W sumie to wielkich zmian nie oczekuje, liczę tylko na to że nie będziemy wyśmiewani przez ludzi na całym świecie. No i jak zniknie agresja rządząca naszym społeczeństwem i dotychczasowym rządem . W każdym razie jak nie będzie drugiej Irlandii trzeba będzie wyjechać do tej pierwszej :grin:
_________________ 'Internet jest dobry' - Szip 31.07.2010, Kostrzyn nad Odrą
Kiedy że to nie jest wcale takie oczywiste, zależy jeszcze w jakim sensie "gorzej". Plany PO związane z gospodarką są dosyć ryzykowne jak na polskie warunki i nie wiadomo jak się u nas w kraju przyjmą. Ja jestem dobrej mysli, po co się martwić na zapas
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
jAREK częściej mówi "układ" niż stado dresów "kurwa".......
Haha... ten tekst mnie zabił! :P
Ja bym zagłosował... gdyby wybory odbyły się według planu po 4 latach...
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
W innych postkomunistycznych krajach się udało to dlaczego nie w Polsce ?
Studiowałeś politologię więc na to pytanie powienieneś sobie odpowiedzieć sam :p Każdy kraj żądzi się swoimi prawami, a na to czy coś sie uda czy nie wpływa bardzo dużo czynników.
Zresztą, czy ktoś wierzy, że PO zdoła spełnić wszystkie swoje obietnice? Bo ja uważam, że jest to niemożliwe, dlatego też traktowałem je od początku z przymrużeniem oka. Ale niestety nie wszyscy tak do tego podchodzą więc problemy i to poważne zaczną się, gdy ludzie zaczną się dopominac o to co im obiecane zostało...
Polska jest dużym krajem o ogromnym potencjale i jedyna rzecz która ciagle nas hamuje to ludzka mentalność i nie jest to jakiś mój filozoficzny osąd tylko wyniki badan niemieckich naukowców... No - jakby to nie zabrzmiało - taka jest prawda.
Ale Wy chyba nie rozumiecie do końca o co mi chodzi :p Ja jak najbardziej jestem zdania, że w PL może być dobrze, ale nie w rok albo dwa. A PO naobiecywała cud gospodarczy, Irlandie itp i nie jest w stanie tego tak szybko zrealizować. A niestety ludzie tego nie zrozumieją i już za pół roku (jeśli nie wcześniej) zaczną sie dopominać o zrealizowanie tych obietnic, a jak się nie doczekają to zaczną się strajki itp. I to jest bardzo duże zagrożenie. No ale pożyjemy, zobaczymy...
Ja bym powiedział że to zagrożenie to nieuchronna przyszłość, bo PO dużo nie zrobi a PiS będzie robił wszystko żeby im przeszkodzić w poprawieniu czegokolwiek . Wszystko zależy od ludzi , którzy głosowali na PiS bo tak im się skrót czy będę cierpliwie czekać na wyniki działań platformy.
Cytat:
No ale pożyjemy, zobaczymy...
_________________ 'Internet jest dobry' - Szip 31.07.2010, Kostrzyn nad Odrą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum