No dobra, więc było tak. Ze dwa/trzy kawałki słyszałem od czasu do czasu w radiu long, long time ago, i stacji wtedy nie przełączałem. Zwłaszcza spodobał mi sie kawałek "Addicted", który jest jednym z najlepszych utworów Kelly. Nie sądziłem jednak, że kiedyś popowa płyta spodoba mi się w całości, ale stało się. Od kilku dni non stop tłukę "Breakaway", dziewczyna ma niesamowity głos, a i kawałki bardzo fajne. Właściwie to na całym krążku są jedynie 3 utwory, które jakoś specjalnie nie przypadły mi do gustu. A najbardziej oczywiście podobają mi się wykonania live z youtube
Widać potrzebna mi chwilowa rozłąka z szeroko pojętym rockiem (choć w szerokim ujęciu to i Clarkson można podciągnąć pod pop-rock), bo większość kapel, które lubiłem schodzi na psy (LP, po części PR), traci formę (Coma, Staid), albo w ogóle już nie nagrywa (Evanescence). Pora więc na małą odmianę
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Często można słyszeć jej piosenki w radio/tv. Moje siostry tego słuchały i czasem zostawało na winampie (na komputerze w domu, jak jeszcze lapka nie miałem) no i kiedyś przez przypadek się włączyło, posłuchałem pare razy i pojedyncze piosenki mi sięspodobały, aczkolwiek nie słucham sporo. Moja ulubiona piosenka Kelly to "Behind These Hazel Eyes". "Because of you" też jest spoko.
Btw. też tak czasem mam, że odbiegam od ogólnie pojętego rocka.
Kelly Clarkson <3 słucham odkąd zobaczyłem w telewizji teledysk "Behind These Hazel Eyes", gdzieś tak w 2005. Swoją drogą ten utwór to już typowa rockowa napierdalanka. Słyszałeś już najnowszy singiel "My Life Would Suck Without You"? Daje radę.
"Breakaway" to płyta doskonała, a głos Kelly nie jest jej jedynym atutem, również aranżacje i produkcja stoi na bardzo wysokim poziomie - nazwiska takie jak Łukasz Gottwald (Avril Lavigne, P!nk, Kelly Osbourne), Chantal Kreviazuk, Avril Lavigne, Raine Maida, Max Martin (Backstreet Boys, Britney Spears, P!nk), David Hodges (Evanescence), Ben Moody (Evanescence, The End Has Come) mówią same za siebie.
BTW Przez ten topic znów mam fazę na Miss Independent. :p
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Słyszałeś już najnowszy singiel "My Life Would Suck Without You"? Daje radę.
Słyszałem, jest spoko. A płyta w przyszłym miesiącu Krązek "My December" już mi się nie podoba tak jak "Breakaway, ale posłuchać można. Teraz sobie jeszcze muszę "Thankful" skombinować^^
Teraz sobie jeszcze muszę "Thankful" skombinować^^
Rozwiązanie: Spotify. :p "Thankful" jest IMHO lepsza od "My December", to z tej płyty pochodzą "Low" i "Miss Independent". ;)
gallegher napisał/a:
Jak ja bym się kumplom pokazał z czym takim na playliście ?
Ja jakoś mogę, patrz Last.fm. :p
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
To już Ostry jest na ósmym miejscu u mnie na lastFM
Ostry jest spoko.
Mikez nie przesadzaj z tą rockową Kelly. Rozumiem, że może jej niektóre kawałki są bardziej rockowe niż Papa Roach, ale mimo wszystko to solistka. Ciekawe kto tam gra z nią? Niemniej jednak IMHO daje się słuchać Clarkson.
Ja tam nie czuję, żebym się "staczał". Mój gust po prostu ewoluuje, tyle że w tę łagodniejszą stronę
Z muzyką juz tak jest, że każdemu sie podoba co innego, więc jestem tolerancyjny dla znajomych, zarówno dla tych, którzy słuchają hip-hopu, i dla tych którzy słuchaliby szlagrów :p
Btw. gall, Marta, zawsze możecie wyłączyć scrobbling
gallegher napisał/a:
trochę jakby pod emo
Eee, to żeś teraz pojechał. Ja tam tego emo nie widzę, chyba że już wszystko się do tego zalicza. W końcu teraz jest to w modzie, patrz chłopaki z Papa Roach
Ja pierdziele, co wy za znajomych macie jak wam cały dzień śledzą liste odsłuchanych utworów na last.fm, a następnego dnia w szkole komentują to? Suchacie muzyki dla znajomych czy dal siebie?
Rozumiem, że są jakieś granice, których się nie przekracza, ale Kelly to nie jest jakieś dno. Po prostu przeciętny fan muzyki rock/metal przejdzie obojętnie obok niej a nie wyśmieje. Ale co tu dużo pisać... przecież to i tak indywidualna kwestia.
Teraz bardziej w modzie staje się określać, że wszystko jest emo. Częściej słyszę jak coś jest emo niż widzę emo. IMO Kelly Clarkson jeszcze najnormalniej wygląda z tych wszystkich blondyneczek. Emo to raczej nie Kelly. Jej bliżej do takich postaci jak Britney Spears czy Lavigne czy Hilary Duff.
Ludzie, ograniczacie się. Patrząc po profilach na Last.fm, oraz wypowiedziach w innych wątkach z osób wypowiadających się na temat Kelly słucham najcięższej muzyki, a jednak potrafię też słuchać np:
Archon, ale z Avril ostatnio emo* gwiazda się zrobiła... Porównaj sobie "Under My Skin" z 2002, oraz "The Best Damn Thing" z 2007... na pierwszy rzut oka widać zmiany, kolorystyka albumu zmieniła się z szarej, na różową. Sama Avril zaczęła ubierać się na różowo. Natomiast single takie jak "Nobody's Home", oraz "Take Me Away" zamieniły się na "Skate8 Boy" oraz "Girlfriend"... płyta jest nawet dobra, ale dobór singli oraz zmiana image wskazują na to, że target Avril zupełnie się zmienił...
*nie mylić z emotional hardcore :p, mam na myśli potoczne znaczenie tego słowa, które z kulturą emo, oraz emotional hardcore nie ma nic wspólnego... raczej określenie na discolaski.
*nie mylić z emotional hardcore :p, mam na myśli potoczne znaczenie tego słowa, które z kulturą emo, oraz emotional hardcore nie ma nic wspólnego... raczej określenie na discolaski.
No właśnie, ja bym nie utożsamiał emo z różowymi krejzolkami, bo to zupełnie inna bajka
Ja nie wiem - Kelly słuchasz a "Carry Me" Ci się nie podoba ?
Zdaje mi się, że gdzieś w temacie o Metamorphosis napisałem jak to działa. Nigdy nie mówiłem, że nie lubię wolnych utworów, czy jak sam to określiłeś "przytulańców" Różnica jest taka, że Papa Roach takich utworów robić nie potrafi, a Kelly tak. Jestem więc za tym, żeby każdy robił to, co potrafi najlepiej. Ot co!
Ależ Wy jesteście ograniczeni!
którzy słuchają hip-hopu,
Kulturę się słucha? Rap to muzyka.
I nie uważam, żebym był ograniczony, bo słucham większości rodzajów rocka i metalu, a czasem także rap, reggae, muzyki japońskiej i wiele innych gatunków, choć oczywizda nr 1 to ROCK. ;D
Tylko że Papa Roach to ceniony, znany i porządny zespół rockowy a Kelly to laureatka Idola i stąd takie rozbieżności w ocenie tzw "przytulańców" m.in. u Ciebie
Co ma jedno do drugiego? Albo mi się coś podoba, albo nie. Jakie znaczenie ma fakt, że Clarkson wygrała Idola? Czy przez to zmienił się jej głos? Nie. "Carry me" jest dla mnie po prostu tragiczne i nie ma znaczenia czy nagrało ten utwór PR czy śpiewałaby to Kelly (chyba że w kompletnie nowej aranżacji). Kwestia gustu.
Dodaj do tego jazz, blues, muzykę klasyczną, pop, elektronikę (house, trance, techno, downtempo, hardcore, jungle), oraz upewnij się, że Twój rock to wszystko od soft rocka i rock & rolla, przez punk i rock alternatywny, aż po hard rock, natomiast metal to zarówno metal klasyczny (heavy metal, nwobhm, thrash), jak i modern metal (metalcore, nu metal), oraz extreme metal (black, death). Wtedy na pewno się nie ograniczasz.
gallegher napisał/a:
Papa Roach to ceniony, znany i porządny zespół rockowy a Kelly to laureatka Idola
Co nie zmienia faktu, że Kelly w świecie popu jest bardziej ceniona i znana niż Papa Roach w świecie rocka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum