Ja umiem francuski ja umiem francuski ! Przynajmniej kiedyś umiałem A jeśli chodzi o Twój problem to osobą odpowiednią do rozwiązania tego problemu jest s!n
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
Nasz moderator globalny s!n jest mózgiem komputerowym więc pewnie będzie mógł pomóc. Ta instrukcja po francusku, o której wspominasz to pewnie ta: http://www.skyminds.net/2...am-broadcaster/ racja?
Tymczasem podaj link do swojego profilu
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Tylko to, że s!n jest dostępny nie znaczy, że s!n jest przy komputerze Ale ze mnie lama - pierwszy raz słyszę o czymś takim jak SAM Broadcaster ;p A co tam robisz na tym Samie jeśli można spytać?
Aaa, to chyba było oczywiste Czyli jeśli Ci się uda załatwić pomoc s!na to będziesz miała przescroblowane kawałki które puszczasz, fajnie. A co to za radio prócz tego, że Internetowe? ;p Masz to na jakiejś stronce czy muszę np. przez winampa wchodzić?
To chyba nikogo nie zaskoczy Echelon Radio, leci tylko i wylacznie rock, czasem jakies odskocznie jak ktos sobie zazyczy... nie wiem czy bedziecie tego chcieli sluchac. Jak narazie nie prowadze audycji mowionych, przez wzglad na braki w sprzecie, ale jak ogarne to przed studiami to zaczne. Radio jest narazie na stronie internetowej, a co bedzie pozniej zobaczymy, chcialabym znalezc jakas aplikacje do sluchania na telefonie itd.
Nie trzeba znać francuskiego by się połapać o co chodzi. :) Z tego co wywnioskowałem z tej instrukcji to SAM może generować log do pliku HTML wg szablonu. Skrypt w PHP uruchomiony w tle co jakiś czas parsuje sobie CURL-em zawartość pliku z logiem i jeśli w logu pojawi się nowa pozycja to wysyła ją też CURL-em na serwer Last.fm używając API. Wystarczy przekopiować plik z szablonem do odpowiedniego folderu; ustawić w SAM-ie ścieżki do szablonu oraz outputu; wpisać swój login i hasło w skrypcie, a następnie uruchomić php.exe podając jako parametr ścieżkę do skryptu. Nie wiem tylko po co interfejs mysql, skoro skrypt raczej nie będzie używał MySQL... w każdym razie biblioteki z rozszerzeniami curl i mysqli też będą potrzebne.
Więc zacznijmy może od tego: masz zainstalowany serwer PHP?
qki napisał/a:
A jeśli chodzi o Twój problem to osobą odpowiednią do rozwiązania tego problemu jest s!n ;)
Mikez napisał/a:
Nasz moderator globalny s!n jest mózgiem komputerowym więc pewnie będzie mógł pomóc.
qki napisał/a:
Tylko to, że s!n jest dostępny nie znaczy, że s!n jest przy komputerze :P
qki napisał/a:
Czyli jeśli Ci się uda załatwić pomoc s!na to będziesz miała przescroblowane kawałki które puszczasz, fajnie.
Chyba zmienię tożsamość.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Z tego co wywnioskowałem z tej instrukcji to SAM może generować log do pliku HTML wg szablonu. Skrypt w PHP uruchomiony w tle co jakiś czas parsuje sobie CURL-em zawartość pliku z logiem i jeśli w logu pojawi się nowa pozycja to wysyła ją też CURL-em na serwer Last.fm używając API. Wystarczy przekopiować plik z szablonem do odpowiedniego folderu; ustawić w SAM-ie ścieżki do szablonu oraz outputu; wpisać swój login i hasło w skrypcie, a następnie uruchomić php.exe podając jako parametr ścieżkę do skryptu. Nie wiem tylko po co interfejs mysql, skoro skrypt raczej nie będzie używał MySQL...
Faktycznie.
Btw s!n, pozazdrościłem Ci zdjęcia Mariny w profilu na last.fm
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Krasnal Serv to WAMP (Apache, MySAL i PHP na Windowsie), a Tobie wystarczy samo PHP... no ale php.exe ma i jest od razu skonfigurowany, więc może być.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Może odezwij się na jakimś komunikatorze, będzie szybciej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum