Zapewne nie wiecie co to, więc powiem: jest to utwór (od pięciu minut do nawet godziny) odpalany w specjalnym programie, korzystający z niskich częstotliwości fal ('Wykorzystaj możliwości swojego umysłu', 'synchronizacja mózgu' i takie tam ) - ma na celu wywołać u słuchacza różne emocje - od senności czy rozweselenia, a na strachu czy narkotycznych halucynacji kończąc. Sam spróbowałem jakiegoś krótkiego, popularnego dosa rozweselającego - na mnie zbytnio nie podziałał, ale niektórzy po odsłuchaniu śmiali się 10 minut z własnego zegarka czy jakiejś ikonki na forum Jednak wiele osób podchodzi do tego krytycznie, twierdząc, że to jedynie zwykły efekt placebo.
Próbka i-dosa 'Alkohol'
Wszystkie informacje, odtwarzacz oraz dosy na www.i-doser.pl
Szczerze mówiąc, pierwszy raz o tym słysze :p Ale wydaje sie ciekawe, choć coś mi sie w to wierzyć nie chce... Moze kiedys spróbuje. A na Ciebie dziala?
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Jeśli nie chcesz tracić czasu na próbowanie czegoś, w czego działanie nie wierzysz, na pierwszy raz polecam pięciominutowego dosa rozweselającego (o którym napisałem w pierwszym poście) - QuickHappy.
Czy działa? Nie, niestety nie działa (patrz:pierwszy post). Lecz sądząc po ilości (i entuzjaźmie) pozytywnych postów użytkowników I-doserów to nie może być do końca bubel (to również było w pierwszym poście).
It has been proven that the human brain emits cerebral waves, and depending on the frequency, the perception of the enviroment around us changes. The effects of the "I-dose" can resemble recreational drugs such as Marajuana and Alcohol.
A tu macie dokładniejsze częstotliwości, z których korzystają I-dosery:
Kod:
* 0.5 - 1,5 Hz - Release of endorphins, which relax and give pleasure.
* 0.9 Hz - Euphoria.
* 2.5 Hz - Production of natural anesthetics.
* 4.0 Hz - Release of a natural narcotic with similar effects to morphine and heroine.
* 10 Hz - Release of a natural stimulant.
* 14 Hz - Heightened alertness, concentration.
* 20 Hz - Effect of LSD.
* 30 Hz - Effect of marijuana.
* 33 Hz - Hyperesthesia.
A, jakby co, to na Wiki jest napisane, żeby nie traktować niektórych z w/w informacji na serio, gdyż nie ma na to żadnych wiarygodnych danych, a artykuł oceniono na 'napisany jak reklama'.
Jeśli nie interesują cię jakieś 'słabe' dosy rozweselające, czy na dobranoc, a nie masz ochoty leżeć z zamkniętymi oczami przez pół godziny, to polecam Nitrous - trwa zaledwie 10 minut, a podobno działa bardzo mocno, jak inne, znacznie dłuższe dosy.
Ja się boję, że spowoduje to u mnie trwałem zmiany w mózgu i zostanę zombie! Jakbym miał dobre słuchawki to może bym potestował, choć nie wierzę że to działa...
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum