdziemy do Euro :D

Kowal 
Znawca
... do or die

Wysłany: 18-11-2006, 7:54    

thmc napisał/a:

obrona - Bąk, Żewłakow, Żuraw , Jop przed kontuzją + gracze z Ligi polskiej .. czekamny na powrót Baszczyńskiego

Baszczynski juz slabo gra, z reszta taki wasilewski jes od niego lepszy, o bronnowickim nie wspominam bo obok smolarka i matusiaka to nasi najlepsi kadrowicze
co do zeblakowa to dobry wybor on ciagla gra w olimpiakosie naprawde jest w dobrej formie
a zuraw to smiechu warte, on jest poprostu za stary na kadre.....

thmc
Sympatyk

Wysłany: 18-11-2006, 11:02    

nie jest za stary .. popatrz na Neste , Cannavaro
Żuraw pokazuje klase w Bundeslidze od kilku lat i jest solidnym obrońcą .. napewno lepszym od Jopa

Baszczyński .. teraz napewno sie nie nadaje bo jest po kontuzji , ale sezon temu był idealnym obroncą na nasz styl gry , atakował , dobrze bronił ..

Kowal 
Znawca
... do or die

Wysłany: 19-11-2006, 1:00    

thmc napisał/a:
nie jest za stary .. popatrz na Neste , Cannavaro
Żuraw pokazuje klase w Bundeslidze od kilku lat i jest solidnym obrońcą .. napewno lepszym od Jopa

co do porownania zurawia i jopa to racje masz
a co do nesty i cannavaro to potega defensywy na swiecie i w dodatku włosi to nie jest porownanie CI ludzie to maszyny do gry
Cytat:
Baszczyński .. teraz napewno sie nie nadaje bo jest po kontuzji , ale sezon temu był idealnym obroncą na nasz styl gry , atakował , dobrze bronił ..

przed kontuzja gral dobrze ale uwazam ze na 11 bylby nawet i wtedy za slaby, najpierw niech zacznie dobrze grac w wisle bo sama walka na boisku to nie wszystko

Kowal 
Znawca
... do or die

Wysłany: 24-03-2007, 1:50    

dziś kolejny eliminacyjny mecz z Azerami, myślę ze jeśli chcemy grac w Euro to po prostu trzeba wygrywać każdy mecz a Azerowie w czołówce nie są wiec powinniśmy wygrać

mój skład ktorym bym grał ja

---------Boruc-------------
-Wasilewski-Bak-Dudka-Zeblakow-
--------Lewandowski-------------
-Krzynowek----------------Jelen-
---------Garguła------------------
----Matusiak---Zurawski---------

ale z tego co się orientuje ma zagrac Rasiak.....

szkoda ze nie gra radomski a ma zagrac łobodzinski.... i kuba blaszczykowski

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 24-03-2007, 5:37    

Błaszczykowski pauzuje za kartki, Golański i Bronowicki niestety kontuzje... Smolarek to samo... Mimo wszystko powinniśmy sobie poradzić. to ważne, tym bardziej że Serbia przegrała z Kazachstanem :]

Kowal 
Znawca
... do or die

Wysłany: 25-03-2007, 11:59    

no mamy te 5 bramek ale chyba dzięki temu ze Azerowie są dość niscy i ze z najbliższej odległości nie w sposób nie trafic

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 25-03-2007, 1:20    

Z takimi zespołami tez trzeba umieć wygrywac, strzelić 5 bramek nawet Azerom nie jest łatwo. Polacy zagrali bardzo dobrze, jestem pełen optymizmu co do naszego awansu do ME.

thmc
Sympatyk

Wysłany: 25-03-2007, 1:53    

Postaram sie o wstępną analize ;d
1. zagralismy świetnie, fakt, że przeciwnik słaby, ale trzeba wykorzystać jego błędy i nam sie to udało (Kazachstan też jest słaby,a pokonał Serbie)
2. Piękne akcje oskrzydlające... Polska nigdy tak nie grała za czasów świetnych polskich fachowców... a Leo ich nauczył grac... pięknie i skutecznie
3. Są inteligentni ! nie atakowali cały mecz, dali się wyszumieć Azerom przez 15 minut,a potem zaatakowali znowu gdy ci byli zmęczeni
4. gra śrokowych obronców bardzo dobra... wykorzystali nasz atut siłowy i strzelili gole
5. Debiuty nowych graczy.... Łobodziński, Golański, Bronowicki, Garguła, Błaszczykowski czy Dudka nie byli znanymi graczami, a jednak Leo potrafił zobaczyc ich talent i Ci pokazują na co ich stać
6. gra parą Matusiak - Garguła .,.,,aż chce sie na to patrzeć, szkoda, że Radek nie strzelił gola, bo naprawde na niego zasłużył
7. Wkońcu mamy silną reprezentacje! nie zdziwie się jesli awansujemy do Euro 2008 i tam przejdziemy grupe... naprawde z takim składem jest to możliwe...
mamy świetnych 3 bramkarzy Boruc(klasa światowa), Kowalewski (conajmniej europejski poziom), Kuszczak (europejski)
- świetnych bocznych obronców - Wasyl i Żewłakow .. do tego dojdzie Baszczyński po kontuzji, Golański lub Murawski
- bardzo dobrych środkowych obronców - Bąk (doswiadczenie) , Dudka - ostatnio bardzo pewny , w razie czego niezawodny Jop lub nawet Żuraw
-defensywnych pomocników - Lewy, Sobolewski .... prezentują solidny europejski poziom
- pomocnika - Gargułe ... jesli przejdzie do Palermo to z Matusiakiem pokarzą co to znaczy futbol na Tak
- skrzydłowych - Bronowicki, Błaszczykowski, Łobodziński, Krzynówek, IWANSKI (ja go widze w kadrze) .. poprostu jest w czym wybierac ;d
- świetnych ofensywnych pomocników - Jeleń, Żurawski (tu sie zastanawiałem nad sensem gry Maćka, ale gdy zacznie znowu grać to udowodni swoją magie...)
-napastników - Smolarek, Rasiak, Matusiak, Chałbiński, Kaźmierczak ... mamy naprawde wielu dobrych snajperów ...

no i mamy LEO ... świetnego trenera ;]

no dobra troche sie rozpisałem :p ale dla takich chwil warto być Polakiem..

Kowal 
Znawca
... do or die

Wysłany: 25-03-2007, 7:14    

Ja mam trochę odmienne zdanie, na ten temat, bardziej patrze obiektywnie

# pt są najważniejsze, ale przejdę do tego co mi sie nie podobało

1 - W kadrze nie ma miejsca dla Rasiaka, nic do niego nie mam ale wystarczy popatrzeć co on robi na boisku

2 - Gra skrzydłami nie wychodziła nam tak jak z Portugalia, widoczny brak Błaszczykowskiego i moim zdaniem Smolarka, jestem przeciwny Łobodzińskiemu, niczego moim zdaniem nie pokazał

3 - Garguła - świetny mecz, beda z niego ludzie, ale proszę nie do ligi włoskiej!!! a tym bardziej nie do Palermo, straci tak samo jak Matusiak

3 - Matusiak właśnie, bo fakt gra bez piłki bardzo dobra ale napastnik co gromił bramki polskiej ligi, nie może psac ze zmęczenia, ale mówiłem ze w Palermo skończy sie jego gra ligowa, we Włoszech nie pogra sobie

ogólnie Polacy grali mądrze ale nie wychwalał bym tak bardzo, zobaczymy po meczu z Finlandia czy Portugalia na co naprawdę nas stać i żadne 5:0 czy 10:0 mnie do tego nie przekona

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 25-03-2007, 8:27    

Kowal napisał/a:
zobaczymy po meczu z Finlandia czy Portugalia na co naprawdę nas stać

To jeszcze trochę poczekamy ;) Ej, Mate, Kowal, to już będzie po maturze! :D

thmc
Sympatyk

Wysłany: 25-03-2007, 8:50    

ano fakt ;d trzeba bedzie to oblać ;d
może na mecz uda mi sie wrocic po maturze ;d

Kowal 
Znawca
... do or die

Wysłany: 26-03-2007, 7:03    

Kurwa to fakt:P Ja tam jeszcze spokojnie patrze na terminy majowe, ale to jest coraz bliżej kurwa:P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi