Znaków/post: 445
Wysłany: 10-09-2009, 12:02 Horrory
Jako, że bardzo lubię ten gatunek filmów (i pewnie wielu z Was też) proponuje tu strzelić top 5 naszych ulubionych horrorów + polecamy w tym temacie ostatnio oglądane dobre horrory
Do moich ulubionych horrorów należą:
Lśnienie (The Shining) - w sumie obydwie wersje
Misery
Sztorm stulecia (Storm of the Century )
Mroźny wiatr (Wind chill)
30 dni mroku (30 Days of Night)
A polecam obejrzeć Motel (Vacancy) - druga część (Vacancy 2: The First Cut - w sumie prolog) dużo słabsza ale też do obejrzenia.
Wysłany: 13-09-2009, 12:01
hmm jak nie lubisz, to nie ma co oglądać więcej - bo pewnie i tak nie polubisz ja tam uwielbiam, dlatego założyłem ten temat czemu nikt nie wymienia swoich ulubionych horrorów ? jestem tego ciekaw, bo może znajde wśród Waszych top 5 coś dla siebie więc wymieniajcie - róbcie liste hehe
_________________ We've sold our souls to rock'n'roll
Hail Hail rock'n'roll
They won't let us into heaven
We'we done all the sins of seven
The good, the bad, baby better like it
The party's started & it's better when you're dead
Baby where's your head ?
a ja nie lubię horrorów, bo... najzwyczajniej w świecie nie lubię się bać. obejrzałam dwa tego typu filmy w życiu: egzorcyzmy emily rose i blair witch project i to mi do końca życia wystarczy. nawet thrillery przeważnie oglądam wtulając się w poduszkę...
_________________ Music is my religion and I believe in rock.
Lśnienie jest bardzo dobre chyba w większości przez aktorstwo Jack'a Nicholsona. Ale podobał mi się również 28 tygodni później, Lustra i inne. Zejście również mogę zaliczyć do jednych z ulubionych horrorów tak jak 30 dni mroku i Rec. Ostatnio byłam na Wezwanych i powiem, że ogólnie film nie robi jakiegoś powalającego wrażenia, ale ma swój klimat i to mi się w nim podoba. Za kompletną tandetę uważam Teksańską masakrę piłą mechaniczną. Cały film wynudziłam się, może kwestia tego, że oglądałam go na komputerze, ale szczerze wątpię.
_________________ „Muzyka to chińska łamigłówka, którą każdy rozwiązuje po swojemu i zawsze dobrze, bo jest bez rozwiązania”
a mi się podobał Rec, reagowałam na niego jak na żaden inny horror. W sumie aż mi było siebie żal ;D Ale wgniotło mnie w fotel. Cóż, jedni się z tego śmieją, inni umierają ze strachu ;p Lśnienie też świetne.
Ja niestety oglądałam w wiekszości tylko amerykanskie głupie produkcje, więc nie mam o czym mówić (;
Milczenie owiec na pewno mi się podobało, to samo z Czerwonym Smokiem.
Więcej nie pamiętam aktualnie.
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
To jest beznadziejny film. Totalna beznadzieja. Efekt 3D był tak naprawdę tylko wtedy gdy coś leciało w stronę ekranu. Fabuła też była beznadziejna. Ogólnie to wyrzuciłem pieniądze w błoto. No i okulary były źle dopasowane. I z tego filmu jest taki horror jak wcale.
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
To jest beznadziejny film. Totalna beznadzieja. Efekt 3D był tak naprawdę tylko wtedy gdy coś leciało w stronę ekranu. Fabuła też była beznadziejna. Ogólnie to wyrzuciłem pieniądze w błoto. No i okulary były źle dopasowane. I z tego filmu jest taki horror jak wcale.
fakt, film nie był za fajny :p strasznie naiwniacki.
Mnie się podobała scena, jak gościa ciężarówka wgniotła w kratę i potem mu tak ładnie mięsko na kwadraciki wycisnęło
A ja nie żałowałem że byłem, ale pewnie dlatego że byłem za darmo Nie było tragedii,jak widziałeś qki poprzednie części to wiedziałeś na co idziesz i sam sobie jesteś winny :p A jak nie widziałeś to peszek
No ja nigdy nie spodziewałem się bo "Oszukać Przeznaczenie" jakiegoś geniuszu. Tyle że po prostu byłem zawiedziony tym efektem 3D. Tak jak wspomniałem - tylko gdy coś leciało w stronę ekranu było to efektowne, a tak ogólnie to lipa. Jak leciał śrubokręt to chyba nawet uchyliłem głowę :p
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
Wysłany: 17-09-2009, 6:16
No 'Milczenie Owiec' wymiata, ale czy jest to horror, hmmm ? Raczej niespecjalnie
_________________ We've sold our souls to rock'n'roll
Hail Hail rock'n'roll
They won't let us into heaven
We'we done all the sins of seven
The good, the bad, baby better like it
The party's started & it's better when you're dead
Baby where's your head ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum