Hmm.. mam w domu teraz marshalla MG15 od kumpla.. w sumie przester marshalla jest zajebisty ale wkurwia mnie ten poglos.. w wersjach mg denerwujace;/ mysle tez nad line6 spider III co ty na to? ;p a co chce grac.. rozne rzeczy gram,.. od black sabbath przez metallica po trivium + jakies rockowe kawalki ;]
Hmm.. wiesz line6 15 kosztuje 509 zl.. wiec to nie jest taka znow cena oszalamiajaca:) a do domu by mi wystarczyl te 15W.. kumpel ma tego spider III w wersji 120W.. kopie dupe jak malo co :d na volume 4 rozwala uszy ;]
Ja miałem kiedyś szczere chęci nauczyc się na klasyku, nawet zacząłem coś tam pobrzdękiwać, nawet wychodziły z tego jakieś melodyjki i... straciłem zapał. Może jeszcze kiedyś wróci... :p
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
top to już nagrałem ej gramy dalej, a tamte solo... nigdy go nie zagrałem w idealnym tępię dokładnie znam je na pamięć ale bym musiał ciągle ćwiczyć by je grac bo nie jest trudne tylko wymaga ciągłego cwiczenia
pr*fReAk Okazjonalny słuchacz Wings of a Butterfly
Znaków/post: 336
Wysłany: 26-09-2007, 5:49
A mam takie pytanie... gracie z nut czy lecicie z tabów?
domyślam się, że już trochę gracie...
i wiem, że trudno znaleźć nuty piosenek [szczególnie mało znanych zespołów] i dlatego taby idą nam z pomocą, ale bardziej chodzi mi o to czy np. jakbym dała wam nuty z pawdziwego zdarzenia [bemole, fisy, cisy, klucze basowe itd itp] czy bez problemu zagralibyście jakiś nieznany utwór?
pytam z czystej ciekawości i proszę o szczere wypowiedzi :razz:
_________________ Gdyby zwierzę zabiło z premedytacją, byłby to ludzki odruch.
Szczerze ? ja o nutach nie mam pojecia.. gram z tabow i tylko z nich chce sie zapisac.. na kurs gitarowy.. moze tam mnie naucza.. taby sa dobre jak na poczatek.. ale jedyny ich minus to ze nie mozna z nich odczytac rytmu.. trzeba uzywac gp:)
nie powiem o nutach pojecie mam zaczynalem od nich jak bym posiedzial, juz wyszedlem z wprawy, ja używam obecnie tylko tabow, ich oznaczenia sa na tyle treściwe ze duzo ułatwiają sprawe
Zawsze bardzo lubilem black clouds... kowal to gramy cos? mozemy cos swojego jak chcesz.. ale lepiej by bylo zagrac cos z klasyka.. zeby wszyscy co znali :p
A tu macie moja gitarke.. kowal wrzuc tez swoja jak masz fotki Les paul J&d z EMG 81 przy mostku..
pr*fReAk Okazjonalny słuchacz Wings of a Butterfly
Znaków/post: 336
Wysłany: 29-09-2007, 11:42
mSi napisał/a:
chce sie zapisac.. na kurs gitarowy.. moze tam mnie naucza..
na pewno pierwsze co, to każą Ci się nauczyć na pamięć, jak tabliczkę mnożenia, rozmieszczenia nut na gryfie... przechodziłam przez to - codziennie jedna struna i w tydzień jesteś obcykany w tych spr.
mSi napisał/a:
taby sa dobre jak na poczatek.. ale jedyny ich minus to ze nie mozna z nich odczytac rytmu.. trzeba uzywac gp:)
ojjj tak... i dlatego na początku nie zagra się dobrze melodii, której nie znasz :neutral: ale za to tą, którą znasz to uuu! idealnie... tapping'i, slide'y itp itd
Kowal napisał/a:
ich oznaczenia sa na tyle treściwe ze duzo ułatwiają sprawe
no.. właśnie :grin:
podsumowując: nuty są dobre, jeśli się zna, może nie całą, ale większość teorii i co ważne płynnnie się czyta [i gra oczywiście]. niestety samemu pojąć to wszystko - chuck norris tylko by umiał, dlatego ja się wybieram do szkoły muzycznej. dobrze, że jest coś takiego jak taby pianiści np. mają gorzej, bo tutaj jedyne wyście to nuty [chociaż ja wiem czy gorzej, przynajmniej wiedzą co i jak od początku]
_________________ Gdyby zwierzę zabiło z premedytacją, byłby to ludzki odruch.
no przystawkę masz odpowiednia ale gitara i firma wołają o pomstę do nieba, ja mogę z moim sprzętem trochę sie schować, ale narazie nie mam tez czasu żeby grac na tyle by w to inwestować, jak narazie...
http://img229.imageshack....83/ja009jb1.jpg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum