Otóż przed chwilą przeglądałem sobie spokojnie forum. Po przeczytanym poście jak zwykle kliknąłem na 'PapaRoach.PL forum strona główna' czy coś takiego. Jednak nie pokazała mi się normalna strona! A dokładniej:
Sprawdziłem adres strony - wszystko normalnie. Odświeżyłem - również bez zmian! Potem, po przeczytaniu góry strony, zastanowiłem się, czy może nie dostałem przypadkiem admina Niestety nic z tych rzeczy :evil: Następnie zastanowiłem się, czy może Mikez lub Archon nie bawią się nowymi krojami forum Zrobiłem PrintSkrina i wpisałem paparoach.pl, skąd wróciłem na forum w tradycyjny sposób. Tak więc wiecie, co to mogło być? Jako porządny użytkownik forum czułem moralną potrzebę zgłoszenia tego erroru
Ostatnio zmieniony przez Filipo11 29-09-2007, 11:05 , w całości zmieniany 2 razy
To żaden error, phpBB by przemo daje po prostu możliwość prowadzenia nie tylko forum, ale i portalu. Blędem natomiast jest to, że nikt z naszej dwójki (tzn mnie i Archona) do tej pory go nie wyłączył, a w ustawieniach dział teledyski jest ustawiony jako dział z newsami dla portalu...
A właściwie byl, bo juz go wyłączyłem
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Również to olewam od dłuższego czasu, ale rzadko mam do czynienia gdyż zazwyczaj klikam w logo.
OT Przypomniało mi się jak swego czasu na przemo.org niemal wszyscy głowili się, nad tym jak zrobić, by portal pokazywał się zawsze jako strona główna, ale nie po kliknięciu w link nawigacyjny z forum... kombinowano z cookies, JavaScript, ingerencją w kod php forum... rozwiązaniem okazała się prosta regułka mod_rewrite.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Tak w ogóle to czytając temat pomyślałem, że ktoś zrobił konkurencję dla tego forum...
Archon napisał/a:
Filipo11 napisał/a:
Zrobiłem PrintSkrina
Chyba 'Print Screena'.
To takie spolszczenie chyba.
Archon napisał/a:
Kocham mod_rewrite.
A ja kocham wyrażenia regularne w php.
/Portal wyłączony, wątek zamykam.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum