FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kiedy i jak trafiliście na PapaRoach.pl?
Autor Wiadomość
Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Znaków: 928725
Znaków/post: 269
Wysłany: 24-06-2007, 8:58    Kiedy i jak trafiliście na PapaRoach.pl?

Hmm, na starym jeszcze forum był chyba podobny temat. Pytanie takie jak w temacie: kiedy i jak trafiliście na PapaRoach.pl (bądź PapaRoach.xt.pl)? Czy pamiętacie stare wersje strony? Jeśli tak to jak oceniacie zmiany jakie zaszły od początku?

Dla odświeżenia pamięci podaję link pod którym znajdziecie screeny poprzednich wersji strony i jej historię: http://paparoach.pl/historiastrony.php

Filipo11 
Wierny słuchacz

Znaków: 83796
Znaków/post: 201
Wysłany: 25-06-2007, 1:17    

Hehe... Ze mną było tak: kiedyś interesowałem się paparoach.fan.pl, ale straciłem nadzieję na jej powrót. Natomiast tą stronę znalazłem... gdy szukałem materiału na angielską biografię Coby'iego :P Pomyślałem:'co to jest? paparoach.pl?!' I odtąd codziennie sprawdzam, czy aby nie nadszedł żaden nowy news :D

~Marta 
VIP

Znaków: 702655
Znaków/post: 197
Wysłany: 28-06-2007, 4:58    

no coz na .fan.pl to ja bylam dziewczynka o pisania newsow, ale mi sie znudzilo :mrgreen: Ale ciiii ;p

Co do tych przemian, no to coś tam pamiętam no i powiem, że teraz jest lepiej ;p

A nie wiem jak trafilam na strone, pewnie gugle.

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Znaków: 768666
Znaków/post: 377
Wysłany: 29-06-2007, 12:21    

Kiedyś przychodzę do pawki, a ten stuka w tą swoją klawiaturę: P A P A R O A C H . P L ENTER... no to ujrzałem zza jego pleców... wiecie co... :)

Archon 
Administrator

Znaków: 565623
Znaków/post: 326
Wysłany: 30-06-2007, 9:43    

Ze mnąto było tak. Kiedyś, dawno, dawno temu... jak jeszcze byłem wiernym fanem Linkin Park... tak wiernym, że aż bawiłem się w robienie serwisów o Linkin park. Dodałem stronę do wielu toplist. Jedna z nich była numetal.toplista.pl. Oczywiście nabijam sobie tam jak głupi złudnie wierząc, ze przyniesie to słąwe mojej stronc. Jeszcze wtedy małe pojęcie miałem o e-społeczności, marketingu internetowym i choćby reklamowaniu sie w internecie. No i cóż mi pozostawało jak nie klikanie w toplistach. No i pewnego razu, chyba z nudów, przegądam tątopliste. Z racji, że zespół Papa Roach także mnie interesował kliknąłem w baner paparoach.xt.pl. Był to koniec października 2004, jakoś tak, bo w połowie dostałem neostrade już na stałe (128, to było coś :P ). No i chodze po tej stronie. Już wtedy serwis miał sporo działów w porównaniu z innymi w tych czsach gdzie na każdej stronie standardowe działy to: newsy, księga g., forum, o stronie, o autorze, kontakt i gdzieś tam na końcu dział "o zespole". Wtedy jeszcze nie było takich działów jak "Greg Patterson" czy "Fight The Sky", ale moją uwage przyciągnął dział multimedia z piosenkami. Były to pliki w jakimś dziwnym formacie podlinkowane z ruskiego serwera, ale mozńa było słuchać na stronie. No to trochę czasu na stronce spędziłem. Może wiernym fanem serwisu nie byłem, ale co jakiśczas wpadałem... takawiększą reaktywacja pr.xt.pl był ten moment gdzie pojawił się ten czerwony layout. Zupełnie inne barwy serwisu. Jakośw połowie 2005 zarejestrowałęm sie nawet na forum... na początku jakieś problemy były, napisałem do Mikeza, ale i tak ani posta nie napisałem. Rabbit moderato. Pamietam :D

W tych czsach miał rozkwit tak ciężko przygotowywany serwis Linkin Park Radio przezemnie i Grabosia. Ścągnął dosć spore rzesze fanów i anty fanów naszej pracy. Na forum u nas był także Mikez. Nawet zachwalał nas serwis. Chyab doszło do jakiejś wymiany buttonów czy coś. Mikez, doszło do wymiany buttonów?

Jeszcze tego samego lata (sierień, 2005) wpadłem an pomysł, że domena paparoach.pl jest wolna. Trzeba by to jakoś wykorzystać. Nie zdawałem sobie z tego sprawy, że kiedyswezmę sie za to na serio... wspólnie z Kwaem (znajomy grafik) coś róbowaliśmy zrobić. Wtedy przypomniało mi się o paparoach.xt.pl... a zresztą co ja wam będe opowiadał historie powstania tego serwisu. :P

No i tak oto ja trafiłęm na PapaRoach.PL (PapaRoach.xt.pl).

~Marta 
VIP

Wysłany: 01-07-2007, 2:38    

Archon napisał/a:
Kwaem (znajomy grafik)
Znam go! Dupek! Jeszcze jak zajmowałam się paparoach fan, pisałam tam newsy, wpadliśmy na pomysł wraz z adminem i moim znajomym, żeby stronę odnowić, odrestaurować i w ogóle... Nieraz rozmawiałam z nim na gg w tych sprawach aż pewnego dnia po prostu ucichł. Przeciągneliście go na swoją stronę! Coś kręcił, ze kumpel już wykupił domenę nową, teraz czeka na coś tam, że miejsce na serwerze, czy coś tam... że jeszcze trzeba czekać, i tak czekałam z miesiąc, albo dwa, jak głupia. Phi.

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 01-07-2007, 7:57    

Archon napisał/a:
(...) ale moją uwage przyciągnął dział multimedia z piosenkami. Były to pliki w jakimś dziwnym formacie podlinkowane z ruskiego serwera

Pamiętam, to były sample z audiostore.ru ("sklepu" internetowego, z którego z powodzeniem można było ściągać całe płyty nie płacąc ani złotówki :lol:

Archon napisał/a:
(...) takawiększą reaktywacja pr.xt.pl był ten moment gdzie pojawił się ten czerwony layout

Ciężko tu mówić o reaktywacji, bo serwis do tej pory nigdy (przez ponad 2,5 roku działalności) nie miał przerw w działaniu (nie licząc oczywiście przerw spowodowanych problemami technicznymi) i aktualizacjach (z czego jestem bardzo dumny :P ) ;) . Jak już posługiwac się matrixowymi tytułami to "rewolucja" pasuje tu o wiele bardziej (taki zresztą był tytuł pierwszego newsa po starcie PapaRoach.xt.pl v.4 - http://paparoach.pl/index...show_all&no=127 ) :mrgreen:

Archon napisał/a:
Zupełnie inne barwy serwisu.

I nie tylko :) Dużo nowych działów i tekstów, no i kolejne forum ^^ :)

Archon napisał/a:
Mikez, doszło do wymiany buttonów?

Chyba tylko bannerów w odpowiednich dzialach ;P

~Mart napisał/a:
Jeszcze jak zajmowałam się paparoach fan, pisałam tam newsy, wpadliśmy na pomysł wraz z adminem i moim znajomym, żeby stronę odnowić, odrestaurować i w ogóle...

Naprawdę szczerze żałuję, że Wam się nie udało, o czym pisałem w innym temacie na tym forum... Konkurencja zawsze mobilizuje ;)

~Marta 
VIP

Wysłany: 01-07-2007, 11:02    

No nie udało, bo ten cały Kwae czy jak mu tam, spieprzył do Was.

Ale to już nieważne, ja i tak funkcjonowałam od zawsze i na .xt.pl i na fan.pl ;]

Filipo11 
Wierny słuchacz

Wysłany: 02-07-2007, 8:41    

BTW: A możecie mi powiedzieć czemu pr.pl jest w topliście Slipknota? :P Śmiesznie też wygląda toplista polskich stron o PR: Jesteśmy tam my i... strona o Linkin Park! :D

Filipo11 
Wierny słuchacz

Wysłany: 03-07-2007, 4:44    

Jasne że nie (pr.pl), więc zastanawiam się, czemu te bezsensowne buttony zabierają miejsce na dole strony :E

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 03-07-2007, 8:08    

Filipo11 napisał/a:
więc zastanawiam się, czemu te bezsensowne buttony zabierają miejsce na dole strony :E

Bo dzięki tym "bezsensownym" buttonom mamy reklamę. A toplista stron o PapaRoach to nasze dzieło, konkretnie Archona, dzięki któremu (m.in.) w google jesteśmy na pierwszym miejscu...

Filipo11 
Wierny słuchacz

Wysłany: 03-07-2007, 9:09    

Oj, może trochę przesadziłem z tymi 'bezsensownymi', ale toplista Slipknota?!

Archon 
Administrator

Znaków: 565623
Znaków/post: 326
Wysłany: 04-07-2007, 10:13    

~Mart napisał/a:
No nie udało, bo ten cały Kwae czy jak mu tam, spieprzył do Was.

Ale to już nieważne, ja i tak funkcjonowałam od zawsze i na .xt.pl i na fan.pl ;]

To nie tak... nikt nigdzie nie spieprzył. Jak juz pisałem w poście wyżej to ja wpadłem na pomysłz domeną paparoach.pl. Kwae mi pomagał z grafiką. Później wkręcił się do mojego projektu. Nawiązał jakiś kontakt z ludzmi z paparoach.fan.pl czyli Grim'em i Tobą, Mart. W sumie to chodziło mu chyab o ten pamier, sam nie wiem. Jakoś tak prace szły nam powoli. Ja jednak wolałem, szczerze mówiąc, współpracować z Mikezem. Choćby dlatego, że widać było efekty jego pracy. Zagadałem, przedstawiłemjak sprawa wygląda i tyle. Też nam długo szło z tym wszystkim bo domena wykupiona była 22 lutego a sewsi otworzyliśmy 5 października chyba.

Filipo11 napisał/a:
BTW: A możecie mi powiedzieć czemu pr.pl jest w topliście Slipknota? :P Śmiesznie też wygląda toplista polskich stron o PR: Jesteśmy tam my i... strona o Linkin Park! :D

To nie jest tylko toplista slipknota. Tam są różne strony zespołó z gatunku rock/metal/nu-metal i pokrewne. Zawsze jakaś tam reklama serwisu, nie? :P Ta toplista "o Papa Roach" to jest nasza toplsita, nasego serwisu. Dawno juz ją zrobiłem ,ale nie miałem czasu sie za to wiząść i leże nie zareklamowana. Także toplista stron szeroko pojętego "numetalu", dlatego jest tam dodana strona o LP. :)
Filipo11 napisał/a:
więc zastanawiam się, czemu te bezsensowne buttony zabierają miejsce na dole strony :E

Ej, no... nie "bezsensowne". :P
Mikez napisał/a:
Bo dzięki tym "bezsensownym" buttonom mamy reklamę. A toplista stron o PapaRoach to nasze dzieło, konkretnie Archona, dzięki któremu (m.in.) w google jesteśmy na pierwszym miejscu...

Święte słowa. :P

Btw. wpiszcie sobie "papa roach" w wyszukiwarce grafik w Google. Mozecie teżustawić "duże obrazki". :)

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 04-07-2007, 10:13    

Filipo11 napisał/a:
ale toplista Slipknota?!

A gdzie Ty tam widzisz napis "toplista najlepszych stron poświęconych kapeli Slipknot"? Ona po prostu jest własnością Slipnknot.pl i tyle, strony poświęcone tej kapeli można tam na palcach paliczyć...

Filipo11 
Wierny słuchacz

Wysłany: 04-07-2007, 2:52    

I właśnie to jest w tym najdziwniejsze - jaki jest cel istnienia toplisty portalu slipknot.pl? Nie wiem jak ty, ale ja myślałem że to po prostu lista najlepszych stron o Slipknocie :???:

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 05-07-2007, 9:13    

Filipo11 napisał/a:
jaki jest cel istnienia toplisty portalu slipknot.pl?

Bardzo prosty - reklama! No popatrz: im więcej osób wrzuci swojego buttona do ich toplisty, tym więcej buttonów na tych stronach prowadzi do tejże toplisty. A że Slipknot.pl zawsze jest tam pierwszy, to mają bardzo dobrą reklamę. Dla innych stron też jest to dobra reklama, bo toplista Slipknota jest jedną z najpopularniejszych i najczęściej odwiedzanych...

Filipo11 
Wierny słuchacz

Wysłany: 05-07-2007, 4:08    

Bez sensuu... Cel istnienia takiej toplisty jest niezgodny z jej definicją - przecież chodzi o to, by przeciętny użytkownik mógł znaleźć najlepsze strony o podobnej tematyce (w tym przypadku chodzi o zespół Slipknot), nie?

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 06-07-2007, 1:50    

Nie! Toplista nie musi dotyczyć stron o tej samej kapeli, wystarczy że tematyka (w tym wypadku muzyka) jest ta sama (co zresztą tez nie jest konieczne). Gdzie Ty tam widzisz napis, że jest to toplista stron o Slipknot? Ona jest po prostu założona przez autorów Slipknot.pl i znajduje się na ich serwerze, dlatego nazywa się Toplista Slipknot.pl! Ale równie dobrze może to być toplista stron w ogóle (np. najlpesze strony w necie...).

Zresztą zobacz sobie na pasku co pisze po wejściu na stronę tejże toplisty: "Slipknot.PL - Topsites" - a nie "Slipknot.PL - Slipknot Topsites".

Filipo11 
Wierny słuchacz

Wysłany: 11-07-2007, 2:42    

To ja dziękuję za toplistę najlepszych stron o muzyce i nie tylko ;/ Teraz straciłem wiarę w jakikolwiek pożytek z tych toplist (przynajmniej patrząc ze strony konsumenta)...

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Znaków: 768666
Znaków/post: 377
Wysłany: 11-07-2007, 10:07    

Jeśli konsument szuka stron o tematyce muzycznej to ta toplista jest w sam raz....

Odpowiedz do tematu