Plemiona to browserowa gra (taka w którą gra się przez przeglądarkę internetową). Pierwszy raz w to grałem 25 grudnia 2006 czyli jakis miesiąc po tym jak pojawiła się Polska wersja. Pierwsze Plemiona InnoGames wydało w wersji niemieckiej. Na początku gra mnie bardzo wciągnęła i jak jakiś nałogowiec w to grałem. Codziennie przed szkołą budowałem eko czy coś innego.
Grałem na S1, S2, S3 i troszkę na S4. Po pewnym czasie stwierdziłem, że to mi za dużo czasu zajmuje i musze wyjść z tego nałogu ( )... no i przestałem grać. Jakiś czas temu spróbowąłem na Classicu, bo jednak jest ten klimat jak na początku, ale nie dało rady... po tygodniu mi się przypomniało, że znowu gram w Plemiona... za bardzo nie było już czego w tej wiosce odbudowywać.
Osobiście bardzo interesują mnie gry tego typu. Od półtorej roku costakiego tworzę z paroma osobami, no ale wiadomo... czasu brak na tak duży projekt. Jak bedzie skończona wersja beta wersji bety to pokaże wam jak to wygląda.
Ja nigdy w takie gry (ogame, the crims, teraz te plemiona) nie grałem i nie wiem co Wy w tym widzicie... No, jedynie w hattricka kiedyś grałem ale zostałem zbanowany za to, że kupiłem od kumpla jakiegoś kompletnego leszcza za 1 mln zł
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Te gry są zajebiste po prostu. Jeśli dla kogoś liczy się grywalność i multiplayer, a grafika nie ma większego znaczenia to naprawde mozna się nieźle przy tym bawić.
Ja nigdy w takie gry (ogame, the crims, teraz te plemiona) nie grałem i nie wiem co Wy w tym widzicie...
Popieram! Takie gry to zuo!
U mnie w klasie wszyscy grają w jakiegoś Gladiatusa (to druga strona po epulsie, jaka pojawia się na monitorach podczas informatyki ). Również w te wasze 'Plemiona', ale to w mniejszości.
Moim zdaniem jak już trzeba w coś grać (już zaczynam być przeciw grom komputerowym ), to lepiej grać w... W sumie to każda gra tak samo zabiera czas
No wiesz... jak by nie patrzeć to gry uczą. Chociaż to jest tak, że jak ktoś inteligenty to na wszystkim się uczy a głupi to przez gry staje się jeszcze głupszy.
Ja bardzo wiele nauczyłem się na D2, oczywiście na BN. To był mój taki pierwszy multiplayer.
OGame mnie nie wciągnęło tak jak dwa powyższe tytuły
To chyba kwaestia gustu, ale przyznać trzeba, że wśród tych wszystkich gierek OGames najbardziej znana była i przede wszystkim jedna z pierwszych. Też mnie OGame nie wciągnął.
Gra ktoś z Was w królestwa?
To jest jedyna gra typu "klikanka", która mnie wciągnęła. Gram już w nią około 6 miesięcy i jeszcze mi się nie znudziła.
Najważniejszym plusem tej gry jest to, że dziennie wystarczy poświęcić tylko 5min. Na początku gra jest trochę nudna lecz z biegiem czasu coraz bardziej się rozkręca (trzeba być cierpliwym).
Tutaj macie nawet ciekawy opis:
http://pl.wikipedia.org/w..._Kr%C3%B3lestwa
Tutaj opis jak zdobyć 1lvl w ciągu 5 dni:
http://intlforum.renaissa...pic.php?t=14888
Proponuję się trzymać tego opisu gdyż inną drogą możecie 1lvl robić nawet miesiąc:P
Po osiągnięciu 1lvl radzicie już sobie sami:)
Aby osiągnąć 2lvl trzeba się już trochę "napracować". Ja po 6mc gry za kilka dni powinienem go osiągnąć.
Mój nick to "karass32" i jestem mieszkańcem miasta "Rawa"
Jedyna gra browserowa w którą grałem to plemiona. Ta wygląda całkiem nieżle, no ale nie wiem jak tam jest z grywalnością. 5min. dziennie powiadasz? Dobrze Ci idzie? Ja w Plemiona to coraz wiecej grałem. To było jak nałóg.
Z racji, ze obecnie gram w Diablo 2 raczej nie będę zaczynał w nic innego. Jedna gra jak dla mnie to i tak sporo.
Ja też grałam w Plemiona. W tamtym roku, od lutego do sierpnia. Strasznie wciągło rzeczywiście. Ale po prostu w pewnej chwili zaczęłam wsyztsko tracić, poza tym doszłam do wniosku, że za dużo czasu mi to zabiera i po prostu zlikwidowałam konto. x]
I jakoś więcej o tego typu gierek mnie nie ciągnie ;p
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
Ja grałem od 25 grudnia 2006 jakos tak do marca czy nawet kwietnia 2007. Ja miałem na to co raz mniej czasu, a gra wymagała coraz wiecej na takim poziomie.
Z Plemionami to było tak, że na początku tak wolno to idzie i się troche nudzi. 3min. dziennie wystarczy. Więc grałem jednocześnie na kilku światach. Ale później jak się gra rozkręciła, kilka wiosek się miało to się zamieszanie robiło. Z jakiegoś swiata zrezygnowałem bo juz mnie zaorali. Wkurzyłem się i olałem to.
P.S. Macie tutaj temat do wszystkich giereg tego typu bo widze, że w temacie o RK piszemy o Plemionach to niech juz jeden temat będzie. Jeśli pani moderator uważa, że źle to niech rozdzieli temat jak tam chce.
A czy nie kupowanie Premium czyni kogoś honorowym? Czy to coś w ogóle ma do tego?
Jeśli chodzi o te ograniczenie to bardziej chodziło mi o to, żeby zablokować granie jednym kontem 20 godzin na dobę. Zabezpieczą się przed ewentualnymi botami, przed tym, że jedno konto obsługuje wiele osób albo przed tym, że ktoś jest chory psychicznie i traktuje grę jak swój rzeczywisty świat poświęcając mu znaczną większość doby.
Wiesz... ja patrze bardziej z punktu widzenia producenta. Konta Premium są potrzebne w grach tego typu. No nie ukrywajmy, za coś trzeba utrzymać te grę, a właściciele pewnie chcieliby mieć jakieś zyski. Uważam jednak, że konto Premium powinno dawać większą frajdę z gry temu kto je wykupi, ale tak jak piszesz nie powinno tak być, że ludzi z tymi kontami mają przewagę. Nie wiem jak jest w The West bo nie grałem, a tym bardziej konta Premium u nich nie miałem.
Ja gram czasem w Menel Game oraz BiteFight, jeśli chodzi o browserówki. Nie mniej jednak, rzadko, ponieważ czynię to tylko wtedy, gdy nie mam nic lepszego do roboty. ;]
W "westach" premium daje Ci przewagę praktycznie w każdym aspekcie gry (do wyboru).
Eeee... to lipa.
Gallegher, a mógłbyś wymienić szczegóły Premium w Westach bo bez zalogowania nie mam do tego dostępu. Jak nie chce Ci siepsiać to zrób screena albo skopiuj. Thx.
Kiedyś grałam w dużo takich rzeczy... Przede wszystkim ogame w czasach podstawówki, pamiętam, że całkiem nieźle mi szło. Potem Bloodwars, Bitefight, Gladiatus, Travian... Większość mi się nudziła po jakimś czasie. Wczoraj zarejestrowałam się właśnie w The WEST, z ciekawości i bezczynności ;p Na razie zapowiada się interesująco
aa, literówka z mojej strony
Ostatnio zmieniony przez lahari 09-05-2009, 11:36 , w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum