No wiecie nawet ja pamiętam jak to było... Był ten konkurs, nie mieli w sumie nic ciekawego, tak więc nakręcili ten (albo też wybrali, bo tego szczegółu własnie nie pamiętam ) ale wkońcu tak im się spodobała ta wersja, która stała się oficjalnym klipem, że z tego co podał Gall powycinali sceny ze sobą i skleili w jedną całość z wersją konkursową
Tak więc mieli już ten klip, ale ta czerwona wersja spodobała im się bardziej i postanowili go zmienić
Ale my o tym wszyscy doskonale wiemy, zastanawiamy się tylko czy ten teledysk z linku galla to rzeczywiście wersja oryginalna czy po prostu inny fanowski mix
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
No i zdaje mi się, że ten mix został stworzony przez tę samą osobę co wrzuciła niedawno instrumentale z "Infest" na BH. W każdym razie to profil YouTube tego gościa.
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Słuchajcie, było tak: zespół ogłosił konkurs na klip, zwycięzca miał dostać jedynie MacBooka i coś tam jeszcze, ale nie mieli wcale wykorzystywać tego jako swojego teledysku. Dlatego zatrudnili normalnego reżysera (Meierta Avisa), który nakręcił klip. Konkursowe dzieło Ramona Boutvisetha spodobało im się jednak na tyle, że postanowili je zmiksować z wcześniej nakręconą wersją, powycinali więc grającą kapelę z profesjonalnego klipu i zmotowali ją z wątkiem fabularnym z pracy konkursowej. Pisałem o tym w newsach, poza tym w dziale videografia na stronie jest o tym napisane.
Marta_Z napisał/a:
jak dla mnie to inny fanowski mix
Też tak myślałem, ale jak już wcześniej napisałem jest w nim o wiele więcej materiału z kapelą niż w oficjalnym klipie (tym już zmiksowanym), więc nie może to być dzieło jakiegoś fana który wyciął sobie kapelę i dorobił własny wątek fabularny.
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
_________________ Do you see the absurdity of what I am? I can't even express these things properly because I have to conceptualize complex ideas in this stupid limiting spoken language!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum