Powiem szczerze, gralem tylko w ostatnia wersje PES,a noa ogol grywalem od 2000 roku tylko w fife, i przy fifie zostane, teraz sciagam 07, a na dysku siedzi ciagle MŚ w niemczech
Ja nie gralem zabardzo w psa... od zawsze gralem w fife.. tzn od 2004 roku wogole nie gram w gry o tematyce pilki raczej ;p duzo osob.. mowi ze lepszy pes.. duzo mowi tez ze lepsza fifa zdania sa podzielone.. ale to moim zdaniem fifa rozpoczela ten gatunek.. i zaniedlugo powinna wygrac walke z pesem.. pozatym.. duzo osob zarzuca pso'owi ze pilkarze tam lataja jak w tych fliprach z pilka:D
eee... Niestety to nie FIFA zaczela ten gatunek... Widze ze nie za bardzo siedzisz w temacie FIFA to jest arcade a PES to symulacja Pilki Noznej, ot co
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
Są dwie grupy osób, które wolą FIFE od PESa:
1) Ci, co nigdy w PESa nie grali (albo widzieli go tylko "u kolegi")
2) Ci, którzy po prostu nie umieją w niego grać
Ot, co! FIFA przy PESie wygląda jak pegasus przy play station Co z tego że ma licencje na wszystko co się da, skoro grywalnością i realizmem serii pro evo do pięt nie dorasta (o ile gra może miec pięty)? Zresztą pierwszy większy patch do PESa załatwia sprawę licencji A rozgrywka online w PRo Evo to mistrzostwo świata, zwłaszcza teraz, gdy można grać 2x2 (a nawet 4x4).
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
grałem i w to i w to, ale ciągle pozostaje przy swoim i wybieram FIFE :p choćby nie wiem jak zjebana byla to i tak lepiej mi się w nią gra i więcej frajdy mam ;d;d
Qki, Mikez.. jak widac zdania sa podzielone.. Qki a co to za roznica co jest czym? w tym i w tym chodzi o to zeby strzelic gola.. i to ma byc symulacja boiskowych wydarzen ;] zalezy komu co pasi
tylko PEs.. moge sie tu wypowiedziec bo grałemw fife od wersji 1997 ...
oraz w PEsa od wersji 2 czy 3
zacznijmy tak , fifa to całkowite arcade, nawet przyjemne do wersji 2003 .. IMO najlepszej z całej serii.. wtedy sie grało fajnie, akcje były świetne
pes od wersji 3 całkowicie zmienił moje zdanie co do fify.. bez licencji był słaby, trudno sie grało ale wytrwałem ..i wiem ,że gram w najlepszą serie . Poprostu liczy sie grywalnosc, grafa i online.. w kazdym z tych elementów PES jest lepszy od Fify
fifa to taka gra dla 10 latków wg mnie . fajna łatwa , z głupim komentarzem , gdzie są ciągłe schematy dzieki którym wygrywasz.. do tego kampania reklamowa i licencja
pes to gra dla graczy szukających innej drogi : symulacji, świetnych akcji, zabawy . grywalnosc w PESie6 online jest niesamowita, poprostu nigdy sie nie nudzisz , nie zagrasz tego samego meczu, musisz myslec , w Fifie jedziesz bezmyslnie na schematach , wciskasz zwód i biegniesz 1 zawodnikiem . w Pesie taką akcje przerwie 1 czy 2 obrońca... liczy sie tylko PES
widze ze przebywaja tu ludzie ktorzy znaja sie na rzeczy:) Popieram wasze wypowiedzi Thmc i Mikez Thmc masz racje - FIFA to prosty schematyczny Arcade-jak chcesz sobie postrzelac szybko bramki schematami to FIFA jest dla Ciebie:) A jesli chcesz zagrac w symulacje futbolu wybierz PES Tyle
no tez nie zawsze.. FIfa idzie w dobrą strone ...w 07 byl lepszy komentarz, akcje troche ciekawsze no i świetny tryb kariery
tego troche brakuje w pesie.. ale za to pes ma online.. i niech mi ktos powie ,że jest nudny ;] wolny , schematyczny ... dzisiaj grałem 4 mecze :
3 - 2 w dupe, 4 - 3 wygrana, 2-2 remis, 3-2 wygrana.. jak grają ludzie o podobnych skillach to gra jest boska.. fifie do tego daleko (gralem przez siec z kuzynem - bylo to lepsze niz z kompem , ale slabsze niz z kompem w Pesie)
fifa jest za łatwa , ale też daje wiecej radosci początkującym ...
Pes na starcie da Ci prawy sierpowy i powali Cie.. musisz zaczynac od zera, ale z biegiem czasu nabierasz wprawy i kochasz tą gre ;d na początku chcialem wywalic pesa, bo byl za trudny ..ale wytrwałem te 3 lata albo 4 i jestem z tego zadowolony ...wiem ,że duzo nauki przedemną ale wiem ,że cos potrafie...
Heide FC ! Heide FC Where is that famous Heide FC ?
Heide FC ! Heide FC ! It is that famous Heide FC !
ja i mikez 2x2 w pesie to bomba zegarowa z czasem 00:00:01
jak nie mamy lagów to jedziemy równo rywali ;d i za to kochamy pesa ;]
Powtórze jeszcze raz to co było tu już powiedziane, ale ubiore to w nowe słowa: w PESie trzeba myśleć, FIFY można się nauczyć na pamięć. Podstawowa różnica.
mSi napisał/a:
w tym i w tym chodzi o to zeby strzelic gola..
Ale nie jest ważne to, o co chodzi, ale to, jak można to zrobić.
mSi napisał/a:
i to ma byc symulacja boiskowych wydarzen ;]
Ale tutaj już panom (a może i paniom) z EA wyraźnie nie wychodzi. FIFA symulacją? Hahaha, hehe, haha (quote Andrew L.)
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Grałem i w jedno i w drugie, i zdecydowanie jestem za Fifą, bo to gra tworzona specjalnie na PCty, a PES to jednak najpierw konsole potem PC. Oczywiście lepszą dynamikę i mozliwości ma PES, ale mi się nie podoba, wolę Fife, chocby dlatego że Polska liga jest .
Pozdrawiam.
_________________ Dzień po dniu za serce tnie jak nóż
wbija we mnie gwóźdź
daj mi tą jedną chwilę
bym się podnieść mógł
zanim wpadnę w dół...
Ja też jestem za Fifą <Polska liga j/w> a poza tym lepiej się gra między komputerami na połączeniu bezpośrednim. W każdej częsci PESA połączenie często było przerywane . Z kolei w Fifie bardzo ale to bardzo rzadko się to zdarzało . FIFA!
_________________ 'Internet jest dobry' - Szip 31.07.2010, Kostrzyn nad Odrą
Niemal na każdym forum jest ten temat...Zdecydowanie wole Pesa, który nie jest tak liniowy jak Fifa i ma nieco mniej niespotykanych sytuacji na wirtualnym boisku.
Kiedyś w Fifie (chyba 2007) uderzylem piłkę głową, ta poszła obok bramki ale uznano mi bramkę.
Fajnie nie?
Kiedyś w Fifie (chyba 2007) uderzylem piłkę głową, ta poszła obok bramki ale uznano mi bramkę.
To widziałem w jednym programie o grach, jak w fifie, piłka z ostrego kątu uderzona w bramkę przeleciała przez siatkę za boiskiem, i był uznany gol, albo jak bra,mkarze się motali i przepuszczali najgorsze szmaty i takie tam różne bugi! No ale ja tylko w fife 07 grałem i tak tylko z 3h, więc nie będę się wypowiadał, która gierka jest lepsza.
_________________ I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, baby
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream would never do
I'd still miss you, baby
And I don't wanna miss a thing
uuuaaaaaaaaaa Pro Evolution Soccer 2009 miażdży Musze sobie kupic oryginalna wersje aby grac przez Internet Generalnie PES wraca do korzeni czyli powrot bardziej do gry obronnej, nie tak jak w PESie 2008 czyli np.biegniemy Robbenem i nikt nas nie powstrzyma bo obroncy biegaja jakby mieli "nasrane w gaciach" a co do trybu "Become A Legend" na poziomie Top Player jest dosc trudny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum