czy ktoś mi kurwa odpowie na pytanie?
zastanawiam sie pod koniec roku na wymiane stacjonarnego, by moc sobie czasem w cos pograc szczegolnie wielbione prze mnie serie homm i diablo, wiec moze ktos znajacy sie na rzeczy podpowie jaki by musial to byc sprzet wystarczajacy do płynnej gry w nowe d3
ale pierdolenie, Diablo 1 na PSOne było zajebiste, a pograj sobie w Dungeon Siege 3 czy Dungeon Hunter Alliance, żeby zrozumieć, że pad >>> myszka, blah blah blah gadać mi się nie chcę.
Poza tym tak nośny tytuł jak Diablo aż wołał się o port na obecną generację bo wiadomo, że więcej kasy dla Blizzard, a chociażby wspomniana konwersja Diablo 1 pokazuje, że port to inny tytuł niż oryginał, więc wersja PC a PS3 to mogą być dwie różne gry (i pewnie będą). Dziękuję, tyle w temacie od nałogowca.
_________________ Mięso też byś chciał? Żryj włosy z penisa!
czy ktoś mi kurwa odpowie na pytanie?
zastanawiam sie pod koniec roku na wymiane stacjonarnego, by moc sobie czasem w cos pograc szczegolnie wielbione prze mnie serie homm i diablo, wiec moze ktos znajacy sie na rzeczy podpowie jaki by musial to byc sprzet wystarczajacy do płynnej gry w nowe d3
Znawcą nie jestem, ale sprzedam Ci parę moich obserwacji.
Po pierwsze to gry Blizzarda mają mniejsze wymagania niż konkurencji i ruszają na dość starych maszynach.
Druga moja obserwacja to na moim sprzęcie dobrze działa StarCraft 2 na detalach "Ultra". A to całkiem niezły sprzęt... był jak go kupowałem. Dzisiaj to jest słaby sprzęt.
Trzecia uwaga moja jest taka, że jakiego sprzętu nie kupisz to w te gry pograsz. Najważniejsze to nie kupować jakiejś zintegrowanej karty graficznej. Słabo się teraz orientuje co jakie konfiguracje się pakuje do kompów, ale myślę, że GeForce 2XX, 3XX powinny dać radę. Procek w sumie też jakikolwiek... core i5, i7. SC2 potrzebuje do 1,5GB RAMu, więc spokojnie na D3 można policzyć te 2GB.
Po czwarte, ja liczę, że na moim laptopie pogram sobie w Diablo 3.
Żurek napisał/a:
wersja PC a PS3 to mogą być dwie różne gry (i pewnie będą).
Na pewno będą. Mam tylko nadzieję, że nie będzie zbyt dużej rozbieżności w grze? Wtedy gracze PS3 i PC mogliby grać razem na Battle.necie.
Ostatnio zmieniony przez Archon 29-06-2011, 12:41 , w całości zmieniany 1 raz
Wtedy gracze PS3 i PC mogliby grać razem na Battle.necie.
Oooj wątpię Ten gaming cross-platformowy nie funkcjonuje tak jak gracze konsolowi i pecetowi by chcieli niestety. Aczkolwiek Valve dało już sygnał, że się w dzisiejszych czasach da to zrobić. Chociaż z drugiej strony to jest Blizzard, oni żyją z multiplayera, więc może będzie upragniony przez wszystkich gaming cross-platformowy. Tylko nie można też zapominać o różnicach między sterowaniem na padzie, a na kompie. Nie może to tak wyglądać, że któraś ze społeczności będzie miała przewagę nad drugą, bo wtedy to mija się z celem.
_________________ Do you like how it feels
To be bit in the neck by the snake that kills
Ani w druga strone (w celu wyrownania poziomu zjebanie sterowania pod PC).
Cale szczescie, ze to bedzie port PC->Konsole a nie w druga strone. Wtedy Zurek moge sie z Toba zgodzic. Mam zle doswiadczenia z portow Konsole->PC.
Wystarczy zobaczyc jak producenci niszcza tym scene pecetowa i scene e-gamingowa/e-sportowa (brak serwerow dedykowanych , brak mozliwosci wyboru serwera itp. wynikaja wlasnie z wydan na wiele platform i tych calych uslug Live itp. )
Ok, jak już przykułem uwagę w popularnym temacie to mam zapytanie -
Grał ktoś w Dragon Age 2? Wrażenia jakieś? Bardzo porównują do Diablo właśnie, i czytam, że łatwiejsze od Origins...Co dziwne, bo Origins było dla mnie łatwe.
A tak wracając do tematu - ostatnio czytałem niepotwierdzone informację, że D3 wyjdzie w...2013 roku No i z ciekawostek - nawet jak będziesz chciał zagrać w singla, musisz mieć oryuginalną kopię gry podłączoną do serwerów, nie wiadomo jak to na konsole będzie, na PC tak ma być so far. No i Blizzardowy dom aukcyjny przedmiotów z D3 został też potwierdzony.
Na którychś z tych wakacyjnych targów growych, których jest bez liku ;] jakiś typek od Blizzard powiedział, że wersja konsolowa to pieśń 2013 roku. Nie pamiętam gdzie to już czytałem, ale nie wyśniłem tego Tu pozostaje pytanie, czy PCtowa wersja dotrzyma terminu (którego nie ma ) 2012 czy konsole pociągną za sobą premierę wersji na blaszaka.
A tak wracając do tematu - ostatnio czytałem niepotwierdzone informację, że D3 wyjdzie w...2013 roku No i z ciekawostek - nawet jak będziesz chciał zagrać w singla, musisz mieć oryuginalną kopię gry podłączoną do serwerów, nie wiadomo jak to na konsole będzie, na PC tak ma być so far.
To było do przewidzenia bo tam samo jest w StarCrafcie 2. Żeby zagrać w "LAN", który tak naprawdę nie jest LANem tylko BNem trzeba mieć oryginalną gre. Ale jako bonus robione są statystyki z gier i ma się do nich dostęp z poziomu swojego konta BN a nie trzeba kisić żadnych saveów na kompie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum