Grałem w nowego PESa i rozgrywka jest o niebo lepsza od 2008, ale czy od 6 to już nie wiem... W każdym bądź razie animacja jest dość sztuczna, ale gra się przyjemnie. Na neci i tak bede grał w PESa 6, bo na nowego szkoda mi kasy, tym bardziej że nowy CoD nadchodzi
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Bull shit Poziom trudności zależy od poziomu przeciwnika, żywego oczywiście Jeśli porównywać grę z botami, to w 2009 od pierwszego meczu lałem wszystkich aż (nie)miło.
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
Co Wy gadacie ? Nowy PES to kompletne dno. Niestety ale strasznie się zawiodłem bo poza przyzwoitą grafiką to gówno jest. Gra stałą się bardzo liniowa (dlaczego?! KONAMI DLACZEGO?! ) większość strzałów to ładowanie w bramkarza, który jakimś cudem wszystko wybija (nie wiele piłek łapie) Samymi zmianami kierunku można przejść sobie całe boisko i minąć bramkarza (to najskuteczniejszy sposób na pokonanie goalkeepera. Zdarzają się też głupie błędy w grze np (piłkarz przebiega przez bandę i biegnie w trybuny). Fifa zbliżyła się znacznie do PESa mimo, że dalej trochę jej brakuje. Czytałem gdzieś na necie, że tworzący Pesa przeszli do ekipy EA i na odwrót dlatego gry się nieco upodobniły...
Moim skromnym zdaniem...
Pes 6 - 9/10 Pes 08 - 8.5/10 Pes 09 - 5/10
Fifa 07 - 2/10 Fifa 08 - 2/10 Fifa 09 - 4.5/10
Na początku by nie być posądzonym o to,że jestem fanboyem Fify,napiszę,że w ISS/PES to były dla mnie zawsze najlepsze piłki.W fifę gram od 09 i niestety jest dla mnie lesza od PESa 2009.Wiele osób,które grało dotychczas w PESa przerzuciło się na Fifę w roku 2009,ale chodzi tu wyłącznie o tych którzy grają na konsolach ponieważ fifa na pc z tego co wiem to dno,jednak na konsole Xbox360 i PS3 jest to zupełnie coś innego.
Może jeszcze już lekko wybiegając w przyszłość napiszę,że grałem już w demo Fify10 i PESa 2010 na konsoli.Fifa wypada znacznie lepiej,sami fani PES oceniają demo PES dośc krytycznie,szczególnie czas reakcji zawodników.Za to Fifą większość jest zachwycona.Zobaczymy jak to będzie kiedy zagramy w finalne wersje tych gier.Ponieważ te dema to zazwyczaj gra skończona w 70-80%
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum