FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Gacus_s
Autor Wiadomość
ruda66613 
Sympatyk

Znaków: 51641
Znaków/post: 213
Wysłany: 04-11-2009, 10:19    

Gacus_s napisał/a:
Maaaasz, masz. Ja z portretami na razie jako tako leżę i kwiczę

też tak miałam, w zyciu bym nie pomyślała, że kiedyś się do tego wezmę. Ale narysowałam już około pieciu, i już zaczynam zbietać zamówienia :| Ledwo 2 mi się w miarę podobają ( i to rysowane dla kogoś) a wszyscy sie podniecają jakbym niewiem co narysowała. Przecież sama potrafie ocenić swoją pracę.
kimberek napisał/a:
Ale pomyśl! Dziś mógłby być lepszy niż Matejko!

No co?! Wszystko możliwe :F
~Marta napisał/a:
Niespełnione ambicje są najgorsze.

Ile razy to słyszałam.. ^^ Ja talent chyba odziedziczyłam po mamie, (W końcu też zawsze szło jej rysowanie, malowanie i inne, chodziła też do szkoły plastycznej) A do mnie teraz maja pretensje że mogłam też iść i wszyscy mi marudzą, aż mi się niedobrze robi. Praktycznie ysuje dla przyjemności. I jak mam wenę :]

Archon 
Administrator

Znaków: 565623
Znaków/post: 326
Wysłany: 07-11-2009, 11:58    

Staroforumowym zwyczajem: Witam. ;)

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Znaków: 768666
Znaków/post: 377
Wysłany: 07-11-2009, 4:57    

Witam!

Gacus_s 
Sympatyk
I am an instigator.

Znaków: 33538
Znaków/post: 192
Wysłany: 08-11-2009, 4:00    

Sieeema! :P

kimberek napisał/a:
Ach no i cześć Gacus, mimo żeś już się zdąrzyła troche nagadać na forum nim się przywitałaś :p

Bo tak na prawde to było tak, że ja 'Przywitania' nie zauważyłam. Dopiero po postanowieniu adwentowym 'tak! przeczytam całe forum, a co!' je dostrzegłam :mrgreen:

~Marta napisał/a:
I dobrze, przynajmniej nie żyłeś w ułudzie. Mi od dziecka powtarzali, że umiem rysować (...)
Niespełnione ambicje są najgorsze.
kiedyś myślałam, że rysowanie to taaaaakiiii zajebisty talent, rzadko spotykany. A teraz co 3 osoba rysuje i uważa, że potrafi to robić ;p Raz by się przeszli tacy na zajęcia z rysunku, obejrzeli się dookoła co potrafią i jaki poziom reprezentują inni, opadłaby im szczęka i doszliby do wniosku, że nic nie umieją i gówno mają, a nie talent

Szczerze? Właśnie tego się boję, że ten mój 'talent' to tak na prawdę wielkie gówno. Wszystko fajnie, podoba się to, co rysuję, na prawdę mnie to cieszy, tym bardziej, że rysowanie sprawia mi ogromną przyjemność. A ponieważ wiążę z nim przyszłość, poszłam na zajęcia z rysunku. I co? I moje ambicje, plany i wszystkie 'jaki ty masz talent' umarły. Bo z tymi moimi ludzikami to przez próg ASP mnie nie przepuszczą, jak to usłyszałam.
Dobra, koniec, forum nie jest od żalenia się.

'Papa Roach! What?! Papa Roach! What?! Papa Roach!'11.
___
Papa Roach Project

ruda66613 
Sympatyk

Wysłany: 08-11-2009, 4:32    

Gacus_s napisał/a:
Szczerze? Właśnie tego się boję, że ten mój 'talent' to tak na prawdę wielkie gówno. Wszystko fajnie, podoba się to, co rysuję, na prawdę mnie to cieszy, tym bardziej, że rysowanie sprawia mi ogromną przyjemność. A ponieważ wiążę z nim przyszłość, poszłam na zajęcia z rysunku. I co? I moje ambicje, plany i wszystkie 'jaki ty masz talent' umarły. Bo z tymi moimi ludzikami to przez próg ASP mnie nie przepuszczą, jak to usłyszałam.
Dobra, koniec, forum nie jest od żalenia się.

kuźwa. Twoje prace są zajebiste, widać po prostu że przez nie wyrażasz swój typ rysowania itp. Uwierz, też mam miliony zarysowanych kartek z durnymi ludzikami, chłopkami i niewiem czym jeszcze ;) . Ty masz super wyobraźnię i potrafisz to przelać na papier, a ja jak sobie coś wyobrażę, to oczywiście na kartce mi już to tak pięknie nie wychodzi. :uhuh:

papierowybażant 
Wierny słuchacz
papierowybażant

Znaków: 118956
Znaków/post: 246
Wysłany: 08-11-2009, 4:41    

come on, kto tak powiedział że cię nie przepuszczą.? ;P

My weakness is that I care too much.
Pół człowiek - pół całka

~Marta 
VIP

Znaków: 702655
Znaków/post: 197
Wysłany: 08-11-2009, 11:44    

Hmmm, mam przyjaciółkę z dawnych lat, która startowała w tym roku na ASP. Rysowała naprawdę, naprawdę zajebiście już odkąd pamiętam. Nie przyjęli jej.

Generalnie z ASP jest jak z Akademią teatralną... dostać się to naprawdę sztuka. Odpadają tacy ludzie, że nawet przez myśl by mi nie przeszło, że mogliby się nie dostać.

No i poza tym wiesz, że musiałabyś na egzaminie rysować, to co oni karzą Ci rysować... Raczej trudno byłoby wpleść w akt czy martwą naturę Twój sposób rysowania :P

chociaż słyszałam też opinię, że na ASP szukają ludzi, którzy nie mają wbitych w głowę schematów.

Mało kto dostaje się za pierwszym razem, ludzie próbują po kilka lat, siedzą rok, dwa w domu i rysują prace do teczek :mrgreen:

Ale... wiesz jak to jest.. jeśli czujesz, że naprawdę chcesz, to próbuj, bo będziesz żałowała do końca życia (;

Gacus_s 
Sympatyk
I am an instigator.

Znaków: 33538
Znaków/post: 192
Wysłany: 11-11-2009, 11:56    

ruda66613 napisał/a:
widać po prostu że przez nie wyrażasz swój typ rysowania itp.

Tak, tylko że mój styl rysowania nie pomaga mi w rysowaniu prostopadłościanów w perspektywie w 2 pkt zbiegu, w tym cały problem <_<
Ale, dziękuję za miłe słowa, niezwykle podnoszą na duchu :)

papierowybażant napisał/a:
come on, kto tak powiedział że cię nie przepuszczą.? ;P

Pani, która próbuje mnie teraz nauczyć rysowania elips w ww prostopadłościanie :P

~Marta napisał/a:
Rysowała naprawdę, naprawdę zajebiście już odkąd pamiętam. Nie przyjęli jej. (...)

Generalnie z ASP jest jak z Akademią teatralną... dostać się to naprawdę sztuka. Odpadają tacy ludzie, że nawet przez myśl by mi nie przeszło, że mogliby się nie dostać.

No i poza tym wiesz, że musiałabyś na egzaminie rysować, to co oni karzą Ci rysować... Raczej trudno byłoby wpleść w akt czy martwą naturę Twój sposób rysowania :P (...)

Ale... wiesz jak to jest.. jeśli czujesz, że naprawdę chcesz, to próbuj, bo będziesz żałowała do końca życia (;

I tu właśnie tkwi sedno. Dostać się jest zajebiście trudno, przy czym trzeba sobie zdać sprawę z tego, że startują tam osoby na prawdę dobre. A tak jak mówisz, naprawdę, naprawdę zajebiste osoby się nie dostają.
I właśnie dlatego, że mój styl dyskwalifikuje mnie już na wstępie, chodzę na kurs, na którym, co tu kryć, dostaję megakompleksów.
A próbować muszę, bo rysowanie to tak na prawdę jedyna rzecz, jaką potrafię. Raczej innej przyszłości dla siebie nie widzę ^^

'Papa Roach! What?! Papa Roach! What?! Papa Roach!'11.
___
Papa Roach Project

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Znaków: 928725
Znaków/post: 269
Wysłany: 12-11-2009, 1:19    

Gacus_s napisał/a:
A próbować muszę, bo rysowanie to tak na prawdę jedyna rzecz, jaką potrafię.

Wiele rzeczy pewnie jeszcze w życiu nie robiłaś, jak każde z nas, więc jeszcze niejedna rzecz, w której będziesz dobra, się znajdzie ;) A przynajmniej mam szczerą nadzieję, że tak właśnie się stanie, bo to rodzi nadzieję, że w moim przypadku tez tak będzie! :F

ruda66613 
Sympatyk

Wysłany: 12-11-2009, 11:33    

Gacus_s napisał/a:
Tak, tylko że mój styl rysowania nie pomaga mi w rysowaniu prostopadłościanów w perspektywie w 2 pkt zbiegu, w tym cały problem
Ale, dziękuję za miłe słowa, niezwykle podnoszą na duchu

tak tak, tak profesjonalnie to aj też nie rysuję. <_< :mrgreen: Ależ proszę;)
Gacus_s napisał/a:
A próbować muszę, bo rysowanie to tak na prawdę jedyna rzecz, jaką potrafię. Raczej innej przyszłości dla siebie nie widzę

Na pewno się podszkolisz i po jakims czasie będzie widać efekty uwierz mi;) Ja np ostatnimi czasy skupiłam się na rysowaniu portretów. Pierwszym celem był portret Amy lee z Evanescence, potem chester z Linkin Park, i takie tam. Zrobiłam głównie 5 portretów a pamietam dobrze ,gdy po narysowaniu dwóch pierwszych mówiłam że wyszło nieźle. Teraz w porównaniu z dalszymi, smieję się jak je widzę :lol: Mam fotobloga z tymi moimi dziwnymi rysunkami ale nie będę podawać lepiej :mrgreen: Więc nie bój się, skoro chodzisz na kurs, to w końcu ma ci on pomóc w tej dziedzinie,abyś była jak najlepsza tak?;)

A co do tego ostatniego, co napsiałaś, też tak myślałam. A podobno jeszcze taniec mi wychodzi( to to wiem, bo od małego mam bzika na punkcie tańca), śpiew,makijaż i co chwilę słyszę że w czymś niby jestem dobra. Jest jeszcze wiele rzeczy w których jesteś niezła, tylko tak jak powiedział Mikez, wielu rzeczy w zyciu nie próbowałaś robić;)

Archon 
Administrator

Wysłany: 24-11-2009, 9:05    

ruda66613 napisał/a:
Mam fotobloga z tymi moimi dziwnymi rysunkami ale nie będę podawać lepiej

Lepiej podaj, proszę. :) Bardzo mnie interesuje jak wygląda Amy Lee w twoim wykonaniu. No i Chester też.

ruda66613 
Sympatyk

Wysłany: 25-11-2009, 2:57    

Archon napisał/a:
Bardzo mnie interesuje jak wygląda Amy Lee w twoim wykonaniu

Wyszła...Grubo :lol: A chestera ledwo poznać, bo rysowałam z dziwnego zdjęcia ;)
No ale skoro prosisz to nie będę wredna.

http://ruda66613.flog.pl/

Uprzedzam. Większosć rysunków to pierdoły. :F

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Znaków: 928725
Znaków/post: 269
Wysłany: 25-11-2009, 5:40    

ruda66613 napisał/a:
Wyszła...Grubo :lol:

Amy do najszczuplejszych nigdy nie należała, ale głos zawsze miała znakomity ;)

Archon 
Administrator

Wysłany: 25-11-2009, 9:52    

Zajebisty portret Amy. Podoba mi się, aczkolwiek faktycznie trochę taka pyza z niej. :)

A Chestera to ja ledwo poznaje na tym dziwnym zdjęciu. Ale ogólnie fajnie rysujesz portrety.

ruda66613 
Sympatyk

Wysłany: 26-11-2009, 10:16    

Mikez napisał/a:
Amy do najszczuplejszych nigdy nie należała, ale głos zawsze miała znakomity

wiem, ale na moim portrecie to wyszła jakby miała 10kg więcej :lol: Ej, to był w końcu mój pierwszy portret jaki próbowałam narysować ^^
Archon napisał/a:
A Chestera to ja ledwo poznaje na tym dziwnym zdjęciu

mówiłam ^^ na zdjęciu ledwo go poznać a co dopiero na rysunku. Ale dzięki ;)

Odpowiedz do tematu