To jeszcze nic, jak Kakarotto tłumaczyli na Pajaca, bo niekiedy było tłumaczenie Kaszalot. Chyba w dwóch odcinkach jak Boga nie kocham z kolegą myśleliśmy, że pierdolniemy i nie wstaniemy jak Vegeta do Goku per Kaszalot mówił.
Ogólnie ta francuzka cenzurka co szła na RTL7 to jest żal... Oglądaliście oryginał japoński ? Porównajcie sobie niekiedy po 5 minut więcej odcinka jest ( sczzególnie od sagi Freezera ).
A co do live action - na 2011 planowany jest Dragonball Reborn z Radditzem, Nappą i Vegetą.
_________________ Mięso też byś chciał? Żryj włosy z penisa!
To jeszcze nic, jak Kakarotto tłumaczyli na Pajaca, bo niekiedy było tłumaczenie Kaszalot.
hmm, myślę że mogło mi się coś o uszy obić, ale głowy nie dam :p
Żurek napisał/a:
Ogólnie ta francuzka cenzurka co szła na RTL7 to jest żal... Oglądaliście oryginał japoński ? Porównajcie sobie niekiedy po 5 minut więcej odcinka jest ( sczzególnie od sagi Freezera ).
Masz rację, ta cenzura jest żenująca. Ale w nowym DB:Kai też widziałem 3 odcinek z cenzurą, gdy Piccolo przebija Raditza i Goku, to Son ma czarną, ocenzurowaną 'plamę' na brzuchu ;P
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
No co Ty, właśnie angielski jest bardzo ciekawy, np. mam kinówkę A Hero's Legacy i lubię sobie zapodać od czasu do czasu ze względu na angielszczyznę. Fajnie wymawiają słowa, np. Dragon Ball to 'Dżłegen Bou'. Ale nie powiem, francuski też pasuje, nigdy nie byłem wrogo nastawiony do brzmienia tego języka. O Japońskim nie wspominam, bo wiadomo, w anime ma klimat.
A co do kwiatków, to pamiętam np. taki: polaczek powiedział, że Kryminator jest bratem Kamesennina, a nie Genialnego Kruka.
Mnie to zawsze w DB rozpieprzały na czynniki pierwsze dialogi podczas walk
- Zrobię to
- Nie zrobisz tego
- A jednak
- Nie ośmielisz się
- Ośmiele
- Ha
- Ha
- Zrobiłeś to
- Tak, teraz wszyscy zginiecie, będe najsilniejszy najlepszy, będe władzcą świata, pokłonisz się przede mną
- O nie
Nie wiem kto to im pisał
_________________ Mięso też byś chciał? Żryj włosy z penisa!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum