I nadszedł ten moment, że i ja sobie stworzyłem profil w serwisie Last.fm. Szczerze mówiąc sam nie zdawałem sobie sprawy, że to jest tak rozbudowane i takie... fajne.
Narazie testuje ten serwis, bo mimo, że wiedziałem o jego istnieniu to nie byłem świadom wszystkich opcji. Podoba mi się, że w pnelu Last.fm (czytaj w tym programie, który się instaluje do winampa) widać informacje o wykonawcach.
ooo tak Lastfm to dobra rzecz Chyba w wiekszosci jestesmy u siebie w znajomych na lascie ale tak na wszelaki wypadek podaje "mój" link: http://www.lastfm.pl/user/qki7
a tutaj taka ciekawa "rzecz" poprawiajaca wyglad Last.fm
No, no... jest Lastefemowy topic. ^^ Archon zarejestrowałeś się na Last.fm 2 dni temu, nie sądzę byś odkrył już choćby 20% możliwości tego portalu oraz programu. :)
qki napisał/a:
a tutaj taka ciekawa "rzecz" poprawiajaca wyglad Last.fm :P
Nie znalazłem jeszcze na usersstyles.org lepszego stylu niż domyślny Paint it Black, z wyjątkiem stylu Paint it Blue... ale ten jest fajny tylko dlatego, że nic nie zmienia poza kolorystyką. Nowy interface jest już bardzo bliski ideału, więc nie ma co zmieniać...
Rozejrzyjcie się raczej za skryptami do Greasemonkeya, najciekawsze tutaj: http://www.last.fm/group/Greasemonkeys Polecam szczególnie: Youscroble, Get TOM, Compatibility Percentage, Show landmark tracks, My Top Tracks oraz Highlight Same Artists.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Wiesz już jak stworzyć grupę? Bo może byś założył grupę dla użytkowników PR.pl, co?
Bo może byś założył grupę dla użytkowników PR.pl, co?
Spokojnie, wszystko w swoim czasie.
Dudek-13 napisał/a:
s!n jest smutny bo pewnie jego ilość grup do których należy nie jest proporcjonalna do odtworzonych kawałków dlatego chciał więcej
Apropo twojej ilości odsłuchanych piosenek Sin, Ty sobie nabijasz, masz bota czy co? Albo kiedy nie słuchasz muzy na kompie to na iPodzie? Rozumiem, że już ponad 2 lata jesteś na Last.fm, ale mi to sporo masz na liczniku.
Bo może byś założył grupę dla użytkowników PR.pl, co? :)
Spokojnie, wszystko w swoim czasie. ;)
:)
Archon napisał/a:
Apropo twojej ilości odsłuchanych piosenek Sin, Ty sobie nabijasz, masz bota czy co? Albo kiedy nie słuchasz muzy na kompie to na iPodzie? Rozumiem, że już ponad 2 lata jesteś na Last.fm, ale mi to sporo masz na liczniku. :>
Pierwsze konto na last.fm założyłem w 2003 roku (wtedy był to Audioscrobbler). Od tego czasu były takie momenty, że nie używałem Last.fm ale tworzeniem statystyk dalej byłem zainteresowany. Dlatego zakładając konto w 2006 roku miałem sporą bazę odsłuchań na dysku którą zaimportowałem.
Aktualnie scrobbluję słuchane utwory w foobarze2000, foobarze2000 portable na pendrive, YouTube, Blip.fm, k800i ze scrobblerem mobscrob, iRiverze, kilku playerach pod Linuksa.
Słucham radia Last.fm na stronie, w oficjalnym kliencie, we wtyczce Fire.fm do Firefoksa, w foobarze2000 (portable też) z wtyczką foo_lastfm_radio...
Zamierzam też kupić sobie Squeezeboksa, oczywiście też potrafi scrobblować. :p
Ponadto opracowałem sposób na scrobblowanie z kaset MC. ^^
Archon napisał/a:
Powinni jakoś rozwiązać kwestię scrobblować z innych urządzeń przenośnych niż iPod.
build.last.fm
Aktualnie scrobbluję słuchane utwory w foobarze2000, foobarze2000 portable na pendrive, YouTube, Blip.fm, k800i ze scrobblerem mobscrob, iRiverze, kilku playerach pod Linuksa.
Słucham radia Last.fm na stronie, w oficjalnym kliencie, we wtyczce Fire.fm do Firefoksa, w foobarze2000 (portable też) z wtyczką foo_lastfm_radio...
[...]
Ponadto opracowałem sposób na scrobblowanie z kaset MC.
Archon napisał/a:
Powinni jakoś rozwiązać kwestię scrobblować z innych urządzeń przenośnych niż iPod.
build.last.fm
WTF... ale ze mnie noob. Naprawde mało wiem o Last.fm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum